Top 10 cele mai bune seriale de animeuri pe Netflix

Daca va aflati in cautare de serii de animeuri in timpul liber, iata ca Netfix nu va dezamageste nici la acest capitol, ci ofera de toate pentru toti: de la ursi panda rosiatici la demoni infricosatori si de la fetite magice la imparatiile Mecha.

Intocmirea unui top 10 la aceasta categorie e o adevarata provocare avand in vedere vitrina sa incarcata cu minunatii, dar misiunea se simplifica intrucatva daca tinem cont de devotamentul cu care sunt urmarite unele din acestea.

Iata in cele ce urmeaza cum arata clasamentul dedicat segmentului de seriale de animeuri, disponibile in aceasta perioada la nivelul generosului canal Netflix.

 

10. Hi Score Girl

Daca esti fan manga transformat in desen animat, acest titlu iti propune doua sezoane de divertisment fighting game, totalizand 24 de episoade focalizate pe talentul special al lui Haruco – un baiat de clasa a sasea, sters si fara o pasiune aparte pentru scoala – in materie de jocuri video.

Batut mar in repetate randuri de o fata, Haruco se trezeste in miezul unei dileme de adolescent provocata pe de o parte de admiratia fata de aceasta neasteptata rivala de temut si pe de alta parte de umilinta infrangerii.

Ghiciti cine e fata cu pricina: cea mai inteligenta, mai frumoasa si mai admirata colega de scoala!

 

  1. Violet Evergarden

Este un serial japonez de tip light novel, adaptat ca desen animat pentru a fi transmis in lumea intreaga de Netflix in regim simultaneous broadcast, incepand din 2018.

In timpul unei operatiuni militare, fortele armate din Leidenschaftlich captureaza o orfana ce detine capacitati de lupta iesite din comun, cu intentia de a o utiliza pe post de arma secreta impotriva imperiului Garalick: Violet Evergarden.

Necunoscand conceptele de sensibilitate, emotie sau sentiment, la sfarsitul razboiului, acest bizar soldat-femeie este reintegrat in societate pe post de „robotel de scriere automatica” in cadrul companiei postale a vechiului sau camarad de arme, C. Hodgins.

Acesta este punctul de plecare pentru Violet in tentativa sa de a descifra secretele vietii de civil si a semnificatiilor profunde pe care le detin anumite expresii stranii pentru ea, precum acel „te iubesc” rostit de superiorul sau, Gilbert Bouganvillea, inainte ca drumurile lor sa se desparta.

 

  1. Pokemon the Series: Sun & Moon

Sezonul al treile din Pokemon the Series: Sun & Moon a luat startul pe 1 aprilie 2020, fara sa fie o pacaleala: Netflix a decis sa continue cu revarsarea aventurilor animate atat de indragite de fanii creaturii Pikachu – mascota oficiala a francizei.

Asadar, daca va este dor de icoana culturii pop nipone din ultimele decenii, de Ash si de restul antrenorilor Pokemon, episoadele acestei serii va va satisface pe deplin apetitul.

 

  1. Dorohedoro

Atmosfera acestei serii cu 12 episoade si 6 OAV beneficiaza de o atmosfera oarecum macabra si doldora de grotesc, cu scene de o violenta excesiva, compensate prin introducerea de personaje absurde si de utilizarea unui umorului negru, de-a dreptul demential.

Dorohedoro a inspirat crearea ulterioara a jocului video Living Dead Day Survivor, in stil pixel art, realizat in Unity – obtinand un scor bun se deschideau portile unui concurs cu premii, dar nu e prea limpede in prezent daca impactul COVID-19 a influentat negativ lucrurile si in acest context.

 

  1. Scissor Seven

Initial intitulat Killer Seven, serialul chinezesc de animatie a fost scris si regizat de Xiaofeng He sub forma unei succesiuni de 10 episoade, urmate de alte 4 OVA drept bonus – toate au fost preluate si transmise de Netflix, care a deschis larg bratele si celui de-al doilea sezon, incepand cu data de 7 mai 2020.

Protagonistul, Wu Liuqi, e un tip care si-a pierdut memoria in mod misterios si nadajduieste s-o recapete transformandu-se in killer profesionist, intrucat beneficiaza de abilitatea de a utiliza foarfeca cu ajutorul unui soi de telekinezie, careia nu reuseste sa-i faca fata nici un adversar.

Netflix a decis sa schimbe titlul seriei in Scissor Seven, motivandu-si initiativa printr-o analiza aprofundata, de pe urma careia a rezultat ca aceasta formula exercita un impact major asupra publicului spectator.

 

  1. Monthly Girls’ Nozaki-Kkun

Destinat cu precadere publicului feminin, Monthly Girls’ Nozaki-kun face parte tot din categoria manga-urilor japoneze adaptate pentru desenul animat.

Liceana Chiyo Sakura spera sa-l cucereasca pe Umetaro Nozaki – faimos autor de benzi desenate – devenind asistenta lui si lucrand la un proiect cu un titlu cat se poate de graitor – „Hai sa ne indragostim” – in care atrag alti colegi interesati sa dea o mana de ajutor.

De-a lungul a 12 episoade te regasesti dinaintea unui pseudo-joc de-a ascunselea, catalogat de catre Greg Smith de la Fandom Post, drept

un omagiu si o parodiere a ceea ce numim manga-shojo in acelasi timp”, concluzionat cu un titlu sugestiv pentru episodul final: „Daca acest sentiment nu e iubire, atunci iubirea nu exista”.

 

  1. Baki

Aventurile lui Baki Hanma pornesc din punctul in care se decide sa-si croiasca drum in lumea luptelor de strada, pentru a deveni cel mai de temut adversar al lui Yujiro – ucigasul mamei sale.

Serialul a constituit izvor de inspiratie si pentru realizarea unor jocuri video precum Grappler Baki: Baki Saikyo Retsuden, pentru PayStation 2, in Japonia, in 2000 sau Fighting Fury, in Marea Britanie, in 2003.

Cele 26 de episoade ale primului sezon sunt inspirate cu precadere din confruntari reale de wrestler, MMA sau arte martiale traditionale, imprumutand chiar si infatisarea unora din cei mai faimosi astfel de luptatori pentru personajele sale, precum:

  • Andrè the Giant,
  • Rickson Gracie,
  • Gozo Shioda,
  • Masutatsu Oyama,
  • Sergio Oliva,
  • Jeff Monson
  • Oleg Taktarov, pentru a enumera doar cativa din acestia.

Dar sezonul al doilea, disponibil in prezent pe Netflix introduce personaje noi, provocari, turnee si rasturnari de situatii – tot ceea ce fanii lui Baki nadajduiau sa regaseasca la aceasta reintalnire cu eroul lor preferat.

 

  1. One Piece: The East Blue and Alabasta Sagas

One Piece e un anime japonez bazat pe un manga cu acelasi nume, realizat de Eiichiro Oda, istorisind aventurile tanarului pirat Monkey D. Luffy si straduintele sale de a deveni Regele Piratilor.

Netflix pune la dispozitia pasionatilor genului doua sezoane: East Blue Saga, cu 54 de episoade si Alabasta Saga cu nu mai putin de 69 de episoade, manifestandu-si interesul si pentru urmatoarele doua sezoane, intitulate Sky Island si Water 7, pentru a-si asigura un total de 325 de episoade.

De-a lungul unui atat de extins teritoriu, serialul include o multime de personaje si creaturi – atat de multe incat la un moment dat e greu sa le mai tii contabilitatea, dar in imediata vecinatate a lui Monkey D. Luffy ii vom regasi mereu pe Coby, Buggy The Clown, Hatchan, Vivi Nefertari, Dorry si Brogy.

 

  1. Pokemon Journeys

Daca sunteti nerabdatori sa va luati Pokeballs-urile si sa va alaturati lui Ash si lui Pikachu, Netflix nu va dezamageste: dupa finalizarea seriei Pokemon: Sun and Moon pe Disney XD, fanii asteptau cu nerabdare sa ia parte din nou aventurile lui Ash.

Dar acest sezon aduce in prim-plan totodata un nou protagonist – Goh – cu prilejul explorarii tuturor celor opt regiuni ale teritoriului Pokemon, incluzand noul taram Galar din Pokemon Sword and Shield.

In prezent avem acces la primele 24 de episoade, cu promisiunea ca la aceastea se vor adauga episoade suplimentare, lansate din trei in trei luni.

 

  1. Japan Sinks: 2020

Netflix a adaptat cel mai bine vandut roman SF japonez semnat de Sayo Komatsu in 1973 – Japan Sinks – pentru a incanta pasionatii de animeuri cu Japan Sinks: 2020 – o gaselnita cat se poate de asortata la actuala situatie creata de pandemia Covid-19.

Animeul istoriseste inlantuirea evenimentelor problematice cu care se confrunta o familie obisnuita in timp ce Japonia este lovita de o serie intreaga de dezastre naturale, din pricina carora societatea este propulsata in miezul unui haos total.

Proportiile catastrofice exagerate si ritmul frenetic al actiunii lasa spatiu insuficient pentru a trage o gura de aer, dar focurile de artificii ale sperantei si perspectivelor interesante asupra umanitatii vor ajuta curajosii spectatori sa execute un slalom de succes in peisajul apocaliptic al seriei.

 

Alte proiecte achizitionate de Netflix

Desenul animat japonez a cucerit in ultimile decenii tot mai mult teren, extinzandu-si suprematia pe toate meridianele lumii si eclipsand cu o tenacitate iesita din comun aproape orice concurenta in materie, in ciuda coafurilor absurde ale eroilor, creionate de autori.

Practic, intr-un fel sau altul, temele abordate isi strecoara cu abilitate personajele in orice chestiune si in orice gen de eveniment, fie ele reale sau imaginare, generand istorii impresionante, a caror actiune se extinde pe zeci si zeci de episoade, pentru care nu se poate sa nu se creeze pana la urma un segment anume de fani.

Netflix nu putea sa ignore o astfel de oportunitate, asadar in meniul sau de bunatati la acest capitol se regasesc multe alte titluri ale genului precum

  • Bleach,
  • Ghost in the Shell: SAC_2045,
  • Neon Genesis Evangelion,
  • Aggretsuko,
  • Death Note,
  • Devilman Crybaby,
  • Fullmetal Alchemist: Brotherhood,
  • Gurren Lagann,
  • Kill la Kill,
  • One-Punch Man,
  • Ouran High School Host Club,
  • Puella Magi Madoka Magica,
  • Your Lie in April,
  • Fate/Zero
  • Little Witch Academia, fara a se rezuma insa la acestea.

Dificil sa nu regasiti ceva care sa va fie pe plac intr-o lista atat de bogata, dar chiar si in afara acesteia, Netflix detine multe alte propuneri demne de luat in seama atunci cand ni se deschide apetitul pentru un divertisment de acest gen.

 

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 4,193 times, 1 visits today)

1 thought on “Top 10 cele mai bune seriale de animeuri pe Netflix”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.