Robin Hobb – Trilogia Farseer

Robin Hobb - Trilogia Farseer

Assassin’s Apprentice (1995) – Ucenicul Asasinului – este prima carte din Robin Hobb – Trilogia Farseer.

Fitz este un bastard regal, aruncat intr-o lume unde doar talentul sau magic il poate salva. Legatura sa magica cu animalele este singura lui companie. Atunci cand Fitz este adoptat de familia regala el trebuie sa renunte la vechile sale obiceiuri si sa invete manierele de la curte, stapanirea armelor, echitatia, scrisul si …. cum sa ucida un om in secret. Pe parcursul povestii il vedem crescand pe tanar, plecand in misiuni primejdioase. Va fi oare o unealta sau un mijloc de a rasturna regatul? Fitz este o amenintare pentru tron dar poate fi si cheia pentru viitorul regatului.

Farseer

Robin Hobb – Trilogia Farseer

Robin Hoob este o scriitoare de fantasy americana, cunoscuta in mod special pentru trilogia sa din taramul Elderlings. Povestea este spusa la prima persoana din punctul de vedere al personajului Fitz, bastardul lui Chivalry, in timpul cand cele Sase Ducate sunt atacate de vase de razboi din Outislands. Baiatul creste fiind antrenat ca asasin, dar curand va deveni un razboinic. Influenta unui profet misterios il va influenta pe Fitz sa-si asume un rol care va schimba soarta Ducatelor.

Trilogia este completata cu  Royal Assassin in 1996 si Assassin’s Quest in 1997. Toate trei au fost nominalizate la premiul British Fantasy Society’s ‘best fantasy’. Publicate prima oara in America, cartile au aparut si in Anglia si Australia, iar acum sunt raspandite in intreaga lume. Trilogia Farseer a fost urmata de trilogia The Liveship Traders, o poveste situata in aceeasi lume, dar intr-un oras indepartat din sud. Robin Hobb – Trilogia Farseer este un roman al cresterii.

Ship Mad Robin BobbShip of Magic(1998), Mad Ship (1999) si Ship of Destiny (2000) compun aceasta trilogie. Aceasta poveste este spusa din prisma mai multor caractere si vorbeste despre aventurile navei Liveship Vivacia, despre serpi de mare si alte fantezii. Ship of Magic si Mad Ship au fost nominalizate pentru Premiul Endeavor.

Alte lucrari ale scriitoarei Lindholm sub pseudonimul Robin Hobb includ The Reindeer People, Wizard of the Pigeons si Cloven Hooves. Urmeaza trilogia The Tawny Man, apoi The Soldier Son si povestea in patru volume, The Rain Wilds Chronicles.

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 706 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.