Figurile ne impresioneaza puternic. O fotografie spune adesea o mie de cuvinte. Iar altele raman nerostite. Lumea spune ca suntem diferiti. Cateodata aspectul genereaza contrast, furie, repulsie sau chiar alienare. Insa esenta ramane mereu neschimbata.

Rasismul este procesul de discriminare datorat credintelor si ideologiilor, produse în secolele XIX si XX de catre francezii Jules Soury, Joseph Arthur de Gobineau si Charles Maurras sau de germanul nazist Alfred Rosenberg, conform carora rasele omenesti pot fi clasificate de la inferior la superior în baza caracteristicilor biologice fundamental diferite cu care par a fi înzestrate. Rasismul presupune asadar ca oamenii sunt inegali în functie de etnia careia îi apartin sau de culoarea pielii, adica, mai global, convingerea ca popoarele sunt inegale ca atare.

Tribul Lanna din Thailanda

Tribul Himba din nordul Namibiei si sudul Angolei.

Dali, Provincia Yunnan, China

Un batran tobosar intr-un templu hindus

Vanzator de camile din Rajasthan, India

Carnaval in Tolar Grande, Salta, Argentina.

Sinai, Egipt.

Un batran pe drumul spre Machu Pichu, Peru.

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 423 times, 1 visits today)