Dragonheart "Inima de dragon"

Dragonheart “Inima de dragon”

Recomandare mythologica: filmul saptamanii

Ultimul dragon de pe pamant si un cavaler ucigas de dragoni deziluzionat coopereaza pentru a infrDragonheart "Inima de dragon"ange un rege malefic ce a capatat nemurirea. Dar stai, mai e ceva …

Asa s-ar putea rezuma intriga filmului “Inima de dragon”. Tanarul rege Einon a fost ranit in batalie. Pentru a putea supravietui este vindecat de Draco, un dragon. Cativa ani mai tarziu, Bowen, un ucigas de dragoni, il intalneste pe Draco. Cei doi vor forma o echipa.

Totul va conduce la regele Einon, un rege nebun ce fusese salvat de Draco. Caci Einon este parte din Draco si invers.

 

Nu vom da mai multe detalii. Filmul dateaza din 1996 si este incadrat la categoria fantezie-aventura. Este regizat de Rob Cohen. In rolurile principale joaca Dennis Quaid ca vanatorul de dragoni si Sean Connery, ca vocea dragonului Draco. Filmul a fost nominalizat pentru cele mai bune efecte vizuale la acea vreme.

In 2000 a aparut si continuarea “Dragonheart: Noi inceputuri”, iar in 2015 partea a 3-a “Dragonheart: Blestemul Vrajitorului”.

Legat de perioada Evului Mediu, englezi si saxoni, filmul vorbeste mult despre Vechiul Cod, idealurile de cavalerie si respect.

Din ura pentru dragoni se naste un cavaler. Din iubirea unui dragon pentru oameni se naste un nou rege. Insa sufletul regelui era deja corupt.

Imaginatia umana merge foarte departe. Insa daca va plac povestile cu dragoni, cavaleri si codul lor de onoare, acesta poate fi unul dintre ele.

Ideea luptei intre bine si rau, sacrificiul suprem, dar si eroul decazut din drepturi. Le avem pe toate. Filmul respecta calatoria eroului clasic, dar introduce noi provocari.

Filmul este destul de vechi, mai ales in materie de efecte vizuale. Insa scenariul si vocea lui Sean Connery il duc departe.

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 1,012 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.