Top 10 teorii ale dacopatilor

Zice-se ca romanii se pricep cel mai bine la muraturi si la conspiratii! Eu sunt Delmo, istoricul partidului si astazi va explic cum sta treaba: iata Top 10 teorii nebunesti ale dacopatilor!

Ei, ma imbracai eu frumos asa ca un istoric care se respecta si ce aflai? Cica dacii nostri viteji au trait alaturi de dinozauri si sunt stramosii omenirii. Tot ei au venit cu farfuriile zburatoare si le-au ascuns in Bucegi, dupa care s-au apucat sa sape tuneluri magice si sa ridice piramide energetice. Iar oculta mondiala nu vrea sa aflam adevarul despre ei, adevar ingropat adanc si tinut la scuteala in arhivele secrete ale Vaticanului.

Cu totii am auzit in ultimii ani astfel de prostii toxice si tampite vehiculate de diferite personaje precum Daniel Roxin.

Haideti sa vedem de ce n-au inventat dacii nici scrisul, nici limba latina si nici metroul, dar mai ales sa vorbim despre cele mai absurde si nebunesti 10 teorii dacopate.

 

10. Dacii si dinozaurii

Un studiu stiintific, ca na mai citim si din astea de plictiseala, ne arata ca 34% dintre romani cred ca primii oameni au trait pe vremea dinozaurilor. 21% pur si simplu nu stiu cum era pe vremea aia. Deci jumatate dintre romani se dau cu pluta la fel cum se dadeau stramosii omenirii calare pe T-Rex. Va las link in descriere catre acest studiu ingrijorator ca sa nu ziceti ca va mint. Deci romanii incurca foarte usor perioadele vechi ale istoriei.

Povestile fanteziste despre daci au astazi priza la multi dintre romani, iar motivul este unul destul de simplu – daca se trag dintr-un popor cu un destin special, inseamna ca si destinul lor este special. Astfel de lucruri te fac sa te simti bine. Si cu cat stii mai putin, cu atat poti sa brodezi mai mult.

Pentru multi romani, linia timpului e greu de inteles. Istoria e perceputa asa cum percep copiii trecutul: ca sunt 100 de ani, 1.000 de ani sau 10.000 de ani, e demult, pe timpul lui tataie. Cu aproximativ 70 de milioane de ani in urma, cea mai mare parte a Europei era acoperita de Oceanul Thetis. In acea perioada, zona cuprinsa intre Hunedoara, Alba si Bihor (adica fix pe unde cad cetatile dacilor) era o insula mare, plina cu vegetatie si locuita de fel de fel de vietati, printre care si dinozauri. Fosilele lor au fost descoperite cu 100 de ani in urma. Si tot in pesterile din zona, mult mai tarziu, au fost descoperite urme de vietuire umana datand din neolitic despre care regimul comunist a facut mare tam-tam. Ca cica tot la noi ar fi aparut si primul om din lume. Apropo de Ceausescu…

 

9. Dacii si Ceausescu

Practic, dacopatia e un curent mai vechi, al frustrarilor nascut in ultimii ani ai ceausismului. Originile sale sunt insa mult mai vechi. Daca nu ai prins epoca lu’ Ceasca, hai sa iti explic rapid.

Curentul asta nationalist isi gaseste originele in ideologia Garzii de Fier si a fost transformat in timpul comunismului, fiind instrumentat politic de regimul Ceausescu, care promova un trecut idealizat al tarii si un discurs cultural si istoric.

In traducere, ca romanii e unici si speciali, nenica! Sa moara intreaga galaxie de ciuda! Bazele au fost puse de personalitati precum Bogdan Petriceicu-Hasdeu, care sustinea ca dinastiile princiare medievale din Tara Romaneasca si Moldova descindeau dintr-o casta dacica ce isi avea originile in vremea lui Burebista sau de Nicolae Densusianu care, in „Dacia preistorica“, prezenta, intr-o maniera nebuneasca, o civilizatie pelasga (adica stramosii dacilor), originara din spatiul romanesc, ce domneste de mai bine de un mileniu peste un imperiu intins de la Atlantic pana in India si care ar fi la baza intregii culturi europene. Pai si de aici, lasa ca ii gasim noi un stramos demn si lui Ceausescu.

 

8. Sarmizegetusa si tunelurile din Bucegi

Sarmisegetusa, cel mai important centru militar, religios si politic al statului dac, ar fi legata, potrivit dacopatilor, de Bucegi, printr-o complicata retea de tuneluri subterane.

Dacilor le sunt atribuite si mari realizari ingineresti, precum tuneluri subterane in Carpati care leaga, de exemplu, Bucegii de Sarmizegetusa. Aceste drumuri si tuneluri subterane ar mai exista si astazi, fiind cunoscute doar de cativa „initiati“.

Noi nu suntem in stare sa facem un amarat de tunel pe valea Prahovei, dar na! Romanul e inventiv! Ca sa prosteasca lumea, dacopatii amintesc de o lupta a lui Traian cu Decebal, pe langa capitala Daciei, cand armata dacilor a disparut ca inghitita de pamant si a reaparut, in mai putin de doua zile, dincolo de Dunare, de unde a atacat castrele romane de pe actualul teritoriu al Bulgariei. Dupa ce ar fi descoperit tunelurile din munti, imparatul Traian a dat ordin sa fie astupate, dar multe au ramas si au fost folosite mai tarziu de domnitorii romani. Este o teorie imposibila pentru ca ar fi fost nevoie de ustensile avansate, timp enorm si un numar de neimaginat de oameni, de forta de munca. Existenta unor astfel de tuneluri era usor de dovedit pana acum daca acestea ar fi existat cu adevarat, ar fi dat cineva cu nasul in ele.

 

7. Dacii si inventarea scrisului

Una din teoriile preferate de „dacopati“ este aceea ca prima scriere din lume a aparut pe teritoriul Romaniei, iar dacii au inventat scrisul. Ba mai mult, dacii s-ar fi inspirat din muzica naturii. Argumentul adus in sprijinul acestor teorii sunt celebrele Tablite de la Tartaria si Sinaia plus diverse citate din autori antici, scoase din context, sau diversi contemporani, cu preocupari mai mult sau mai putin stiintifice. Din nefericire pentru ei, vechimea tablitelor de la Tartaria nu poate fi realizata pentru ca, fiind din lut, nu pot fi datate cu carbon. De asemenea, semnele de pe tablite nu sunt o scriere in sine, ci o proto-scriere, niste simboluri pictografice.

La fel au aparut tot soiul de pseudosavanti, fosti generatli de armata sau bagatori de seama care descifreaza astfel de texte. Daca vreti sa aflati mai multe despre tablite aveti link in descriere.

 

6. Dacii au inventat limba latina, iar romanii ii considerau pe daci stramosii lor

Teoria are la baza ideea ca tracii au ocupat o mare parte din Europa si de aici s-ar fi desprins cei care au infiintat Roma, de unde ar rezulta si ca nu noi suntem urmasii romanilor, ci o parte dintre romani sunt urmasii tracilor.

Astfel, limba pe care o vorbim nu este nici pe departe limba impusa de cuceritorii Daciei. In realitate, toate descoperirile arheologice arata faptul ca dacii nu cunosteau scrierea si traiau in localitati rurale. Nici macar nu aveau orase, cetatile avand doar rol de fortificatii. In schimb, despre limba latina si originea acesteia avem numeroase izvoare scrise si carti intregi.

 

5. Dacii si romanizarea

Teoria asta si mai ciudata zice ca romanizarea nu a existat sau a avut efecte aproape nule asupra dacilor, iar romanii sunt urmasi exclusivi ai dacilor, de aceea ar trebui ca numele tarii sa fie Dacia si nu Romania.

 

4. Dacii, stramosii omenirii

Alte idei „dacopate“ sustin civilizarea intregii lumi prin popoarele dacice care au pornit de pe pamanturile romanesti si au ajuns pana in Asia, Troia sau Ierusalim, astfel ca grecii, etruscii, latinii, celtii sunt urmasii pelasgilor, iar limbile acestora sunt dialecte ale limbii dace. Gheorghe Funar e cel mai nebun la capitolul asta, aveti link in descriere.

 

3. Dacii si inventarea crestinismului

O teorie demna de spitalul de psihiatrie spune ca dacii ar fi fost crestini inainte de Christos, iar credinta in Zamolxe a fost prima religie monoteista din lume. A sustine asa ceva denota doar lipsa de realism si de cunoastere a istoriei si a izvoarelor arheologice.

 

2. Piramida energetica din Bucegi

Asta imi place la nebunie. In fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de oameni se aduna pe platoul Bucegilor, pentru a se incarca de la „Piramida Energetica“ care s-ar forma, la apus, in jurul Sfinxului. Pentru dacopati, Sfinxul este locul unde Decebal si-a sacrificat fiul pentru zei si cel mai vechi dintre simbolurile sacre ale dacilor. Cei veniti sa se incarce energetic povestesc ca vad in jurul Sfinxului un cap de barbat, cu o cusma de dac si lumini bizare.

Alti nebuni cauta prin Bucegi apa vie sau portaluri energetice.

 

1. Dacii si Vaticanul

Adevarul despre daci se afla in arhivele Vaticanului. Asta stie orice prost, nu? E o conspiratie mai veche, cu atat mai mult cu cat ea implica forte straine, oculte, conspiratii, dar mai ales lucruri ce nu pot fi verificate. Ca in orice teorie conspirationista, in „dacopatie“ isi face loc si Vaticanul, in arhivele caruia s-ar afla marele Adevar despre daci: ca dacii nu au fost romanizati niciodata, ca romanii sunt descedentii directi ai dacilor sau ca acestia erau cea mai avansata civilizatie a lumii. Cumva teoria asta le insumeaza pe toate si le ofera un caracter de presupusa siguranta si autenticitate.

Un argument folosit de dacopati ar fi si existenta statuilor de daci de la Vatican si din Italia, o „dovada zdrobitoare“ a importantei dacilor in lumea antica. Tot la Vatican sunt dovezi despre faptul ca dacii sunt „Poporul ales“, care a pus bazele crestinismului. Realitatea este ca aceste arhive au un acces extrem de restrans din cu totul alte motive. Se adreseaza doar unor specialisti, cunoscatori de limbi medievale, ori acestia sunt destul de putini. Apoi, sunt documente extrem de vechi si valoroase, multe dintre ele unicate in lume. Adica nu e pentru analfabeti functional.

Prin urmare, nu exista nici o conspiratie, in sensul ca «cineva» are grija ca aceste adevaruri sa nu fie publicate, ci sunt foarte putini cei care le-au cercetat. Cercetatorii si arheologii, istoricii si oamenii de stiinta ne arata clar ca ideea unei civilizatii indelungate si avansate pe teritoriul tarii noastre este sustinuta nu doar de „dacopati“, ci si de Biserica, prin acreditarea conceptului ca Romania este „gradina Maicii Domnului“.

Deci, daca v-a placut nu uitati sa va abonati! Spuneti-mi in comentarii ce teorie credeti voi ca e cea mai nebuneasca! Zeii sa va aiba in paza ca nerozi sunt multi!

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 210 times, 1 visits today)

1 thought on “Top 10 teorii ale dacopatilor”

  1. Draga Delmo, sunt complet de acord cu tine! Si eu, ca istoric al partidului, sunt ingrijorat de astfel de teorii absurde promovate de unii si acceptate de multi dintre romani. Sunt de parere ca trebuie sa ne bazam pe fapte si pe dovezi concrete, nu pe povesti fantastice si conspiratii care pot sa ne distorsioneze perceperea realitatii. Am fost si noi, romanii, martorii miilor de ani de istorie si avem suficiente realizari si mosteniri de care sa ne mandrim fara sa rescriem istoria si sa inventam teorii fara niciun fel de fundament stiintific. Sper ca prin astfel de articole sa-i trezim pe romani la realitate si sa ii facem mai constienti de istoria lor si de importanta sa in formarea lor ca indivizi si ca natiune.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.