Noua Ordine Mondiala?

Cine sunt Illuminati?

Haideti sa dezvaluim lumea incredibila a Societatilor Secrete. Dintre toate societatile secrete pe care le cunoastem, una iese în evidenta prin cateva caracteristici care o fac deosebit de periculoasa: principiile sale tradatoare si paranoia pe care le-au dezlantuit, dar, si mai tuIburator. suspiciunea ca, de la crearea sa, a intervenit în toate evenimentele importante care au schimbat cursul istoriei. Illuminati din Bavaria, cea mai de temut societate secreta din istorie.
Acum mai bine de 200 de ani, aici, în Renania, unde fusese o zona independenta din Bavaria, o societate secreta a fost formata. Telul ei era dominatia mondiala.
Strategia sa? Sa aboleasca toate religiile si guvernele, ca sa preia fraiele umanitatii într-un stat unificat, fara tari, fara granite si sub comanda unui singur lider. Numele sau? Illuminati din Bavaria. Poate ca n-ati auzit de ei sau poate ati auzit, si poate sunteti familiari cu toate acele conspiratii care îi considera vinovati de toate relele din lume. Teorii care combina fapte verificabile cu teorii ale  conspiratiei, greu de crezut, care se întind pe game largi de Ia SUA si pana la martieni, dar care au un fir comun în principiile de baza ale Illuminatilor: creatia unei Noi Ordini Mondiale.

Si poate, o mare informare si dezinformare care perverteste mass-media în zilele noastre, este tot o parte dintr-un plan. Ordinul Illuminatilor a fost oficiaI înfiintat în urma cu peste 200 de ani. Dar daca urmarim cu atentie evenimentele ce au urmat, vom gasi o alarmanta succesiune de evenimente care sugereaza cu putere ca sunt înca printre noi si ca puterea lor, departe de a se fi stins, este înca evidenta. Ca sa vedem cat este fictiune si cat este adevar, vom începe prin a relata ce are istoria sa ne spuna despre acest Ordin misterios.
Apoi vom investiga ce s-a întamplat de la disparitia Ordinului. La sfarsit, vom trage propriiIe concluzii.

Pe 1 mai 17 76, Adam Weiskopt, un tanar profesor de Drept Canonic de Ia Universitatea din Bavaria, a fondat Ordinul Perfectibil, cunoscuti si sub numele de Illuminatii din Bavaria. Desi era influentat de tendintele iluministe ale epocii, numele Ordinului a fost inspirat de spaniolii Alumbrados si de francezii Lignines, vechi secte gnostice care sustineau comuniunea 0mului cu Dumnezeu, fara intermedierea Bisericii. Initial, obiectivele declarate ale Illuminatilor pareau nevinovate si chiar filantropice:  “sa stimulam o viziune umana si sociabila, sa sustinem virtutea unde poate fi amenintata si oprimata de viciu”.

Se stiu putine lucruri despre Adam Weiskopt, dar a fost, cu siguranta, un om misterios. Chiar si numele sau a dus la speculatii. Numele sau în germana poate fi împartit în: Adam – primul om si  Weiss – cunoastere sau întelepciune, si Haust – lider. Adica am spune: primul om care îi conduce pe întelepti. Un nume perfect pentru a defini rolul sau în Ordin. Adam Wiesshaupt s-a nascut în Halbestadt, Bavaria, în suduI Germaniei, în 1748. Convertit de la iudaism, eI a fost crescut si educat de iezuiti.
Un autodidact precoce, la 28 de ani era decan aI Universitatii Iezuite de Lege Canonica din Halbestadt. În ciuda aparentei fervori religioase si a zelului catolic, Wiesshaupt era obsedat de ritualurile egiptene, si, în aceiasi timp, era în contact cu masonii, inamicii traditionali ai Bbisericii catolice. Ca multi ganditori ai epocii, el îi admira pe Jean Jacques Rousseau, care sustinea ca omul este liber prin natura sa, si poate sa se conduca fara sa fie nevoie de institutii religioase si publice.

Illuminatii au aparut în cadrul unei loje masonice, de care apartinea Wiesshaupt. În aceI moment, masoneria era deja o societate secreta prestigioasa, cu o veche istorie, a carei discretie excesiva si apropierea de putere au facut-o leaganul perfect pentru Ordinul Iui Wiesshaupt, care îsi începuse infiltrarea. Masonii, buni pastratori de secrete, aveau sa contribuie, fie ca stiau, fie ca nu, la pianul Illminatilor. Pentru Ordinul sau, Wiesshaupt a împrumutat ierarhia militara stricta a iezuitilor si a împartit-o în 13 grade. Primul nivel: Cresa, Preparare, Novice, Minerva, Illuminat Minor. Al doilea nivel –  Masonerie împartita în doua 0rdine: Ucenic Simbolic: Frate de Mestesug, Maestru Mason si Scotian: Illuminat Major si Illuminat Dirigent.
Al treilea nivel: Misterele, împartite în doua Ordine: Mistere Mici: Preot si Regent, si Mistere Mari: Magul si Regele.
În mod curios, Ordinul era o structura incompleta.
Erau multi membrii, dar ierarhiile superioare n-au fost niciodata complet ocupate. Ei existau doar în mintea lui Wiesshaupt, care s-a autoproclamat Rege.
Pana în 1780 Ordinul Illuminatilor era cunoscut doar între granitele Bavariei. Apoi au venit noi recruti si au fost impuse noi coduri stricte de tacere. Novicii nu cunosteau pe nimeni din Ordin, în afara de instructorii lor. Daca, dupa trei ani ca novici, erau convinsi sa continue pregatirea, deveneau Illuminati Minori si li se permitea sa cunoasca un pic mai mult din obiectivele reale ale Ordinului. Wiesshaupt a creat pentru Ordinul sau un sistem complet de coduri si nume alternative care pareau sa avertizeze asupra unei strategii care le-a permis sa continue sa lucreze pe ascuns în viitor.
Illuminatii au devenit o societate secreta în interiorul altei societati, adica în însasi masoneria.
Ordinul era simbolizat de ochiul atotvazator al lui Horus. Toti membrii si-au luat pseudonime inspirate din istoria greaca si romana. Adam Wiesshaupt si-a spus Spartacus. Orase si regiuni au primit de asemenea nume grecesti: Munchen – Atena. Frankfurt – Teba. Bavaria – Grecia. Literele erau codate cu numere în gradele mai joase, si cu hieroglife, în gradele mai înalte.
La doar 7 ani dupa ce si-a fondat Ordinul, Adam Wiesshaupt se lauda ca are 600 de adepti doar în Bavaria, si mult mai multi în restul Europei. Ordinul a atras oameni influenti. Paradoxal, membrii activi ai Bisericii Catolice puteau fi gasiti în randurile Illuminatilor.
Poate era atrasi de viziunile umaniste ale Ordinului, dar la feI de posibil ca Biserica sa fi încercat sa se infiltreze în Ordin ca sa afle mai multe despre adevaratele sale obiective. Daca acesta era adevarul, rezultateIe urmau sa fie foarte clare.
Ordinul Illuminatilor s-a raspandit în Europa ca un incendiu necontrolat, si în curand puterile, Biserica si masoneria însasi, au încercat sa-i opreasca expansiunea. Adam Wiesshaupt a plecat în exil si a lucrat din umbra.

Totul era scos la iveala. Dar Fratia se dispersase deja si toate ramurile erau pregatite sa lucreze în anonimat si în cel mai mare secret. În 1790, Ordinul a încetat oficial sa existe în Bavaria, Prusia si în alte zone care apartin astazi Germaniei. Dar poate ca disparitia lor a fost doar o înselatorie. De altfel, o societate secreta este facuta sa traiasca în umbra si atunci cand este descoperita trebuie sa moara ca sa poata sa traiasca. Ordinul poate sa moara, dar nu si obiectivele lui.

Focul Illuminatilor se aprinsese si era de neoprit. N-a fost prima societate secreta si nu va fi nici ultima. Dar numele sau va ramane un magnet pentru teoreticienii conspirationisti.
La 5 ani dupa înfiintarea Ordinului Illuminatilor, Adolph Knight a intrat în Societate. EI a fost cel care a determinat extinderea rapida si încercarile de infiltrare in masonerie. La scurt timp dupa dezertarea lui Knight din cauza megalomaniei lui Adam, în Bavaria circula un zvon ca exista un ordin secret care vrea sa distruga organizarea existenta si religia organizata si sa creeze o Noua Ordine M0ndiala sub un guvern unificat.
Aceasta informatie putea veni ori de la Knight, ori de la iezuiti infiltrati.

Ritualurile si smbolurile Illuminatilor

S-au spus multe despre ritualurile societatilor secrete. Illuminatii n-au facut exceptie. Poate ca iezuitii care i-au urmarit au hotarat ca era momentul sa actioneze. Ca urmare a marturiei lor Biserica catolica a interzis Ordinul. Candidatul mergea prin camera îmbracat ca un sclav, cu lanturi la maini. Si regentul spunea:  Doar oamenii liberi pot intra. Si i se raspundea: el e liber. A fugit de opresorii lui pentru a se alatura Fratiei.
În 1783, patru profesori de la Academia Marianne au fost interogati de o instanta judecatoreasca pentru apartenenta lor la Ordin. Cu totii au recunoscut ca Illuminatii au renegat crestinismul, aparand libertatea, egalitatea si dreptul la sinucidere.
ConfesiuniIe au fost facute publice si au creat multa rumoare. Cat de mult se infiltrasera ereticii în Societate ?
Cine sunt cu adevarat acesti inamici ai Bisericii si ai statului? Pe 10 iuie 1785 au fost descoperite documente secrete si informatii interesante de la membrii arestati. Poate multe au fost exagerate, insa trebuie sa ne gandim la scopul final.
Asa a început panica care n-avea sa se termine. Toata lumea parea sa se fi intors impotriva lor.
Lumea lor parea sa se apropie de sfarsit, dar evenimentele urmatoare i-au aratat Iui Wiesshaupt ca în ciuda greutatilor, influenta lui ramanea puternica si îI facea, practic, de neatins.
În 1785, Wiesshaupt a fost dat afara de la Universitate si alungat din Bavaria. Wiesshaupt a plecat în exil, jurand ca Ordinul se va întoarce de zece ori mai puternic. Daca s-a tinut sau nu de cuvant, nu putem decat sa speculam.
Povestea oficiala a fost ca el a abandonat toate activitatile politice si a facut pace cu Biserica catolica, dupa care a dus o viata linistita, departe de conspiratii. Un astfel de exil luxos si linistit este un sfarsit ciudat de calm pentru un om care a fost cel mai mare instigator al timpului sau.
Si chiar daca retragerea sa ar fi fost adevarata, Ordinul Illuminatilor avea deja viata proprie, asa cum avea sa se vada în curand, în timpul episodului care avea sa zguduie civilizatia vestica cel mai tare, si avea sa puna bazele unei reale Noi Ordini Mondiale: Revolutia Franceza.

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 740 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Noua Ordine Mondiala?”

  1. Pingback: 10 mituri si stiri false despre coronavirus | Mythologica.ro

  2. Pingback: Situatia globala si nationala a evolutiei pandemiei Covid-19: date si studii stiintifice | Mythologica.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.