“Omul Pictat” de Peter V. Brett din seria “Demon”

Noaptea mortii. Noaptea fricii si a nalucilor. In multe mitologii, religii si credinte, noaptea este timpul si locul faradelegilor, a monstrilor, a demonilor si a celor care fura suflete. Cu totii ne temem de intuneric. Insa imaginati-va o lume in care noaptea apartine demonilor. O lume in care trebuie sa te inchizi in casa la fiecare apus de soare cu frica in inima. Si, s-ar putea sa nu mai prinzi dimineata.

Singurul lucru intre tine si demonii de afara ar fi glifele magice uitate din vechime a caror vraja respinge demonii ahtiati dupa carne de om.

Un scenariu macabru, un fantasy apocaliptica, care te tine cu sufletul la gura in primele 20 de pagini. Romanul de debut in lumea fantasy a autorului Peter V. Brett se numeste “Omul Pictat”, “The Painted Man” si a aparut in 2008.

Este prima carte de ciclul “Demon“, o serie captivanta si o aventura nesatioasa intr-o lume neagra, plina de demoni, eroi si intuneric. A fost votata una dintre cele 10 carti fantasy in 2008 de Amazon.

Cateodata chiar ai motive serioase sa te temi de intuneric. Un baiat de 11 ani, pe nume Arlen, traieste cu parintii sai la o mica ferma, la marginea unui targ izolat numit Paraul lui Tibbet. Cand noaptea se lasa, o ceata ciudata prinde aripi din pamant, o ceata ce promite o moarte violenta oricarui nebun ce se va aventura afara. Departe de spatiul protejat, miezingi, demoni din adancul pamantului, din “miez“, creaturi de cosmar, se ridica pentru a distruge omenirea. Cand soarele apune, omenirea se adaposteste in spatele glifelor magice asteptand miraculoasele raze ale soarelui protector. Doar soarele poate ucide aceste creaturi ale intunericului.

Copilul isi pierde mama si isi da seama ca frica este mult mai rea decat demonii. Crezand ca poti gasi in lumea asta mult mai mult decat frica, el se aventureaza pentru a gasi o noua cale.

De sute de ani, demonii au terorizat lumea. Au existat trei ere. Era Ignorantei, cand demonii traiau in echilibru cu oamenii, caci nu stiau sa-i ucida, apoi Era Razboiului cu demonii si, in cele din urma Era Stiintei.

Dar cunostintele si magia straveche s-au pierdut. Acum am intrat in Epoca Distrugerii. Dupa multe sute de ani in care demonii au stat ascunsi in miezul pamantului, s-au ridicat din nou. De data aceasta, ei vor sa distruga omenirea o data pentru totodeauna.

Demoni ai focului, ai pietrei, ai vantului, ai smarcurilor si ai apei si-au intins dominatia asupra pamantului. Marile regate s-au cutremurat. Cetati intregi au cazut prada. Sate nenumarate devastate, arse din temelie si oameni stersi de pe fata pamantului. Unii s-au adapostit in munti, altii pe lacuri sau in paduri. Dar nu exista loc in care intunericul sa nu te poata ajunge.

Seria Demon cuprinde urmatoarele carti THE WARDED MAN (Omul Pictat), THE DESERT SPEAR (Sulita Desertului), THE DAYLIGHT WAR (Razboiul din lumina zilei), THE SKULL THRONE (Tronul craniilor), THE CORE (Miezul).

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 653 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.