Fundatia Mythologica

Cel mai important lucru pe care il putem face in zilele noastre este sa daruim. Oricat, oricand, oriunde. Neconditionat.

Un gest frumos, o vorba buna spusa unui trecator, o privire ingaduitoare, o mana de ajutor unui om mai putin fericit si norocos ca voi.

Generozitatea, mila si bunavointa au devenit ceva demodat!

Haideti sa dam ceva inapoi comunitatii noastre, oamenilor care ne-au crescut, celor de langa noi. Nu conteaza cine sunt si de unde provin, culoarea pielii, orientarea sexuala sau cultul religios.

 

Campanii sustinute de Mythologica

 

Campania “Ajuta un copil sa creasca”: Asociatia People in Need pentru probleme neurologice

Pe www.mythologica.ro intra zilnic 2.000 utilizatori unici. Daca 10% din ei ar contribui in sustinerea acestor cauze, problema ar fi rezolvata.

Asociatia PEOPLE IN NEED: sustine un copil cu probleme neurologice al carui tratament de specialitate costa peste 1.000 euro/luna.

CIF 30022078

Cont bancar: IBAN RO32 BTRL 0170 1205 2375 99XX

Contact: 0727 787 662

e-mail: catalin.stanculescul@gmail.com

 

 

 

Programul “Dati-le voi sa manance!” colecta permanenta de alimente neperisabile

Si, surprinzator, in lumea asta, in tara noastra, chiar langa noi, exista copii care nu au mancare! Daca guvernantii ne spun ca toti copiii sunt viitorul tarii, sunt curios unde este grija lor pentru acest viitor!

Biserica Oota din Craiova strange alimente neperisabile pentru familiile aflate in dificultate. Programul se desfasoara tot timpul anului. Nu conteaza daca e Pastele sau Craciunul, daca vrei sa faci o fapta buna, te invitam!

Adresa: Strada General Dragalina, nr. 115, langa Liceul Traian Vuia

Contact: 0757 155 196

 

 

FITI ARIPI PENTRU VISUL DE A FACE PASI! Asociatia Mereu pentru Europa

Un vis de 5.000 euro. Stefi are nevoie de voi!

Ne nastem cu visul de a face pasi. Pasi în lume. Pasi în viata. 
Începem usor. Ne târâm, mergem de-a busilea.
Prindem curaj si, cu ochii spre cer, ne ridicam spre vise.
Asa suntem noi majoritatea.

Nu si Stefi. Visele lui, în drumul spre cer, se lovesc de tavane. Tavane de acasa, tavane de spital.
Paseste în lume în carucior. Rotile îi sunt pasii.
În viata, paseste cu veselie si optimism. Dorinta de a învata, de a cunoaste, de a fi ca ceilalti îi este cel mai bun sprijin. Alaturi îi sunt parintii si profesorii.
Este elev în clasa a IV-a, la Scoala Gimnaziala Breasta, Dolj,  si face scoala la domiciliu.
Nascut prematur, primul lui cer a fost un incubator. Era diferit.
La 5 luni începe lupta pentru pasi. Merge de-a busilea printre operatii: Sindrom suboclusiv, Hipoplazie segmentara colon ascendent (3-4 cm) cu tendinta stehotica, Mezentar comun, Imaturitate gradul II, Pneumonie acuta interstiaiala, Hernie inghino-scrotala stânga, Apendicectomie cu înfundare si colectomie colon.
Paseste în viata, dar nu si pe pamant.
La 4 ani, înca o operatie. Deformitate aductorie si eguin bilateral st-dr.
La 5 ani încep sedintele de oxigenare hiperbara, sedinte facute în fiecare an pâna la 10 ani. Vise de copil – sa poata merge, sa se joace cu alti copii, sa mearga la scoala. Nopti de mama nedormita. Deplasari la Constanta, bani. Se duce la scoala. Vine scoala la el. Orice numai sa învete. Îi place scoala. Poate pasi in lumea cartilor.
La 12 ani, din nou operatii. Alungire tendoane muschi ischiogambieri si dupa 6 luni, interventie la sold drept – Osteotomie de varizare si osteosinteza cu lama si 3 suruburi femur drept.
Zbateri de mama, de parinti. 100 euro sedinta de oxigenare hiperbara x 12 luni x 5 ani. 1 operatie x 1500 euro. Alte operatii 5000 euro. Toate în spitale private. Statul român e neputincios. Spitalele de stat nu dau speranta. Prietenii, cunoscuti, necunoscuti pun bani si suflet. Azi: Stefi – Fota Stefan Catalin Fabrizio, 13 ani. O NOUA ÎNCERCARE. E ultima.
Urmeaza sa fie operat în luna iunie, 2019, si sa îsi puna o proteza la bazin. Asa va putea sa mearga.
VISUL CONTINUA. BANII S-AU TERMINAT. ARE NEVOIE DE 5000 EURO.

 

PRIETENII, CUNOSCUTI, NECUNOSCUTI, FITI ARIPI PENTRU VISUL DE A FACE PASI!

Cont : RO47 BACX 0000 0010 0458 2008 deschis la Unicredit Bank
Titular: Asociatia Mereu pentru Europa
Persoana de contact: Gabi Radoi – 0766266168

Pagina Facebook aici!

 

 

 

Sustinut de Mythologica

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 6,025 times, 1 visits today)