Cartea lui Joe Abercrombie, “The Heroes”, “Eroii” este plasata in acelasi univers ca trilogia “The First Law”, “Prima Lege”.

“The Heroes” – Joe Abercrombie

Se zvoneste ca Black Dow a omorat mai multi oameni decat iarna si si-a croit drum cu ghearele spre tronul nordului calcand in picioare un munte de cranii. Regelui Uniunii, vecin gelos, nu ii place deloc asta si nu va sta cu mainile in san. Ordinele au fost date si armatele trimise marsaluind prin namolul nordului. Mii de oameni se invart in jurul unui cerc de pietre, un deal lipsit de importanta, dintr-o vale oarecare, dar si-au adus metalul cu ei. Infruntarea se va produce aici. Dar cine sunt eroii?

Heroes_by_Joe_Abercrombie_Wraparound

Personajele si intriga

Bremer dan Gorst, maestru sabier cazut in dizgratie, a jurat sa-si recastige onoarea furata pe campul de batalie. Obsedat de salvarea onoarei si dependent de violenta, nu il intereseaza cat sange il va costa asta in process, indifferent daca este al lui sau nu.

Printul Calder nu este interesat de onoare, ci doar de putere si va folosi orice truc, va spune orice minciuna, va trada orice prieten ca s-o castige. Atat timp cat nu va trebui sa lupte.

Curnden Craw, ultimul om onest din intregul Nord se pare, un persoanj extreme de interesant, nu a castigat nimic in urma unei vieti razboinice decat genunchi umflati si nervi facuti varza. Nu-l prea mai intereseaza cine castiga sau pierde, vrea doar sa faca lucru corect. Dar care este Acela intr-o lume care arde? Dupa trei zile sangeroase, soarta Nordului va fi decisa. Dar cum abele parti sunt sfasiate de intrigi, tradari, dusmanii vechi, gelozii marunte nu se stie daca vor invinge inimile cele mai nobile sau chiar armata cea mai puternica.

Trei oameni. Trei zile. O batalie. Niciun erou. Lucrurile sunt descrise la sapte ani dupa trilogia Prima Lege.

"The Heroes" - Joe Abercrombie

Best Served Cold – a doua parte a trilogiei

Best Served Cold, face parte, din “The Heroes” – Joe Abercrombieface, acelasi univers ca si trilogia Prima Lege. Lucrurile se intampola la trei ani dupa trilogie. Evenimentele au loc in Styria, concentrandu-se pe personaje minore din prima serie sau amintindu-le pe cele principale.

best served cold Abercrombie

Red Country

Red Country este setat la 30 de ani dupa trilogia Prima Lege si seaman putin mai mult a western.

Eroi plini de ambiguitate morala pana peste cap, antieroi de asemenea, caractere puternice, o poveste vie, reala. Nu exista dragoni, elfi, zane sau alte fantasmagorii. Razboiul nu e deloc glorios, bataliile nu sunt epic-tolkiene. Totul e doar o afacere intunecata, sangeroasa, iar supravietuitorii rar scapa fara cicatrice. Nu exista eroi. Razboinici legendari zac si mor in noroi alaturi de baieti de la ferma.

Comandanti onorabili si decenti, cu capul pe umeri sunt rapid inlocuiti de sclifositi ambitiosi fara experienta pe campul de lupta. Intre timp, piesele de sah ale politicii, puterii si razboiului sunt mutate de puteri din afara. Cartea exceleaza la descrierea si examinarea extrem de atenta a soldatilor normali, fie ei veterani sau recruit, si observatiile lor pertinente despre razboi, viata in taberele militare si altele. Veteranul scarbit de razboaie care trebuie sa-si conduca oamenii si e responsabil pentru viata acestora, noul recrut care viseaza glorie si devine constient de propria lasitate prea tarziu, eroul misterios cu sabia sa magica care isi urmeaza destinul, dar isi va da seama ce greseala imensa a facut.

"The Heroes" - Joe AbercrombieScenele bataliilor sunt descries ca portrete ale mortii, nu conteaza de care parte esti. Urmarim un invingator intr-o batalie care este mai tarziu ucis la randul sau si asa mai departe un adevarat dans fara rost in a ucide sau a fi ucis. Schilozi psihologic, asa pot fi descrisi supravietuitorii.

The Heroes (“Eroii”) de Joe Abercrombie

Pentru glorie, pentru victorie, pentru … a ramane in viata

Cartile lui Joe Abercrombie vorbesc cu aceeasi putere si tonalitate ca si cele ale lui George Martin, prinse in plasa urii, razbunarii, tradarilor sangeroase. The Heroes (“Eroii”) de Joe Abercrombie este una dintre cele mai bune carti ale seriilor..

Dialoguri inteligente si caractere credibile. Eroii sau raufactori? Ucigasi sau salvatori? Asta trebuie sa decideti! Cine face ce trebuie cand totul e macel, groaza, haos? Cine traieste si cine moare? Abilitatea extraordinara a lui Joe Abercrombie este de a schimba diferite puncte de vedere. De a portretiza rarele momente de magie care intra si ies din acest univers. Ce-i drept, nimeni nu vrea sa fie tarat intr-un razboi. Oamenii cu minte in cap nu vor asa ceva de bunavoie.

 

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 425 times, 1 visits today)