Visele noastre si universurile paralele

Putem spune oare ca visele noastre sunt licariri dintr-un univers paralel?

universurile paralele

In aceasta lume ar putea exista o copie a sinelui tau ce ar putea lua decizii si vedea locuri care mai tarziu, cumva, se manifesta in visurile tale.

De mii de ani oamenii s-au intrebat care este semnificatia viselor. Cum viseaza oamenii despre evenimente din viitor? De ce sunt unele vise pline de mesaje ascunse?

Pot fi unele vise priviri in viitor sau intr-un univers paralel?

Stramosii nostri erau la fel de curiosi in privinta viselor ca si savantii moderni. Grecii antici si romanii credeau ca visele contin mesaje de la zei. In China antica oamenii tratau visele ca pe o cale de a vizita lumea de apoi. Egiptenii antici erau convinsi ca cei care puteau interpreta visele posedau puteri speciale.

Multe triburi nativ-americane si civilizatiile mexicane credeau ca visele erau intr-o lume diferita pe care o vizitam in somn. Cuvantul “vis” vine dintr-un vechi cuvant englez “bucurie” si “muzica”.

Astazi stim ca visele sunt adesea expresii ale gandurilor, sentimentelor si evenimentelor din timpul zilei.

Visele pot fi colorate si pot include toate simturile – miros, sunt, vaz, gust si simt tactil. Stim astazi mai multe despre vise pentru ca oamenii de stiinta si cercetatorii au studiat creierul uman in timpul somnului.

Desi am invatat multe de-a lungul anilor despre vise, mai sunt multe necunoscute in joc. Unele dintre cele mai misterioase si speciale vise pot fi urme dintr-un univers paralel invizibil. ce exista langa realitatea noastra.

Pentru aproape 100 de ani stiinta a fost urmarita de un secret intunecat. Pot exista lumi ascunse dincolo de simturile umane?

Misticii cred in existenta unor astfel de locuri. Se credea ca sunt pline de fantome si spirite. Ultimul lucru pe care il dorea stiinta era sa fie asociata cu astfel de superstitii. Dar din 1920 fizicienii au incercat sa rezolve ecuatia.

Asa si-a facut loc teoria universurilor paralele infinite. Universuri in care Napoleon castiga Batalia de la Waterloo, altul in care imperiul britanic invinge coloniile americane. In altul nici macar nu erai nascut.

Multiversul este o teorie in care avea de-a face cu mai multe universuri ce coexista in paralel. Teoria in sine este doar o teorie. Existenta universurilor nu a putut fi dovedita. Se crede ca acolo undeva se afla originea particulelor. Asadar, este multiversul metafizic?

Visele noastre si universurile paralele

Dar limita dintre fizica si metafizica este neclara. Frontierele s-au destramat. Teoria pamantului rotund, a campului electromagnetic invizibil, timpul incetinit la viteze mari, gaurile negre. In ultimii ani, multiversul s-a alaturat si el listei.

Legile fizicii cad in momentul big bang. Dar pentru fizica asta e un dezastru. Asta ar insemna ca legile se pot schimba. Astfel, intr-o lume paralela ar putea exista o copie a noastra.

Adesea oamenii au vise recurente despre locuri pe care nu le-au vizitat niciodata. Nici macar nu au auzit de ele. Poate astfel de vise contin si altceva. Alteori oamenii viseaza despre evenimente care nu s-au intamplat sau au premonitii.

Pure speculatii pana la urma. Dar ai putea explica unele vise prin stiinta? Am putea descoperi mai multe secrete ale stiintei? Ale universului?

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 2,051 times, 1 visits today)

1 thought on “Visele noastre si universurile paralele”

  1. Pingback: De ce visam? | Mythologica.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.