Un complex imens de temple vechi de 2.000 de ani ne spune o poveste terifianta. Cladiri impozante, zeci de temple, altare si manastiri numite Fengdu, Orasul Fantomelor, toate dedicate vietii de apoi. Multe dintre temple si altare sunt decorate cu picturi si sculpturi ale unor oameni torturat pentru pacatele lor.

Orasul Fantomelor este unul dintre cele mai fascinante locuri unde oamenii pot invata despre cultura chineza si credinta in fantome.

Fengu, labirintul iadului construit pe pamant

Fengdu este situat la 170 km de raul Yangtze in China. Orasul are propria si unica istorie despre fantome si viata de apoi. Este cunoscut inca din timpurile dinastiei Han. Se spune ca doi oficiali de la curtea imperiala au decis sa mearga la Muntele Ming pentru a practica invataturile taoiste si pentru a atinge imortalitatea.

2Complexul Fengdu are statui fascinante ale lui Diyu si Naraka. Potrivit mitologiei chineze si invataturilor buddhiste, Diyu se refera la iadul traditional chinez bazat pe conceptul Naraka. Acesta este un labirint subteran (lumea de apoi) cu variate nivele si camere, unde sufletele sunt duse dupa moarte si unde incearca sa fie mai bune dupa faptele din viata.

Acest iad mitologie Diyu are propria capitala la Youdu.

 

Orasul-Fantomelor si podurile spre viata de apoi

Istoria sitului merge pana acum 2.000 de ani, cel putin in legenda. Istoria lui se axeaza pe credintele din buddhism, confucianism si taoism. Apare mentionat si in multe lucrari literare clasice din China.

In timpul dinastiei Tang a fost construit un templu pe muntele Ming. Structura lui descris viata in iad si instrumentele de tortura plus alte imagini diabolice. Ele reprezinta credinta antica ca oamenii buni vor fii tratati bine in viata de apoi, iar cei rai vor fii trimisi in iad. Potrivit viziunii chineze, in viata de apoi, mortii (fantomele) trebuie sa treaca trei teste pentru a intra.

 

Testele au loc in trei locuri: “Podul-Nu-Mai-e-Nimic-de-Facut” construit in timpul dinastiei Ming, “Defileul Torturilor Fantomelor” si “Palatul Tianzi”. Alta atractie era Turnul Ultimei Priviri spre Casa unde spiritele trimise spre iad isi puteau privi ultima oara familiile.

Existau protocoale diferite pentru a trece podurile in functie de sex, varsta si statut marital. Pe pod demii te lasau sau nu sa treci. Totul este despre bine si rau. Cei buni sunt lasati sa treaca, iar cei rai sunt impinsi in apele de dedesubt.

img_7126

 

 

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 593 times, 1 visits today)