ivan-cel-teribil

Ivan cel Teribil: arsenal militar dezgropat langa Moscova

Ivan cel Teribil: arsenal militar dezgropat langa Moscova

Ivan cel Teribil

Ivan al IV-lea cel Teribil

Descoperirile au fost facute langa Zvenigorod, un oras antic la 30 de km de Moscova. Arsenalul a fost descoperit pe proprietatea unor militari ce servisera ca si corp de elita inffintat in 1550 de Ival cel Teribil.

Cele mai interesante artefacte ale descoperirii, obiecte vechi de peste 400 de ani, au fost doua coifuri de otel ascutite. Sapand intr-o pivnita, arheologii au gasit un adevarat arsenal continand alte coifuri de otel, armuri de zale, sabii, centuri si varfuri de sageti.

Aceste descoperiri ne ajuta sa ne facem o imagine mai buna despre aristocratia militara din perioada tarului Ivan cel Teribil. Ele pot fi gasite la Hermitage si la alte muzee asemanatoare. Aceste artefacte descriu epoca de aur a perioadei medievale in Rusia.

Ivan cel Teribil a fost un conducator cel putin neobisnuit. Dupa moartea sotiei sale, a cazut in depresie. A renuntat chiar si la tron pentru o perioada. Dar intoarcerea sa a insemnat domnia terorii.

Ivan cel Teribil

Ivan cel Teribil

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 890 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.