Ce este un referendum? La ce foloseste un referendum? La ce anume foloseste referendumul pentru familie?
Astazi, satanistii din toate colturile Romaniei s-au unit sa pura marea noastra tarisoara la incercare. Insusi Belzebuth s-a scoborat cu foc si pucioasa asupra credinciosilor plaiurilor noastre mioritce. Preoti, copii de altar si tarcovnici ne indeamna sa ridicam sabia si sa purcedem intru batalia suprema. Sa ne luam de guler cu Satana si sa ne afirmam credinta in Mantuitor.
Pentru ca este plin de homosexuali pe strazi, ne invadeaza zilnic. Si pentru ca nu stim ce vom explica copiilor nostri cand vor vedea barbati sarutandu-se pe strada. Pentru ca le putem explica de ce exista boschetari si aurolaci, spitale in care te imbolanvesti, scoli in care te prostesti, autostrazi unde iti distrugi masina! Pentru ca homosexualii iti vor rapi copiii si ii vor duce departe de Hristos!
Referendumul pentru familie nu este pentru familie, ci pentru credinta in Izbavitor, pentru duhurile sfinte si propovaduire, mantuire si altele. Acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!
Ce este referendumul si ce inseamna a merge la referendum?
Referendumul reprezinta procesul de consultare directa a cetatenilor unei tari în legatura cu un text de lege de o importanta cu totul deosebita sau asupra unei situatii de importanta nationala. Referendumul este o forma de democratie directa, în contrast cu democratia reprezentativa.
Ca procedura legislativa general acceptata, în cazul referendumului consultarea cetatenilor se face prin chemare la vot direct, pe buletinele de vot existând doar doua optiuni, „da” sau „nu”. Rezultatul referendumului este exprimat prin numararea tuturor voturilor valabil exprimate si publicarea rezultatului final, în forma votului direct exprimat individual, sub forma unui „da” sau „nu”. Pentru a determina rezultatul final, majoritatea referendumurilor, cu exceptii notabile care au nevoie de o lege speciala care sa mentioneze exceptia, necesita doar o majoritate simpla (mai mult de jumatate din totalul voturilor valabil exprimate). Rezultatul este ori un „da” în favoarea situatiei, planului, proiectului sau legii ori un „nu”.
Deci practic, guvernul roman contrazice astazi prin noua lege chiar ideea si definitia referendumului.
Ideea de referendum vine din Grecia antica si Roma antica, insa prima oara s-a implementat in secolul al XX-lea.
Pentru ce s-a organizat un “referendum pentru familie” in Romania?
Multi dintre noi ar crede, vazand acest titlul, ca nu exista familie in Romania. Pentru ce este necesar un referendum pentru familie? Si aici taberele se impart. Unii sustin ca referendumul este politic, altul ca ascunde modificari mai ample ale Constitutiei si asa mai departe.
Vom incerca sa va prezentam pareri si argumente ale celor din jur, din paturi sociale diferite si de mentalitati diferite. Un minireportaj despre viata sociala a Romaniei, despre familia romaneasca si parerile romanilor despre referendum.
Cum va modifica referendumul Constitu?ia?
Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îsi propune revizuirea articolului 48 din Constitutie, în sensul ca familia se întemeiaza pe casatoria între un barbat si o femeie, si nu între soti, asa cum este în prezent. “Familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”, se arata în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constitutia României. Aceasta este modificarea care va aparea în legea fundamentala daca rezultatul referendumului va fi validat.
Ce este referendumul pentru familie?
Românii sunt chemati sa raspunda cu ‘Da’ sau ‘Nu’ la întrebarea: “Sunteti de acord cu Legea de revizuire a Constitutiei României în forma adoptata de Parlament?”.
Dar nici în prezent nu este permisa casatoria decât între persoane de acelasi sex. Este prevazut astfel în Codul civil, în cadrul articolului 258. Daca se va ajunge la modificarea Constitutiei, va fi mult mai grea o modificare ulterioara.
Constitutia, fiind considerata actul juridic cel mai puternic din România, este si cel mai greu de modificat, Si nu la fel este în cazul Codului civil.
Referendum familie 2018. Daca cel putin 25% din românii cu drept de vot vor vota “DA”, Constitutia României se va modifica, iar familia va fi redefinita în forma adoptata de Parlament. Adica, “între un barbat si o femeie” si nu “între soti”.
România este una dintre tarile europene care nu acorda niciun fel de recunoastere legala cuplurilor de acelasi sex.
13 state europene oficiaza casatorii între persoane de acelasi sex. Alte tari, cum ar fi Bulgaria, Letonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Ucraina, Croatia, Macedonia, Slovacia si Ungaria, au limitat prin Constitutie casatoriile între persoane de sexe opuse.
Cate voturi sunt necesare pentru a se valida referendumul?
Este vorba de cvorumul de 30% (modificat de la 50%) din populatia cu drept de vot a Romaniei.
Referendumul va duce la modificarea actualei Constitutii doar daca vor merge la vot 5.481.280 de alegatori, din care 4.567.734 vor pune stampila pe „DA”.
La orele 19:00 se prezentasera aproape 19% la vot, adica 3.450.000 de romani. Credeti ca referendumul va trece? Cum se face ca in cele mai sarace judete, si in cele mai sarace regiuni ale tarii – Moldova si Oltenia – exista cele mai multe voturi? Chiar in regiunile cu cei mai multi someri, cei mai multi asistati social, cele ami multe dosare de coruptie?
Iata ce spune Moise Guran:
“Ca promotor al votului, în general, m-am abtinut sa va îndemn la boicot, indiferent ce cred eu despre tema acestui referendum, sau ce voi face eu în acest weekend. Nu-i condamn pe cei care au facut-o, dar eu peste câteva luni va voi îndemna sa mergeti la vot, la alegeri, asa ca nu puteam sa fac exact pe dos acum. În acelasi timp, avalansa de ura, valurile de dispretreciproc, lipsa de scrupule si cinismul manipularilor de ambele parti, m-au îngrijorat profund. Suntem într-un conflict de început de ev mediu, când omenirea se razboia pe chestiuni irelevante, de tipul Dumnezeu s-a odihnit sâmbata sau duminica, sau chipul Lui poate fi sau nu zugravit pe icoane. Si atunci, ca si acum, aprinsi de o contradictie puerila dar orbiti de dinamica ei, oamenii au ignorat esenta politica a demersului, urmarind uneori prea cinic victorii iluzorii. Dar despre asta o sa va vorbesc mai mult dupa referendum”.
Iata si discutarea celor mai grave probleme aparute:
- 30% pentru validare in loc de 50% asa cum este normal
- Eliminarea verificarii electronice a votului multiplu de vreme ce exista un sistem informatic pentru asta. Referendumul este organizat de Ministerul de Interne, iar nu de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP). Asta a decis Guvernul Dancila prin OUG.
- A fost eliminata si declaratia pe proprie raspundere a celor care voteaza la alte sectii ca nu au mai votat. Practic poti sa te plimbi si sa votezi prin tot judetul sau prin toata tara.
- OUG – numarul persoanelor prezente la vot poate fi mai mare decât cel al voturilor din urna. Cum ar veni, e suficient sa treci pe la sectie, nu mai e nevoie sa si votezi. Miza fiind oricum validarea, iar nu rezultatul votului. Aceasta prevedere legala pune organele unei eventuale anchete în imposibilitate de a sesiza imediat o fraudare prin raportarea unui numar mai mare de votanti pe liste decât voturi în urna.
- CNA încalca legea si da o dispensa ce permite continuarea campaniei pentru participarea la vot si în zilele de votare.
Tudor Chirila si Moise Guran s-au trezit cu filmari si fotografii in care par va voteaza. Lucru infirmat de ei. S-au primit mesaje pe telefon, au fost plimbati votanti cu autocarele, au disparut urne mobile, au fost obligati angajati ai regiilor de stat sa se prezinte la vot. In Bucuresti s-au furat buletine de vot, iar in Dolj s-au intamplat alte nebunii. Adevarul, Libertatea, Expertforum, ziare si ONG-uri din toate sferele raporteaza incalcari grave ale legii.
O radiografie a societatii romanesti la referendum
Ce voteaza romanii la acest referendum? Mi-ar fi placut sa pot face aceste sondaje in mediul rural. Poate ca raspunsurile ar fi fost mult mai interesate si colorate. Insa si romanii din mediul urban au dat dovada de umor, chiar negru, si ingeniozitate.
Unii romani cred ca este doar un exercitiu pentru fraudarea alegerilor viitoare, altii cred ca Dumnezeu i-a invrednicit sa ia sabia in mana si sa lupte impotriva lui Belzebuth.
Si acum sa trecem la lucruri mai serioase. Am intrebat 100 de romani daca merg la vot. I-am mai intrebat si care sunt motivatiile lor? Credeti ca suntem manipulati? Vi se pare normal sa aruncam milioane de euro cand Romania e in pragul unei crize?
De amintit ca raspunsurile nu au fost trunchiate sau modificate. Sunt in forma lor pura, cu greseli gramaticale sau de alte feluri, exprimand chiar fiinta acestui minunat popor roman!
Iata si raspunsurile:
- Rainmaker a raspuns: “Nu merg la vot.
Daca ar fi sa merg as vota NU intrucat sunt de parere ca nu este treaba noastra ce fac altii cu viata lor.
Da, chiar daca eu sunt un tanar caruia ii plac cu siguranta NUMAI fetele, asta nu inseamna ca respectivii nu pot sa fie si ei persoane ok ca si noi. Ce e asa de dezgustator in asta?”
Toti suntem oameni. Asa cum eu aleg sa am anumite preferinte sexuale, ei le au pe ale lor. Nu e ca si cum ar fi violatori, pedofili, zoofili sau cine stie ce alte anomalii. Sunt oameni, iar oamenii exista in multe feluri… unii sunt scarbosi, altii sunt inteligenti, altii sunt sufletele petrecerilor. Nu ai cum sa generalizezi.
Motivul pentru care nu merg este ca nu vreau sa se stranga lumea si nici nu sunt aproape de casa. Nu as fi mers nici daca as fi fost aproape de casa. Daca se vor strange (si se vor strange dupa cum cred) o sa fie ales DA intrucat majoritatea este influentata de Biserica, generalizari personale sau multe alte motive care pornesc de la ocult pana la preferintele rudelor… Au ajuns sa puna afise in statiile de autobuz, sa le imparta pe strada, naiba le gasesti pana si in pungile cu paine.
Suntem manipulati? Noi nu dar altii cam da. In fine, oricum lupta este deja pierduta intrucat intr-o democratie majoritatea manipulata castiga. Nu avem nici fondurile, nici oamenii necesari pentru a schimba ceva dar sunt optimist. Orice s-ar aleg e stiu ca exista oameni in tara care vor si incearca sa faca lucrurile mai bune. Schimbarea este mica dar exista.” - Nevermore a raspuns: “Da. Daca tot se organizeaza, n-am de ce sa nu merg, oricum se va legaliza si parteneriatul civil. Nu intru mai mult în detalii pe tema asta.
Legat de manipulare, tot razboiul din spatiul mediatic e o manipulare, sunt câteva sute de gay la noi în tara si ei n-au luat parte la razboiul asta mega agresiv dintre CPF si organizatiile care apara drepturile LGBT. 99% din membrii organizatiilor LGBT oricum sunt heterosexuali, s-a încercat si reusit deturnarea unui referendum pe o tema pur sociala, oarecum fireasca, într-un scandal politic.” - Codrin a raspuns: “Chestia asta cu referendumul este o mare tampenie. Romania are probleme mult mai grave, si asta pana la urma nu o putem numi chiar problema, cu homosexualii. E treaba lor, fiecare cu viata lui. Cat despre mersul la vot, sper sa nu fie prea multi acolo, nu are niciun rost si am auzit zvornuri ca ar fi un fel de “aiureala” de-a lor si noi sa votam pentru o alta schimbare, pentru ca acolo nu scrie nimic de familie etc. Asa ca, mai bine stai acasa, nu ai niciun motiv pentru care sa te duci la vot pentru tampenia asta!”
- Castiel a raspuns: “In opinia mea, acest referendum este inutil la momentul actual, avand in vedere in ce situatia se afla Romania. Parerea mea despre referendum este una negativa, deoarece este startul a ceva mult mai rau ce va urma daca se va merge pe acest drum.
Nu am nimic cu persoanele gay (atata timp cat nu-i vad). Am probleme cu transexualii insa. Se va urma acelasi tipar ca si in America. Dupa ce au primit drepturi homosexualii au urmat transexualii si dupa aceea prostia cu “there’s more than 2 genders” si tot cancerul produs de SJW’s si political corectness bullshit.
Cam asta se va intampla si la noi. Gay-ii au deja viata ok la noi. Ca vor primii drepturi sau nu, totul va fi la fel, asa ca nu prea conteaza. Ceea ce conteaza este ca dupa aceea, in decursul a cativa ani ne va lovi si valul de cancer numit mai sus, si asta va fi nasol.
Desi sunt impotriva, sunt constient ca se va ajunge acolo fie ca-mi place fie ca nu. Asta este lumea in care traim.
De asemenea Romania ar trebui sa se axeze pe exploatarea rosiei montane, ceea ce ne-ar face sa devenim ca Suedia. Stam langa un colac de salvare si totusi nu intidem mana sa-l folosim, pentru ca motive.
Oamenii in ziua de astazi sunt mai interesati de LGBT rights (who gives a fk) si de Dragnea care e un nimic. De ce se strang 500.000 oameni sa-l injure pe Dragnea cand se pot strange 500.000 oameni sa-i faca pe cacatii din guvern sa ne faca tara moderna.
Si dupa s-ar mai pune problema ca daca ar fi exploatata rosia montana, probabil s-ar fura tot pentru ca, coruptie. (asta cu rosia montana e doar un exemplu, sunt multe alte probleme mai importante decat drama care este prezentata in tara la momentul actual).” - Sofisis a raspuns: “Nu merg. Sper din suflet sa nu se faca numarul de voturi de care au nevoie pentru a valida referendumul.”
- Alex a raspuns: “Nu sta acasa ca dupa iti fura votul. mai bine te duci si pui stampila pe ambele casute ca sa se anuleze”
- Sunserios a raspuns: “Mersul la vot si anularea lui nu face decat sa creeze cvorum, pentru ca cei care merg de buna voie vor vota covarsitor cu DA asa ca daca mergi si anulezi buletinul nu vei ajuta decat la validarea referendumului…”
- Johnny a raspuns: “Nu, din trei motive foarte clare:
1) Într-o tara civilizata în secolul XXI nu se organizeaza referendumuri care sa decida limitarea sau eliminarea drepturilor unei categorii de oameni pe criteriul orientarii sexuale. În plus, familia este deja definita în Constitutie ca fiind formata dintr-un barbat si o femeie (Art.258, alineatul 4: “În sensul prezentului cod, prin ‘soti’ se întelege barbatul si femeia uniti prin casatorie”). Deci ce sens mai are acest referendum?
2) Familiile din România sunt amenintate de mii de pericole reale în privinta carora puterea nu face absolut nimic (sau doar le amplifica si le adânceste pe zi ce trece). Într-o tara în care copiii mor în maternitati, spitalele colcaie de bacterii, infrastructura este la pamânt, educatia este în ruina, forta de munca dispare, datoriile externe cresc si sume uriase de bani sunt furate, noi am identificat cea mai mare amenintare : homosexualii. Iar pentru a adresa aceasta mare amenintare, vom cheltui peste 20 milioane de euro, bani cu care s-ar fi putut moderniza 50 de scoli care în prezent au toaleta în curte.
3) Motivele reale din spatele referendumului nu au nici o legatura cu tema supusa votului. Referendumul este doar o repetitie generala pentru fraudarea alegerilor viitoare, precum si o ocazie pentru Dragnea de a prezenta în mod fals rezultatul referendumului ca fiind o victorie personala si o noua “dovada” a “sustinerii covârsitoare” de care se bucura în rândul populatiei.” - Minrest a raspuns: “Nu am sa merg. Pretextul acestui referendum este impiedicarea schimbarii legii casatoriei; pretextul asta nu sta in picioare, pentru ca o astfel de schimbarea va fi posibila in Romania cel mai devreme pedte 20 de ani. Ori, politica nu se face niciodata din motive improbabile si aflate in viitorul indepartat, caci intodeauna exista probleme urgente de rezolvat. Si atunci care sunt motivele organizarii acestui referendum? Alfel spus, cui prodest? Cui ii foloseste referendumul? 1. Biserica Ortodoxa vrea sa isi refaca popularitatea sifonata de homosexualitatea preotilor, ca Pomohagi, Episcopul de Husi, preotii care il santajau, si care sunt si ei homosexuali, si altii; de reactia la tragedia Colectiv, de lacomia bisericii, etc. De asta preotii merg din casa in casa sa cheme la vot. 2. Reusita referendumului va duce la o basculare a Romaniei in directia bigotismului si obscurantismului, de asta toti bigotii sunt pentru participare. 3. Dragnea si-a legat soarta de referendum, a facut si face propaganda pentru ”da”, daca referendumul reuseste isi asigura puterea in partid si in tara; caci orice proiect politic reusit aduce putere celui ce il sprijina.”
- Unvecin a raspuns: “Nu fac politica. N-am fost niciodata la vot.
N-am cerut ca dezbaterea si referendumul sa existe.
Dar daca deja cheltuiala e facuta, cu sau fararost, voi merge la vot, chiar daca consider ca într-o lume ideala n-ar trebui sa ajungi sa votezi pentru normalitate.
Votez pentru familia normala: barbat + femeie.
Dar nu o fac în speranta ca legile vor fi consolidate sau ca viitorul va fi luminos. Pentru mine e doar un gest public, similar cu participarea la un sondaj.
Îmi doresc o democratie în care pareri necenzurate sa poata fi expuse fara teama de a fi etichetat într-un anume fel. Merg la vot ca sa stie lumea ca existam, indiferent cum suntem numiti.
Vom trai si în lumea în care anormalul e o virtute si normalul o rusine. Duminica ssrbatoresc, prin prezenta mea la vot, ca am prins câtiva ani de libertate, ani în care am putut spune fara a fi condamnat ca familia porneste cu un sot si o sotie.
A prins lumea în care stiai la care WC sa mergi. Nu sunt sigur ca copiii nostri vor mai prinde asta.” - Username a raspuns: “Am votat “NU” pe un afis care e pe usa scarii blocului meu.”
- PavelChinezu a raspuns: “În primul rând eu nu particip la nicio actiune civica.
În al doilea rând consider ca acest referendum este pentru cei care traiesc sau au trait experienta casatoriei. Eu nici nu as avea cum sa ma pronunt în privinta casatoriei.” - ElenaKamelia a raspuns: “Vor sa schimbe Constitutia ca sa bage si alte porcarii. Referendumul organizat acum este o mizerie pentru mine.Romania are probleme grave si ei se gandesc la asta. De ce credeti? Ca sa schimbe Constitutia!”
- Acasa a raspuns: “Da, merg la referendum.
Am aflat de referendum pentru ca citesc zilnic stiri legate de mediul politic. Deci, cand se spunea in biserica despre referendum, eu stiam deja de el.
Mergeam la referendum si fara sa-mi spuna cineva (biserica, prieteni, familie). Argumentele tin oarecum de latura religioasa. Eu cred ca familia trebuie sa ramana asa cum a fost la inceput, asa cum a facut-o Dumnezeu.
Referendumul nu este legat de politica. Referendumul este legat de crestinism, dar si de legislatie.
Cunosc legislatia, dar nu complet. Nu am studiat dreptul si nu activez in acest domeniu ca sa spun ca sunt expert. Pe internet un cetatean simplu gaseste tot ce trebuie sa stie.” - Ania a raspuns: “Cunosc cat de cat legislatia, sunt jurista, merg la referendum si votez da.
Chiar daca mi se pare ca actualul guvern a organizat demersurile pentru referendum mai mult din sete de a acumula capital politic, totusi initiativa a pornit din partea cetatenilor si asmerge indiferent cine l-ar fi organizat.
Am studiat si practicat si asistenta sociala, am studiat si la scoala legat de tema homosexualitatii, m-am documentat si în privat pe tema aceasta. Eu fiind cestina subscriu la ce spune Biblia legat de homosexualiate si anume ca e o alegere contrara scopului pentru care am primit în dar organe sexuale de la Creatorul nostru.*Romani 1_26, 27)
Convingerile pe care mi le-am format:
E adevarat ca unele persoane au de la nastere o înclinatie pentru astfel de relatii mai ales pentru ca mama a dorit un alt sex pentru copilul ei decît cel definit de la conceptie de cromozomii sexuali si asa si viata intrauterina are o influenta mai mare decât se banuia astfel copilul poate sa simta înca din uter negat în sexualitatea lui, sa simta ca e de sex gresit. Altii au parte de relatii proaste sau inexistente cu parintele de acelasi sex, sau au parte de abuzuri si nevoia obitnuita de a avea un atasament sufletesc puternic pentru parintele de acelasi sex, ramane neîmplita si cauta sa o împlineasca ulterior în viata si o sexualizeaza. Cred ca principalul disconfort sufletesc al persoanelor care aleg sa aiba relatii fizice cu persoane de acelasi sex vine din faptul ca îi condamna propria constiinta pentru ele, la fel cum ne condamna pe fiecare constiinta pentru imperativele morale pe care le încalcam. Am toata dragostea crestineasca pentru ele si cred ca ar fi mai fericite daca ar încerca sa gaseasca cauzele pentru care au ajuns sa simta asa, ar ierta persoanele implicate si ar alege sa traiasca în acord cu propria constiinta si s-ar casatori cu persaone cu cromozomi sexuali care indica în fiecare celula a corpului lor un sex diferit de cel avut de ei de la conceptie. Cromozomii sexuali determina diferente mari de gandire, de psihic între barbati si femei. Într-un fel e mai usor ca un barbat sa înteleaga un alt barbat si o femei o alta femeie, e un efort mult mai mare sa te adaptezi unui psihic mult diferit de al tau( dar si satisfactia e mai mare parerea mea)/cred ca daca as fi de acord cu casatoriile homosexuale, lesbiene, as fi parte la a se minti pe ei însisi. Am citit marturii despre transsexuali care au regretat degeaba operatia facuta, copii crecuti de cupluri de gay sau lesbine care s-au straduit sa fie parinti buni si care totusi au fost nefericiti pentru ca le-a lipsit afectiunea unica a mamei sau afirmarea speciala a unui tata.
Desi e evident ca votul nu are nici un fel de urmari practice imediate, pentru ca nici acum conform legislatiei romînesti persoanele de acelasi sex nu se pot casatori în Romînia, ma alatur celor ce vor sa dea un semnal ca credem ca cel mai bun mediu pentru a creste copii e cuplul heterosexual.” - Costis a raspuns: “Nu stiu daca se poate face alba-neagra, adica sa treaca si alt articol in afara de cel cu familia. Pentru ca legea cu familia modifica un singur articol. Pentru indulcirea tratamentului politic pentru fostii condamnati este alta lege. Nu e exclus sa se incerce alba-neagra, dar nu poti pacali mass-media si mediul juridic. Merg la referendum nu ca sa votez impotriva unui grup de oameni, ci pentru igiena mentala in societate. Homosexualitate inseamna sex anal, si cu asta nu se defileaza in public. Am scris asa, ca altfel nu e primita postarea. Vezi tu, aici pe rubrica nu e permis nici sa pomenesti cuvintele, dar sa defilezi cu ele pe frunte s-ar dori.”
Daca aveti pareri, la fel de interesante sau chiar de alta natura, va invitam sa comentati mai jos. Credeti ca acest referendum este o manipulare? Credeti ca este datoria voastra crestineasca sa votati DA? Ati votat NU? Ce credeti despre toata aceasta isterie generala?
UPDATE: A fost 21,61% prezenta la vot. 91,61% au votat DA si 6,42% au votat NU.
BEC: Primele REZULTATE REFERENDUM 2018. Referendumul pentru redefinirea familiei s-a încheiat cu participarea a 20,41% dintre alegatori, ceea ce înseamna invalidarea scrutinului, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).
Sa razi sau sa plangi? Pe de o parte referendumul este invalidat. Pe de alta parte, 91,61% dintre cei care au votat au spus “DA”. O fi oare normal?
Numarul voturilor valabil exprimate:
- la raspunsul ‘DA’ a fost de 3.461.581 (91,61%),
- numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul ‘NU’ – 242.671,
- numarul voturilor nule – 74.414.
Pe de alta parte, judetul cu cea mai mica prezenta la vot a fost Covasna: 8,50%
Validat de #mythologica
- Biography
Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.
5