Stonehenge in India: enigma misteriosului complex gigantic preistoric

Stonehenge in India: enigma misteriosului complex gigantic preistoric

Misteriosul Stonehenge din India: complexul preistoric al gigantilor

Fascinantul si misteriosul complex al gigantilor din India este foarte asemanator cu Stonehenge. In nord-estul Indiei gasim aceste structuri misterioase.

In Manipur exista aceste pietre gigantice ridicate pe dealuri.

Care este scopul lor?

Cine le-a ridicat?

Erau folosite pentru ceremonii religioase sau erau pietre funerare? Erau considerate sacre sau aveau rol de observatoare astronomice?

Stonehenge in India: enigma misteriosului complex gigantic preistoric

Pietrele nu sunt aduse din zona. O legenda locala sustine ca structurile gigantice au fost ridicate de stramosii regiunii si fiecare piatra are o poveste unica.

Din nefericire, acest complex, mult prea izolat si indepartat de rutele turistice, nu este aproape deloc cunoscut. Doar cei din zona cunosc povestile.

Exista si superstitia ca numarul lor este infinit. In mare parte pentru ca exista un spirit care te impiedica sa le numeri. Unii au numarat pana la 135 de stalpi.

Pietrele de la Wilong sunt inconjurate de legende transmise pe cale orala. Unele masoara peste 7 metri. Una dintre credintele stravechi este ca pietrele vorbesc intre ele noaptea. Fiecare piatra isi striga tovarasii pe nume: “Kala”, “Kanga”, “Hila”.

Venerarea stramosilor a fost astazi uitata. O imensa piatra sta la intrarea satului ca si cum ar pazi in tacere drumul spre dealul uriasilor. Folclorul si cantecele vorbesc despre zei, despre giganti, despre stramosi, putere si mistere.

Stonehenge in India: enigma misteriosului complex gigantic preistoric

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 633 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.