Arheologii au descoperit un oras pierdut sculptat in Muntii Anzi de tribul misterios Chachapoya.

 

Orasul-citadela acopera aproximativ 12 hectare si este cocotat pe un munte in districtul Jamalca din provincia Utcubamba in junglele din nordul Peru-ului Amazonian.

Cladirile gasite pe varful Pachallama sunt în stare remarcabila, estimate la peste 1.000 de ani si sunt formate din casele traditionale din piatra rotunda construite de Chachapoya, “Cloud Forest People”.

Zona este complet inconjurata de jungla care acopera totul, dar exploratorii au descoperit zidurile cladirilor si picturi pe o fata de stanca.

Natura si jungla par sa fi protejat site-ul de jefuitorii  de morminte, iar ca arheologii au descoperit numeroase obiecte de ceramica si un centru ceremonial netulburat inca.

Arheologul Benedicto Perez Goicochea a spus: “Cetatea este cocotata pe marginea unui abis.

“Credem ca locuitorii din antichitate foloseau aceasta fortificatie ca pe un punct de observare in cazul in care ar putea intalni potentiali dusmani.”

Ruinele au fost initial descoperite de localnici care hoinareau prin jungla. Ei au fost atrasi la locul respectiv din cauza sunetului unei cascade – cascada Gocta, a treia din lume ca marime dupa Angel din Venezuela (972 de metri) si Tugela din sudul Africii (948 metri) masurand  771 metri inaltime.

Localnicilor “înarmati cu macete li s-a deschis o cale unde  au vazut o panorama frumoasa, plina de flori si fauna, precum si o cascada,de  aproximativ 500 de metri “, a spus primarul din Jamalca, Ricardo Cabrera Bravo.

Studiile initiale au gasit similaritati intre noua descoperire si popoarelor norilor. Cetatea fortificata din Kulep, de asemenea, in provincia Utcubamba, este mai veche si mai bogata decat Cetatea Inca de la Machu Picchu, dar nu a fost studiata complet sau restaurata.

Descrierile spaniole din epoca ii arata pe acesti locuitori ai norilor ca  luptatori feroce care isi mumificau mortii.

Ei au fost in cele din urma distrusi de variola si alte boli aduse de europeni.

Femeile din Chachapoya au fost mult apreciate de incasi. Cronicarul Pedro Cieza de Leon a scris despre Chachapoyas:

“Ei sunt albi si cel mai frumos dintre toti oamenii pe care i-am vazut in calatoriile mele in Indii, si sotiile lor erau atat de frumoase si blande incat multe dintre ele merita sa fie sotiile incasilor si sa fie, de asemenea, luate la Templul Soarelui.”

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 500 times, 1 visits today)