Asassins’s Creed jocul sau filmul?

De obicei punem in discutie un film sau o adaptare dupa o anumita carte sau serie. De data aceasta, vom vorbi despre un film facut dupa un joc. Mai degraba o franciza.

Assassin’s Creed este bine-cunoscutul joc produs de Ubisoft. Nici nu mai are nevoie de prezentare. Cartile au fost facute in 2009 (de Oliver Bowden) dupa joc. Iar filmul a venit mult la urma in 2016.

Assassin’s Creed este foarte real datorita implicarii istoriei in fictiune. Razboiul imaginar dintre Ghilda Asasinilor si Ordinul Cavalerilor Templieri te poarta prin scene si locatii de neuitat. Daca esti fan al actiunii si al evenimentelor istorice te poti baza pe cele sase parti. Seria a fost si ea inspirata la randu-i de romanul Alamut de scriitorul sloven, Vladimir Bartol. Iar baza sta chiar in seria Printul Persiei.

Asassins's CreedPremisele si intriga in Assassin’s Creed

Jocul se invarte in principal intre rivalitatea dintre doua societati antice: Asasinii si Templierii. Exista si o legatura indirecta cu o specie antica ce a predatat omenirea si care a fost distrusa impreuna cu o mare parte din biosfera pamantului de o furtuna solara. Actiunea incepe cu un barman obisnuit. Acesta este rapit de corporatia Abstergo, fata moderna a Templierilor in ziua de astazi. Desmond este fortat sa foloseasca “Animus”, un instrument ce ii permite sa experiementeze memoriile stramosilor sai. Abstergo incearca sa gaseasca anumite artefacte sau bucatile Edenului. Cu ajutorul acestora poti controla umanitatea si ii poti schimba soarta. Desmond intalneste si alti Asasini ce il vor ajuta. Prin acelasi instrument el va capata abilitatile lor.

Asasinii sunt Altaïr Ibn-La’Ahad, din timpul Cruciadelor, Ezio Auditore da Firenze, din timpul Renasterii italiene si Ratohnhaké:ton, un asasin pe jumatate Mohawk din timpul Revolutiei Americane.

Si de aici incepe nebunia. Soarta pamantului ramane in mainile lui Desmond.

Principalele serii aparute sunt Assasin’s Creed I si II, Brotherhood, Revelations, IIi, IV Black Flag, Rogue, Unity si Syndicate. Au mai aparut si altele precum Assasin’s Credd Altair’s Chronicles, Bllodlines, Discovery, Liberation, Project Legacy, Recollection, Rearmed. Lost Legacy si Utopia au fost amanate.

In cadrul filmului, Callum Lynch ( interpretat de Michael Fassbender) va experimenta cu ajutorul memoriei genetice aventurile stramosului sau. Acesta este asasinul Aguilar din Spania secolului al XV-lea. El descopera ca descinde dintr-o societate secreta numita Asasinii.

Cronicile filmului au fost la inceput destul de negative. Se presupunea ca majoritatea vin din partea gamerilor. S-a tot crezut ca filmul nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Voi ce ziceti?

Asadar, ati vazut filmul? Cum vi s-a parut? Merita franciza mai mult?

Va lasam in compania citatului: We Work in the Dark to Serve the Light – “Lucram in Intuneric pentru a sluji Lumina”

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 646 times, 1 visits today)

1 thought on “Asassins’s Creed jocul sau filmul?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.