Secretul vietii pe Pamant

Unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii este originea noastra. Oamenii de stiinta si filozofii de asemenea au cugetat asupra acestei intrebari, si au venit cu mai multe explicatii. Dar de fapt, nimeni nu stie cu adevarat.

In cautarea lor pentru a gasi raspunsuri, oamenii de stiinta aduna dovezi si dezvolta teorii bazate pe ceea ce observa. Dar, uneori ies la suprafata dovezi care contrazic complet aceste teorii. Urme de picior asemenatoare cu cele ale omului modern au fost descoperite in Texas alaturi de urme de dinozaur.

Inseamna acest lucru oare, ca oamenii au existat acum milioane de ani, pe vremea dinozaurilor?

Imense  blocuri de 70 de tone au fost transportate intr-un fel sau altul la templul de pe muntele din Peru. Unica sursa pentru acest granit rosu este la 5 mile departare, pe varful altui munte. Au fost descoperite harti antice care reprezinta corect continentul Antarctica, cu secole inainte sa fie descoperit de europeni. Unii sustin ca acestea sunt dovezile unei culturi avansate din punct de vedere tehnologic care a existat inainte ca istoria sa inceapa sa fie scrisa.

In acest articol vom examina aceste dovezi, si alte dovezi controversate pentru a vedea daca ceea ce ne este aratat privind originile omului este sustinut de dovezi. Vom intalni o alta categorie de cercetatori stiintifici care pretind ca istoria omului pe aceasta planeta ar putea fi radical diferita fata de ceea ce este acceptat astazi. Inainte de secolul al XIX-lea, omul occidental cauta in Biblie pentru a gasi o explicatie a originilor sale.

In povestea genezei, Dumnezeu a creat omul din cenusa Pamantului acum 6000 de ani. Dar cand omul a sapat in pamant pentru a gasi raspunsuri, a gasit dovezi care pareau sa spuna o alta poveste.

EVOLUTIA – Lumea dinozaurilor

In 1859 Charles Darwin a publicat cartea sa “Originea speciilor”. Aceasta carte a scos in evidenta ideea revolutionara ca toata viata de pe Pamant ar putea fi explicata prin mecanismele de functionare a naturii. In loc sa existe o Personalitate Suprema care sa creeze diversitatea vietii teoria evolutionista spune ca schimbari accidentale din cadrul naturii sunt cauza. Aceste schimbari sunt guvernate de procesul de selectie naturala, supravietuirea celui mai puternic.
De-a lungul ultimelor doua secole, arheologii au adunat oase si artefacte care sugereaza ca exista o secventa logica de pasi de evolutie a omului din maimuta. Primii stramosi ai omului erau fiinte asemanatoare maimutelor, care au aparut acum circa 25 de milioane de ani. Primii din cei care mergeau cu spatele drept au aparut cu 20 de milione de ani mai tarziu.
In cei 5 milioane de ani care au ramas, omul a continuat sa evolueze, trecand prin mai multe etape de dezvoltare pana cand, omul modern asemanator noua, a aparut acum 100 de mii de ani.
Arheologii determina varsta artefactelor in functie de nivelul stratului de pamant in care au fost gasite.
Artefacte recente, asociate cu omul modern sunt in general gasite mai aproape de suprafata, in timp ce cele mai vechi, mai primitive, sunt situate in straturi de pamant mai adanci. Dar uneori sunt gasite artefacte care rup orice reguli, pe care arheologii le numesc artefacte anormale.
Ce se intampla cand gasim un craniu de om modern intr-un strat de pamant mai adanc decat cel al celor mai vechi stramosi ai omului?
In controversata carte “Arheologia interzisa”, Michael Cremo si Dr. Richard Tompson au expus sute din aceste artefacte anormale, care mai trebuie inca explicate.  Cea mai mare parte de dovezi pe care le-am expus in aceasta carte, sugereaza ca fiinte umane cu structura anatomica similara cu cea a omului modern au existat cu multe, multe milioane de ani in trecut, sustin acestia.
In 1880 geologul statului California, J.D. Whitney, a fost intrigat de o descoperire neasteptata facuta cu 300 de picioare sub platforma muntelui. In timp ce sapau dupa aur, minerii au dat de o varietate de unelte de piatra cum ar fi pistilul modern. In mod surprinzator, nivelul de pamant in care au fost gasite uneltele a fost datat ca fiind vechi de 55 de milioane de ani. Whitney a facut un raport amanuntit al acestor descoperiri, si a ajuns la o concluzie tulburatoare.
Omul ar putea fi mai vechi cu cateva milioane de ani fata de cat sugereaza teoria evolutionista moderna. Aceste dovezi bizare par sa fi fost bine documentate, si totusi pubicul inocent si multe persoane din comunitatea oamenilor de stiinta par sa nu cunoasca aceste descoperiri controversate.

Intrebarea este, de ce nu am auzit despre aceste descoperiri pana acum? Cred ca este vorba de o acoperire in masa, sustin in continuare adeptii acestei teorii. Dupa cum am spus, in ultimii 150 de ani, acesti arheologi si antropologi, au acoperit atatea dovezi cate au sapat, literalmente. In principiu ceea ce veti descoperi este ceea ce noi numim un “filtru al cunoasterii”. Acesta este o caracteristica fundamentala a stiintei. Este de asemenea o caracteristica fundamentala a naturii umane. Oamenii tind sa filtreze lucruri care nu se potrivesc, care nu au sens conform cu tiparele lor, conform cu modul lor de a gandi. Deci, in stiinta veti gasi faptul ca, dovada care nu se incadreaza in tiparul acceptat, tinde sa fie eliminata. Nu este predata, nu este discutata, iar oamenii care sunt educati in materii stiintifice, in general nici nu invata despre acestea.

Teoria conventionala afirma faptul ca omul modern provine din Africa de Sud, in urma cu circa 100 de mii de ani, de acolo a migrat spre nord, in Europa si Asia de Sud, a continuat prin Asia, si a trecut prin stramtaorea Bering direct in “Lumea noua” in urma cu circa 30 de mii de ani.
A continuat apoi prin America de Nord si a ajuns in final in America de Sud in urma cu circa 15 mii de ani. Si totusi, au fost gasite numeroase artefacte in America de Nord si America de Sud, care sunt atat de vechi incat ameninta sa rastoarne complet aceasta teorie.

Conform geologului Virginia Steen McIntyre, aceasta a fost adusa la tacere, in culmea carierei sale, datorita determinarii sale de a raporta dovezile. In vara anului 1966, o colectie de unelte de piatra, printre care si un varf de sulita sub forma de frunza, a fost descoperita in Mexic. Pentru a afla exact cat de vechi erau varfurile de sulite, a fost chemata o echipa de experti din cadrul centrului de cercetare geologica din US, pentru a fi datate. Cand am inceput sa lucram in acest sit arheologic, am crezut ca avem o locatie veche, sustinea Virginia. Acest lucru se intampla in 1966, si credeam ca poate are 20 000 de ani vechime. In acea perioada aceasta varsta era considerata foarte mare pentru un sit arheologic. Am efectuat asa zise datari radiometrice, care ne-au dezvaluit o marja de date reala, si am folosit doua metode pentru a face acest lucru. Una dintre ele folosea atomi de uraniu, iar cealalta folosea mici cristale de zircon. In final am determinat datele, prin diferitele metode de datare, si am ajuns la concluzia ca este vechi de 250 de mii de ani. Sa-ti spun drept, as fi fost fericita cu cei 20 000 de ani, as fi facut o cariera din asta. Era foarte vechi pentru perioada respectiva, dar nu era asa de vechi incat sa nasca o controversa. Oamenii pot sa accepte un pas de 20 000 de ani, dar nu pot sa faca un singur pas mai mare de 250 de mii de ani dintr-o data. Si, am fost naiva, crezand ca am dat de ceva important si vroiam continui cu data gasita. Aveam informatia, aveam dovezile, sa publicam dovezile si sa continuam de acolo. Si nu am realizat ca o sa imi ruineze intreaga cariera. Conform Dr. McIntyre, deoarece s-a rezumat la adevar, toate oportunitatile sale profesionale au fost inchise. Aceasta nu a mai lucrat in acest domeniu de atunci. Santierul a fost inchis, si permisiunea de a investiga in continuare a fost respinsa. Pentru totdeauna.

Nu este in mod necesar o conspiratie intentionata, in sensul unor oameni care se aduna intr-o camera plina de fum, si spun ca or sa insele oamenii. Este ceva ce se intampla automat, in cadrul comunitatii stiintifice. Deci, cand o anumita dovada este in contradictie cu teoria predominanta in mod automat oamenii nu vor vorbi despre asta, nu o vor raporta, si acest lucru inseamna ca stiinta nu reuseste sa progreseze, in modul in care o persoana ar putea spera.

Dinozaurii au lasat urme pe un mal de rau in urma cu o suta de milioane de ani. S-au plimbat si oamenii aici in acelasi timp? Urmeaza o persoana care pretinde ca aceste urme sunt dovada ca oamenii au trait impreuna cu dinozaurii. Din momentul in care dinozaurii au fost descoperiti in secolul al XVIII-lea, acestia au fascinat oamenii de toate varstele. Tyrannosaurus Rex era mai inalt de 30 de picioare, e considerat cel mai feroce pradator care a existat pe fata Pamantului. Un brontosaurus ajungea la lungimea a trei autobuze, si cantarea mai mult de 90 de tone. Stapanirea dinozaurilor s-a incheiat conform unei teorii, cand un meteorit imens s-a prabusit pe pamant, avand forta echivalenta cu mii de bombe cu hidrogen.
Un nor de praf s-a ridicat si a acoperit soarele timp de ani de zile. Acest eveniment a marcat sfarsitul dinozaurilor.
Conform cu teoria stiintifica conventionala, nicio fiinta umana nu exista in acea vreme ca sa fie martora a acestor evenimente.
Sau… existau?
Acum 100 de milioane de ani, roca calcaroasa a raului Paluxy din Texas, era un platou noroios. In acest locu numerosi dinozauri si-au lasat urmele ce au fost apoi fosilizate si pastrate pentru totdeauna. Dar urmele altei creaturi au fost de asemenea pastrate in aceste maluri.
Posibil urmele unui om.
Arheologul Carl Bow a condus investigatiile acestor urme controversate, pentru mai mult de 12 ani. Reactia mea a fost una de soc. Am auzit ca fusesera gasite amprente de om in acest loc, pe malul raului Paluxy, langa Glen Rose, Texas Dar eram mai degraba sceptic, si apoi, cand am inlaturat straturile de piatra, eu si echipa am excavat o serie de urme de dinozaur. Langa o amprenta de dinozaur de 18.5 inch, am excavat o urma de om de 16 inch. Am excavat 12 urme de picior asezate intr-o serie de urme. Si, cand gasesti un sir de urme, cu urme de picior stang, drept, stang, drept, cu o distanta corecta intre pasi, atunci, trebuie sa interpretezi acest sir ca apartinand fiintei umane. Se spune ca aceste urme de pe malul raului Paluxy ar fi false, fiind sculptate in roca calcaroasa pentru a atrage turistii.
Pai, noi am gasit urme care duceau sub stratul calcaros, si chiar a trebuit sa inlaturam stratul calcaros, bucata cu bucata, si am descoperit faptul ca urmele de dinozaur, impreuna cu cele de om, continuau si sub bucatile de piatra. Aceste dovezi sunt reale. Astazi, multe din asa numitele amprente umane au cazut victime eroziunii, si pe mainile vandalilor.
Dar Carl Bow este in posesiunea uneia dintre cele mai convingatoare amprente gasite vreodata.
Prima data cand am vazut amprenta a fost in prima mea vizita in Glen Rose in 1984, impresia mea la acel moment era ca este prea perfecta, dar, este in mod clar o amprenta picior de om in care se regaseste sectiunea calcaiului, arcada, baza oaselor metatarsiene, primul deget, cel mare, al doilea, al treilea, al patrulea si al cincelea. Dupa prima examinare a acestei amprente, am descoperit faptul ca acesta urma este cu siguranta din acelasi strat calcaros, in aceasi formatiune ca si urma de dinozaur.
Am eliminat ideea ca urma este sculptata, este in mod clar amprenta lasata original in sediment.
Acesta se spune ca este degetul fosilizat al unei fiinte umane.
Si acesta a fost gasit in acelasi strat ca si urmele de dinozaur, fiind datat de asemenea ca fiind mai vechi de 100 de milioane de ani. Acesta avea ceea ce parea sa fie o unghie, ceea ce parea sa fie o cuticula, un varf de deget, cu o forma de deget uman. Dupa ce am vazut scanarea nu a mai existat urma de indoiala in mintea
mea. Aceasta scanare arata forma degetului, arata tesutul de dedesubtul pielii degetului, arata osul, arata articulatiile, arata ligamentele. Aceast lucru imi arata ca acesta este un deget de femeie. Stratul de calcar care a pastrat aceste artifacte, ste raportat ca fiind vechi de 135 de milioane de ani.

Si totusi, se pare ca obiecte mai vechi au fost gasite in straturi de roca mult mai vechi decat acesta. In Krelksdorp, Africa de sud, sute de sfere metalice au fost gasite de mineri in straturi precambriene ce par sa fie vechi de 2.8 miliarde de ani.
Punctul central al controversei sunt santurile fine ce incercuiesc unele sfere.
Tehnicienii de laborator nu au putut sa explice cum au putut fi formate de vreunul dintre procesele naturale cunoscute. Conform custodelui muzeului din Klerksdorp, Rolfe Marx, aceste sfere sunt un mister total. Aratau ca si cum ar fi facute de om si totusi la acea vreme conform istoriei Pamantului, cand au fost puse in aceasta piatra nu exista nici o forma de viata inteligenta. Nu sunt asemanatoare cu nimic din ceea ce am vazut pana acum.
Cercetatorul David Hatcher Childress a scris numeroase articole privind coexistenta oamenilor si a dinozaurilor. Cred ca una din solutiile paradoxului coexistentei omului si a dinozaurilor, si marea discrepanta a perioadei, diferenta intre milioane de ani, fata de miide ani, poate fi explicata printr-o viziune a unui cataclism geologic in trecut, in care evenimente care ar avea loc pe parcursul a milioane de ani au loc mult mai repede. Si ceea ce reprezinta un milion de ani pe o scala geologica, este de fapt doar 1000 de ani. Si acest lucru va aduce aceasta datare mult mai aproape de timpul prezent, si sa fie posibil ca, intr-un mod stiintific, omul si dinozaurii pot sa fi coexistat in trecut si de asemenea, dinozaurii pot sa existe si astazi in numere mici, in zone indepartate ale lumii.
De exemplu, in 1977, o nava de pescuit japoneza din Noua Zeelanda, a scos la suprafata cadavrul a ceea ce parea sa fie un plateosaur. Un animal care trebuia sa fie extinct de milioane de ani. Desi, autenticitatea acestei fotografii nu a fost niciodata pusa la indoiala, scepticii au sustinut ca este de fapt corpul unui rechin in descompunere.
Am vazut o categorie larga de dovezi, unele dintre ele foarte speculative. Dar exista foarte multe cazuri bine documetate pentru a ne face sa aruncam o privire mai atenta la explicatia conventionala a originilor omului.
Teoria evolutiei – Lumea oamenilor

Anglia este locul de nastere al primului campion al Evolutionismului, Charles Darwin. Teoria evolutiei lui Darwin spune ca formele de viata simple, sau specii, evolueaza in specii mai complexe prin schimbari accidentale pe parcursul unor lungi perioade de timp.
De exemplu, avand la dispozitie 5 milioane de ani, o maimuta poate evolua in fiinta umana.
Din vremea lui Darwin, aceasta teorie a devenit centrala pentru intelegerea noastra privind aparitia omului.
Astazi aceasta este aproape universal acceptata.
Dar, conform cercetatorului stiintific Richard Milton, Teoria lui Darwin, cum omul a evoluat din maimuta, are niste probleme critice. Ganditi-va la Muzeul Stiintelor Naturii din Londra. Arata mai mult ca o catedrala, o biserica. Si intr-un fel asta si este. Este un fel de templu, un templu al teoriei evolutii a lui Darwin. Oamenii vin la muzee gen muzeul Stiintelor Naturii pentru a gasi raspunsuri la intrebarile lor.
Am evoluat din maimute?
Au oamenii si maimutele un stramos comun?
Si cand te uiti intr-o asemensea expozitie presupui ca raspunsul la aceasta intrebare este un da hotarat. Dar, raspunsul este pe departe de a fi definitiv, de fapt, aceasta reprezentare este o interpretare a fosilelor, o interpretare a unui grup de oameni de stiinta. Exista si alte interpretari, dar nu le veti gasi in acest muzeu si in nici un alt muzeu din lume.
In modelul arborelui evolutionist, omul si maimutele se presupun ca au un stramos comun. Si totusi, dovezile acestei afirmatii sunt extrem de contestate. De aceea, inca se numeste, legatura lipsa, veriga-lipsa.
Cand a fost acceptata Teoria Evolutiei a lui Darwin, se presupunea ca in secolul ce va urma vor fi gasite suficiente dovezi,  care sa dovedeasca ca omul a evoluat din maimuta. Darwinistii ne-au promis legatura lipsa. Deci trebuie sa o aduca, trebuie sa inventeze una. Se pare ca orice legatura lipsa ar fi suficienta.
Foarte des un schelet este gasit in Africa, fiind descris ca si legatura lipsa, ziarele scriu despre asta, si ulterior acel schelet este reclasificat ca fiind fie de om, fie de maimuta. Si pana acum, legatura lipsa inca lipseste. Una dintre cele mai clasice povesti de genul acesta este povestea omului Java, descoperit de Eugene Dubois, in 1892.
Dubois a descoperit un schelet foarte primitiv asemanator celui de maimuta, si a descoperit acest os al coapsei cam la 30 de picioare departare. Acesta a spus, ca este evident ca apartin aceleiasi creaturi, si acea creatura umbla drept ca si o fiinta umana si avea un craniu similar maimutelor deci asta trebuie sa fie legatura lipsa.
Omul maimuta Pithecanthropus.
Si poate exista o maimuta mare si un om care traiau impreuna in Java in urma cu circa un milion de ani. Ceea ce trebuie subliniat in legatura cu aceasta descoperire a omului Java este faptul ca se bazeaza pe un salt speculativ prin care doua dovezi se asociaza intr-un fel ce nu este garantat suta la suta.
In finalul vietii sale, Dubois a realizat ca, cranuil apartine unei maimute mari si osul piciorului era al unui om. In orice caz, omul din Java a fost expus ca fiind foarte important in Muzeul Stiintelor Naturii din New York pana in anul 1984. Incepand cu acel moment, aceasta a fost indepartat.

In zilele noastre, muzeele expun un alt schelet pe care il numesc legatura lipsa un stramos comun al omului si al maimutei. Lucy, celebrul australopitec, descoperit de catre Donald Johanson. Acesta spune ca Lucy era foarte asemanatoare omului. Dar, eu am fost la o conferinta a antropologilor unde multi dintre ei spuneau ca e greu sa o deosebesti de o gorila sau o maimuta. Aceste oase au fost refacute pentru a se asemana cu o legatura lipsa, jumatate om, jumatate maimuta. Si Lucy este acum considerata drept stramosul nostru pierdut. Dar aceasta este doar o interpretare, o interpretare a unui singur grup. Aceleasi oase pot fi, si au fost luate de catre alti oameni de stiinta, si identificate drept o maimuta disparuta. Care nu are absolut nici o legatura cu noi.
Ziarele scriu tot timpul despre noi descoperiri, ce se adauga cunostiintelor noastre privind originile omului, dar pana acum, dovezi clare privind legatura lipsa, nu au fost gasite. Deci, ce se intampla cu modelul evolutionist daca legatura lipsa nu exista deloc?
Fara aceasta exista foarte putine dovezi privind conexiunea omului cu maimutele, si modelul se prabuseste pur si simplu. Unii oameni imi spun: cum poti sa critici teoria daca nu ai ceva cu care sa o inlocuiesti? Ei bine, nu accept asta. Daca imparatul nu are haine pe el, atunci nu are haine pe el. Nu este vina mea. Mi se pare ca, daca Darwinismul greseste, trebuie sa existe cineva care sa spuna acest lucru.
In continuare vom vizita misteriosul oras Tiahuanaco, construit la o altitudine de 12500 picioare, cu pietre cantarind 150 de tone.
Acesta ar putea fi cel mai vechi oras din lume, construit de o civilizatie inca necunoscuta.
Pentru a descoperi misterul originilor speciei umane, trebuie sa urmam calea civilizatiei.

Continuarea

Cum a inceput civilizatia pe Pamant?

Harti antice

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 909 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.