Gungnir, sulita lui Odin in Assassin’s Creed Valhalla

Scufundat în mitologia nordica, Assassin’s Creed Valhalla prezinta o lume deschisa masiva, care detine o tona de secrete pe care jucatorii le pot descoperi. Unul dintre aceste secrete este sulita mitica a zeului Odin, numita Gungnir. În acest ghid, va vom spune exact cum sa puneti mâna pe Gungnir în Assassin’s Creed Valhalla, inclusiv toti pasii pe care trebuie sa îi faceti si locatia exacta a acesteia.

 

Assassin’s Creed Valhalla: Cum sa gasesti sulita mitica a lui Odin, Gungnir

Ascunse în Valhalla exista arme mitice speciale, unice, smulse direct din mitologia nordica, cum ar fi ciocanul lui Thor Mjolnir si sulita lui Odin, Gungnir. Dar si altele precum sabia regelui Arthur -Excalibur, despre care vom vorbi intr-un episod viitor. Spre deosebire de multe alte arme unice, Gungnir va cere sa terminati mai întâi povestea principala a jocului.

Luati în considerare acest lucru ca un avertisment si continuati pe propriul risc. Pentru a debloca Gungnir, trebuie sa îndepliniti câteva cerinte. În primul rând, trebuie sa completati povestea principala a jocului. Dupa finalizarea povestii principale, trebuie sa va întoarceti în Norvegia si sa completati povestea numita „A Brother’s Keeper”. Acest lucru va conduce printr-o serie de cautari, iar ultima este „În sala celor ucisi”, unde va veti lupta cu Odin însusi în timp ce el va mânui puternica sa sulita legendara. Dupa aceasta întâlnire, te vei confrunta cu un alt inamic numit Basim, un membru al celor Ascunsi. Pe masura ce ultima scena se finalizeaza, puteti începe sa cautati Gungnir în Assassin’s Creed Valhalla.

 

Unde este Gungnir în Valhalla?

Pur si simplu învingerea zeului nordic Odin si a dusmanului Basim nu este suficienta, deoarece Odin nu-si lasa sulita de izbeliste cand este invins. Auzi, sa-l invingi pe Odin … asta da mitologie! În schimb, va trebui sa faceti o calatorie pentru a gasi sulita Gungnir în Assassin’s Creed Valhalla.

Locatia Gungnir din Assassin’s Creed Valhalla se afla în regiunea Norvegiei. Trebuie sa va îndreptati catre partea de nord-est a hartii, într-o regiune numita Hordafvlke. Sigurd va va cere sa-l însotiti în pestera. Puteti calatori chiar si pe mare. Odata ajuns în zona, trebuie sa urci pe un fiord urias. La sfârsitul drumului tau se afla o pestera numita Goinnhellir. Intrati înauntru si faceti-va drum pâna la capatul pesterii pentru a revendica sulita mitica a lui Odin, Gungnir, care se afla într-un zid.

Assassin’s Creed Valhalla are o multime de secrete si comori de descoperit. Niciunul nu este mai pretios si mai interesant decât armele Legendare. Un astfel de obiect este sulita lui Odin.

 

De ce este atat de speciala sulita lui Odin?

Legendele spun ca sulita lui Odin a fost facuta de pitici. Loki a descoperit-o în timp ce îi vizita si folosindu-si abilitatile de lingusire, Loki reuseste sa obtina sulita de la pitici.

In jocul AC Valhalla, sulita poate avea doar 3 rune inscriptionate pe ea. Arma se afla deja in joc la nivelul mitic final si nu il mai puteti actualiza!

Descrierea de sub numele sulitei spune:

O sulita legendara mânuita odata de însusi Odin. Se spune ca aceasta arma nu si-a ratat niciodata tinta.

Acest nivel legendar este ultimul in materie de arme. Cel putin pana acum. Trebuie sa tinem cont ca mai urmeaza doua prelungiri ale jocului. Ce are atat de special arma? Ei bine, este inconjurata de un camp de forta. Unul cu efecte vizuale foarte misto. Acest lucru este vizibil în mod clar nu numai atunci când esti în lupta, ci si atunci când sulita sta pe spate. Un „câmp de forta” ciudat îl înconjoara pe purtator chiar si atunci când arma nu este utilizata.

Sigurd va va cere sa va întoarceti cu el în Norvegia, în nordul îndepartat si rece, la Hordafylke. Desigur, nu voi dezvalui detaliile povestii aici. Merita sa îl experimentati singuri. În Assassin’s Creed Valhalla Odin’s Spear, Gungnir, este o arma legendara foarte speciala.

Dupa un scurt film, finalizati si misiunea „A Quiet Homecoming”. În acest moment, sunteti capabil sa parcurgeti din nou liber toata lumea jocului. E timpul sa revendici sulita lui Odin! Pentru a finaliza aceste misiuni, ar trebui sa aveti nivelul de putere 220 sau cam asa ceva. Ultima regiune din Anglia înainte de a va întoarce în Norvegia este pentru Power Level 250, dar devine disponibila mult mai devreme. Depinde de tine sa decizi când vei termina povestea si cum vei recupera artefactul magic. Totusi, dureaza ceva timp sa înveti cum sa te joci cu aceasta arma. Nu este o sulita obisnuita. Pentru a profita din plin de avantajul sau (distanta suplimentara), veti avea nevoie de putin timp si antrenament.

 

Sulita Gungnir in mitologia nordica

În mitologia nordica, Gungnir este sulita mitica a lui Odin, tatal zeilor. Numele ei provine din vechiul verb norvegian “a se legana” sau din danezul “a tremura”.

Sulita apare in Edda poetica si se spune despre ea ca fost obtinuta de Loki de la pitici prin inselaciune si lingusire. Lancea a fost modelata de piticii cunoscuti ca Fiii lui Ivaldi sub maiestria piticului fierar Dvalin. Alta atestare este legata de razboiul dintre zeii Aesir si Vanir cand Odin o foloseste pentru a declara razboi.

Deasemenea, arma este mentionata si in legatura cu scrierea sacra, magica, a runelor. In legenda lui Sigurd, o valkirie ii povesteste acestuia ca runele au fost prima oara inscriptionate pe varful sulitei Gungnir.

In Voluspa, sulita este mentionata ca arma principala in Ragnarok, batalia suprema de la sfarsitul lumii. Odin isi va conduce razboincii in lupta purtand aceasta sulita. Tot cu ea il va lovi pe dusmanul sau de moarte, lupul urias Fenrir. El va purta alaturi de sulita, un coif de aur si o pelerina impresionanta.

Sulita este descrisa ca fiind atât de bine echilibrata încât ar putea atinge orice tinta, indiferent de abilitatea sau puterea purtatorului. Alte inregistrari arheologice o prezinta ca fiind realizata din lemnul arborelui cosmic Yggdrasil si gravata cu runele din care deriva puterea lui Odin.

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 672 times, 1 visits today)

1 thought on “Gungnir, sulita lui Odin in Assassin’s Creed Valhalla”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.