misterele antice ale Americii de Nord

Misterele antice ale Americii de Nord

Marile mistere din America de Nord ne arata ca in orice colt al lumii putem intalni lucruri care ne starnesc interesul in privinta trecutului. Orase secrete ingropate sau mistere neelucidate inca stau marturie unui trecut fabulos. Misterele antice ale Americii de Nord sunt printre cele mai interesante din lume.

Misterele antice ale Americii de Nord

Shin-Au-Av: marele oras secret ingropat sub Valea Mortii

Ar putea fi ascuns sub Valea Mortii un oras secret vechi de 5.000 de ani. Ideea e fascinanta. Insa locul exista. Cercetatorii se intreaba chiar cine l-ar fi putut locui si abandona?

Indienii Paiute au legende despre aceasta lume subterana despre care putini au auzit.

 

“Piatra misterioasa”: un puzzle antic inca nedeslusit

America's mystery stone

Putini savanti si cercetatori pot rezista unui adevarat mister arheologic. Ce s-ar intampla daca am gasi un obiect foarte ciudat, cu reliefuri unice si fara sa-i cunoastem originea?

Tocmai asta s-a intamplat in 1872 cand niste constructori au descoperit un artefact suspect. Oamenii de stiinta inca incearca sa-l descifreze. De ce a fost facut si pentru ce scop? Pana acum nu s-a putut descoperi varsta reala a obiectului? Oare cum a fost creat? Ce reprezinta straniile simboluri?

 

Harta antica ascunsa dezvaluie o comoara

Spider rock

Se presupune ca aceasta harta stranie vorbeste despre locatia unei comori spaniole ingropata la Salt Fork. Ea a fost descoperita de catre un grup de cautatori de comori in 1908.

 

Orasul subteran disparut din Marele Canion

Grand Canyon

O citadela ingropata tocmai in Marele Canion. In Gazeta Arizonei din 1909 apare prima oara aceasta idee. Oamenii de stiinta au dezbatut indelung daca este o poveste adevarata sau doar o farsa bine elaborata. Cativa scriitori de istorie alternativa si cercetatori, printre care si Davi Hatcher Childress cred ca aceasta descoperire arheologica a avut loc. Dar, ca in orice teorie a conspiratiei bine pusa la punct, cineva a musamalizat adevarul.

Asadar, acestea sunt unele dintre cele mai ciudate si stranii mistere antice ale Americii de Nord. Poate unele sunt recent fabricate, de altele poate nu ati auzit niciodata. Pe langa civilizatiile vechi, vor aparea mereu intrebari si nedumeriri. Rolul nostru e sa le aratam si sa incercam sa descoperim adevarul.

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 810 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.