Harti antice

In 1929, infasurata pe un raft prafuit din Constantinopol, Turcia, a fost gasita o harta. Aceasta harta a fost desenata in anul 1513 de catre un amiral turc, amiralul Piri Reis.
Lucrul ciudat cu aceasta harta este ca arata locuri ale Pamantului care nu puteau fi cunoscute in anul 1513. Inainte de secolul al XVIII-lea navigatorii riscau sa isi zdrobeasca navele de malurile stancoase, deoarece le lipsea un singur lucru: abilitatea de a cunoaste longitudinea. Pentru acest lucru e nevoie de un ceas extrem de precis.
Doar in anul 1790 a fost inventat primul ceas maritim precis si navigatorii puteau sa isi cunoasca pozitia pe mare. Si totusi, cu 250 de ani inainte ca acest ceas sa fie facut Piri Reis a desenat o harta ce indica coasta Africii si Americii de Sud cu o precizie de jumatate grad longitudine.
Dupa relatarea lui Piri Reis, aceasta cunoastere nu era cunoasterea lui ci este o cunoastere pe care el a imprumutat-o si a copiat-o de pe alte harti mai vechi. Si acesta a scris pe harta, ca aceasta se bazeaza pe mai mult de 20 de alte harti si ca unele din aceste harti erau de pe vremea lui Alexandru cel Mare, sau chiar de mai devreme, in alte cuvinte, dinaintea perioadei lui Isus.

Deci, misterul ramane, de unde provin aceste harti sursa, cine a desenat harta globului cu mult timp
in urma cu o acuratete pe care cu greu o putem egala in zilele noastre.

Un profesor de stiinte, Charles Hapgood, in timp ce cauta prin camera cu harti a Bibliotecii Congresului, cand a descoperit ceva uimitor. In momentul in care privirea mea a cazut asupra emisferei de sud a unei harti a lumii desenata de catre Oronteus Finaeus in 1532, instantaneu am avut convingerea ca am gasit o harta autentica a adevaratei Antartici.
Misterul acestei harti este faptul ca prezinta Antarctica asa cum arata ea sub gheata cu mult inainte ca Antarctica sa se fi descoperit. Si poate cel mai mare mister dintre toate, este faptul ca arata peninsula Antarcticii, nu asa cum arata astazi, acoperita cu mai mult de o mila de gheata, ci cum arata de fapt sub aceasta patura de gheata. Noi insine, am ajuns sa cunoastem cum arata pamantul de sub peninsula Antarcticii doar din 1958, cand am efectuat investigatii seismografice a calotei glaciare. Hapgood si-a testat teoria, suprapunand harta lui Oronteus Finaeus cu o harta a Antarcticii asa cum arata acoperita cu gheata. Hartile erau similare, dar detaliile privind liniile coasta Antarcticii erau neclare datorita paturii de gheata. Dar, folosind o harta creata de investigatiile seismografice, acesta a fost capabil sa compare detaliile liniei de coasta cu cele din harta lui Oronteus Finaeus. Cand hartile au fost suprapuse, similaritatile l-au uimit.

Concluzia evidenta este ca oricune ar fi desenat hartile din sursa originala, acum mii de ani, trebuiau sa aiba un nivel tehnologic similar cu al nostru. Acestia au explorat intregul glob, de la nord la sud, de la est la vest. Aceast lucru sta marturie faptului ca exista o civilizatie avansata, si inca necunoscuta, in preistoria indepartata.

Atlantis

Un mamut lanos a fost inghetat asa de repede, incat ultima sa masa a ramas proaspata in stomacul sau timp de mii de ani. Aceasta rapida scadere a temperaturii poate fi o explicatie viabila a disparitiei civilizatiei neidentificate pe care Platon o numea Atlantis. Daca a existat o civilizatie avansata din punct de vedere tehnologic acum mii de ani, ce s-a intamplat cu ei? Filozoful grec, Platon, a descris o civilizatie avansata a carei legenda a fost pastrata de catre preotii egipteni. Dupa cum spune povestea, Atlantis a fost un mare imperiu de ingineri si oameni de stiinta, care au fost in multe privinte mai avansati tehnologic decat suntem noi astazi. Acesta a fost distrus acum 12 mii de ani, de indundatii si cutremure, fortand supravietuitorii sa caute refugiu in toata lumea. Timp de secole oameni de stiinta si exploratori au cautat in van un continent care sa se potriveasca cu descrierea Atlantisului de catre Platon. Pana acum nu a fost descoperita nicio urma a acestui mare imperiu. Unii spun ca s-a scufundat in oceanul Atlantic. Altii spun ca a fost distrus de eruptia vulcanica de la Thera, din Marea Mediterana.

Dar cercetatorul Rand Flem-Ath crede ca a gasit o locatie, pe care nimeni nu a considerat-o niciodata. Atlantis, spune el, este ingropat sub doua  mile de gheata. Pana acum cautarea Atlantisului a fost restransa la doua ape: Marea Mediterana si nordul Atlanticului. Dar Atlantis se spune ca era in oceanul real. Si intelegem acum ca lumea are un singur ocean, oceanul mondial. In mijlocul acestui ocean este Antarctica. Si aici credem ca a fost facuta maparea Pamantului. Acest loc este cunoscut in principal ca si Atlantis. Astazi Antarctica este un pamant inghetat nefolosibil, si practic de nelocuit. Conform geologilor, acesta a fost ingropat sub gheata timp de aproape 2 milioane de ani. Cum ar fi putut trai o civilizatie acolo, in urma cu numai 12000 de ani? O descoperire surprinzatoare din Siberia poate avea raspunsul.
In 1977, un operator de buldozer rus a remarcat un bloc de gheata continand o masa de culoare inchisa. La o inspectie mai atenta, acesta a fost uimit sa descopere conturul unei creaturi asemanatoare unui mic elefant. Acesta a descoperit un mamut paros perfect conservat. Intr-un fel de zona a mortii, in toata emisfera de nord, in Siberia de nord si in Canada de nord gasim cadavrele inghetate a sute de mii de manifere mari, in principali mamuti der de asemenea si rinoceri parosi si alte creaturi de genul acesta. Cand este examinat continutul stomacului lor, se descopera ca acestia au pascut pe vreme calda, vegetatie, si totusi acum sunt pozitionati extrem de aproape de polul nord. Singura teorie care explica acest mister este teoria deplasarii crustei Pamantului, adica, pamantul pe care traiau, a fost deplasat intr-o zona cu clima mult mai rece. Foarte rapid.
Profesorul Charles Hapgood a fost fascinat de faptul ca mii de animale au fost inghetate complet intr-un moment foarte scurt de timp geologic. Si hartile antice ale Antarcticii arata ca si aceasta a fost inghetata foarte rapid. Pentru Hapgood, acest lucru se poate explica intr-un singur mod. Continente intregi ar putea sa isi schimbe rapid pozitia pe planeta.
Cu 12 000 de ani in urma a avut loc o deplasare a crustei Pamantului. Intregul invelis exterior al Pamantului, s-a deplasat cu aproape 2000 de mile. Si, in momentul in care crusta Pamantului s-a deplasat, toata Antarctica a fost incapsulata in zona polara, si in acelasi timp, America de Nord este scoasa din cercul arctic si devine temperata. Deci avem gheata care se topeste in America de Nord si gheata care se formeaza in Antarctica. Cand profesorul Hapgood a propus aceasta teorie, acesta a fost intampinat de tacere din partea comunitatii oamenilor de stiinta, cu o notabila exceptie, Dr. Albert Einstein. Gasesc argumentele dumitale foarte impresionante, si am impresia ca ipoteza ta este corecta. O persoana cu greu se poate indoi de faptul ca au avut loc deplasari semnificative repetate ale crustei Pamantului, si intr-o perioada scurta. Aceasta teorie controversata se bazeaza pe un fapt acceptat de majoritate. Continentele individuale s-au departat treptat pe perioada mai multor milioane de ani. Acest lucru este posibil deoarece scoarta exterioara a Pamantului pluteste pe un start semi lichid. Teoria lui Hapgood privind deplasarea scoartei, duce acest principiu mai departe cu un pas. Acesta spune ca intreaga scoarta a Pamantului se poate deplasa in intregime,
ca si coaja desprinsa de portocala.

Hapgood a documentat trei deplasari ale scoartei in ultimii 100 de mii de ani. Credem ca acestea s-au intamplat la fiecare 41 de mii de ani.
Ultima s-a intamplat in urma cu 11 500 de ani, deci urmatoarea va urma abia peste 29 500 de ani.
Conform teoriei lui Hapgood, aceasta deplasare cataclismica are loc datorita unui dezechilibru de gheata din calotele polare. De-a lungul timpului, gheata se depune la nivelul polilor, ajungand pana la 2000 de mile in grosime. Imensa greutate a ghetii cauzeaza un dezechilibru al globului. Gheata se deplaseaza, tragand crusta externa si celelalte continente in intregime in pozitii noi. Calotele glaciare sunt acum intr-un climat mai cald, unde incep sa se topeasca. iar zonele temperate sunt in zone polare, unde ingheata si formeaza gheata. Daca teoria lui Hapgood e posibila, si masele de pamant se pot deplasa dintr-o data 2000 de mile, s-ar putea explica cum un intreg continent si oamenii lui ar fi putut
fi pierduti pentru totdeauna.

Sunt convins, de dovezi, ca suntem o specie ce sufera de amnezie. Am uitat ceva de o importanta covarsitoare din propriul nostru trecut. Cand o sa ne reamintim, o sa realizam in primul rand ca civilizatia noastra nu este la varful creatiei, nu este apogeul spre care totul a tins de-a lungul timpului geologic. Mai degraba aceasta face parte dintr-un curs cu suisuri si coborasuri, si este foarte posibil ca o civilizatie sa ajunga la un grad inalt de avans, si sa fie apoi exterminata Acesta este un lucru cu care nu ne-am confruntat niciodata, si e necesar sa ne confruntam.

Am intalnit expertii si am vazut dovezile care par sa contrazica teoriile noastre conventionale privind rasa umana. Numeroase artifacte indica unor oameni de stiinta faptul ca omul ar putea fi vechi de milioane de ani punand sub indoiala provenienta noastra din maimute.
Harti antice si arhitecturi megalitice sugereaza faptul ca o cultura avansata se poate sa fi trait acum 12 000 de ani. Iar pamanturile lor au fost complet distruse de fenomene cataclismice ce au rearanjat intreaga fata a planetei. Se spune ca omul a urcat de la epoca de piatra spre civilizatie de mai multe ori si ca timpul prezent este pur si simplu ultimul din acest ciclu. Dar, doar daca dovezile sunt lasate sa vorbeasca de la sine vom putea sa aflam adevarul despre misterioasele
origini ale omului.

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 3,008 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.