S-a descoperit un altar egiptean de 2.400 de ani

S-a descoperit un altar egiptean de 2.400 de ani

Altarul egiptean apartinand faraonului Nectanebo I a fost descoperit. Faraonul facea parte din cea de-a 30-a dinastie.

S-a descoperit un altar egiptean de 2.400 de ani. Ruinele unui altar egiptean de 2.400 de ani au fost descoperite. Ele se afla sub districtul Mataria din orasul Cairo. Ruinele au fost descoperite de arheologi egipteni si germani. Ministerul Antichitatilor a anuntat stirea. Faraonul a trait intre anii 379 -360 i. Hr.

Cercetatorii au mai descoperit colonadele si tavanul unui templu egiptean inconjurat de ziduri de caramida. Un bust regal al faraonului Merenptah, datand din Noul Regat (1580 -1080 i. Hr.) a fost si el descoperit in zona.

Heliopolis, capitala sacra a Egiptului antic

Locul ruinelor a captat imediat interesul cercetatorilor si ai lumii. Locul este identificat a fi cel al anticei capitale Heliopolis, sau Iunu, cel mai vechi oras-capitala din Egiptul antic.

Descoperirile au fost facute in timpul sapaturilor arheologice din zona.

descoperit un altar egiptean de 2.400 de ani

Ruinele templului ingropat. S-a descoperit un altar egiptean de 2.400 de ani

 

descoperit un altar egiptean de 2.400 de ani

Nectanebo I, primul rege al celei de-a 30-a dinastii din Egipt. S-a opus cu succes tentativei persilor de a reimpune controlul asupra Egiptului in 373 i. Hr. 

Din nefericire, ne raman foarte putine marturii despre ceea ce a fost in trecut cel mai sacru oras din Egiptul antic. Mult material din vechiul templu a fost folosit la constructia altor temple. Acestea au fost mai tarziu jefuite. In cele din urma, materialele au fost si ele refolosite la constructia cladirilor moderne de astazi. 

descoperit un altar egiptean de 2.400 de ani

Ruinele altarului ingropat aratandu-l pe Nectanebo depunand jertfe.

Nectanebo I a fost fondatorul celei de-a 30-a dinastii. Aceasta dinastie a fost ultima care a condus Egiptul inainte sa fie cucerit de Alexandru cel Mare in anul 332 i. Hr. 

Alexandru a fost un mare constructor si restaurator. El a dat ordine ca multe temple de-a lungul tarii sa fie reconstruite. 

Zona a fost prima oara excavata in secolul al XX-lea si cele mai multe din descoperiri au ajuns in colectii private. Aici s-a descoperit si Obeliscul din timpul faraonului Senusert I, apartinand Regatului de Mijloc. Acesta este probabil cel mai vechi obelisc din intregul Egipt aflat inca in picioare. Acest obelisc reprezinta cea mai semnificanta descoperire din zona. Pana acum.

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 375 times, 1 visits today)

1 thought on “S-a descoperit un altar egiptean de 2.400 de ani”

  1. Pingback: Saptamana Mitologiei Egiptene - Mythologica.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.