Vikings: Valhalla este un nou serial, un spin-off, o continuare a indragitei seriei Vikings ce poarta semnatura History Channel. Serialul Vikings a aparut si pe Netflix la nivel mondial si, probabil, in 2021 vom vedea si primul sezon din mult asteptatul serial.

 

Vikings: Valhalla va fi tot o drama istorica creata de Michael Hirst si va fi produsa de MGM Productions, ca si serialul precedent. Insa de data aceasta il avem ca scenarist pe nimeni altul decat Jeb Stuart. El este vinovat pentru Die Hard (“Greu de Ucis” in 1988), The Fugitive (“Evadatul” in 1993 – ala bun cu Harrison Ford si Tommy Lee Jones). In prezent lucreaza la The Liberator pentru Netflix.

Noul serial Valhalla a început filmarile la începutul acestui an, dar a fost oprit din cauza pandemiei COVID-19. A fost reluat în iulie si acum filmarile au început în Ashford Studios, Irlanda, începând cu august 2020. Ne asteptam sa vedem primele episoade in jurul primaverii din 2021 sau chiar la începutul anului 2022.

 

Care este complotul in Vikings: Valhalla?

Situat la peste 100 de ani dupa evenimentele vikingilor, Vikings: Valhalla ne vorbeste despre sfârsitul epocii vikinge. Acest final se apropie din ce în ce mai mult, întrucât Regatul Angliei se ridica mandru si puternic in fata atacatorilor scandinavi. Dupa moartea regelui Eduard the Confessor, “Marturisitorul” cum ii ziceau prietenii, se vor ridica trei pretendenti la tron, schimbând pentru totdeauna viitorul Angliei.

 

A fost anuntata distributia Vikings: Valhalla?

Aici la Myhologica, suntem fericiti sa dezvaluim în exclusivitate descrierile oficiale ale personajelor din serie si actorii principali care le vor interpreta. Auditiile au fost extrem de interesante, mai ales in contextul in care auditiile actorilor principali s-au tinut in secret si tuturor le-au fost date nume de cod. Asta suna a 007, dar numele astea de cod sunau mai degraba a jaf viking. Iata si cateva dintre ele: Vidar Skardesson, Signe Skardesdottir si altii. Este foarte posibil insa ca distributia sa fie schimbata chiar si in ultimul moment.

Suntem bucurosi sa dezvaluim ca actrita germana Yvonne Mai a fost distribuita în Vikings: Valhalla pentru a interpreta un personaj pe nume Merin. În al doilea rând, Bill Murphy va interpreta personajul numit Odgar în sezonul 1. Si, în sfârsit, îl avem pe Ethan Dillon al carui rol este necunoscut în prezent, desi stim ca este un rol recurent.

 

Leif Eriksson (Numele de cod: Vidar Skardesson)

Cine este Leif Erikson?

Unul dintre cei mai cunoscuti vikingi din epoca, Leif Erikson era un explorator norvegian nascut în Islanda. El a fost recunoscut de istorici drept primul european care a pus piciorul pe continentul Americii de Nord, cu sute de ani înainte de Christopher Colombus.

Descrierea oficiala de casting pentru „Vidar” este urmatoarea:

Nascut în Islanda si crescut în Groenlanda, Vidar reprezinta o noua rasa de vikingi – una crescuta departe de originea norvegiana si fara experienta raidului si razboiului. Dar dupa cum vom descoperi rapid, asta nu înseamna ca el este mai putin viking. Vidar este un razboinic si un aventurier, fascinat de pamânturi necunoscute si neinfricat pe mare. Când îl întâlnim, tocmai a navigat cu o mica ambarcatiune cu oameni din Groenlanda peste 2000 de mile in Atlanticul de Nord. Fidel si loial familiei sale se opune insa tatalui prea autoritar si este gata de rebeliune. La fel ca sora sa Signe, Vidar a fost crescut ca si credincios al lui Odin si al „vechilor cai”, dar spre deosebire de Signe, el este mult mai deschis gandurilor noi.

 

Freydis Eriksdottir (Numele de cod: Signe Skardesdottir)

Cine este Freydís Eiríksdóttir?

Sora exploratorului norvegian Leif Erikson. neinfricata si curajoasa, Freydís a luat o corabie cu barbati pentru a culege profitul dinVinland si pentru a-si înfiinta propria colonie. Dupa conflictul cu un grup opus de colonisti, Freydis ii masacreaza si devine astfel faimoasa drept mare razboinica in Saga Groenlandei.

Descrierea oficiala a personajului pentru „Signe” este urmatoarea:

Sora înflacarata a lui Vidar. O razboinica a scutului (sper sa revedem ceva din spiritul Lagerthei aici) si o pagana feroce. Signe este mult mai volatila si razbunatoare decât Vidar. Un crestin viking a violat-o si aceasta trauma a facut sa militeze impotriva tuturor crestinilor. Pe masura ce serialul progreseaza, Signe devine liderul ultimelor asezari pagâne vikinge împotriva valului crestinismului care inunda Scandinavia. Iar aici probabil vom intalni din nou o femeie la fel de puternica ca Lagertha in persoana jarl-ului, conducatorul viking din Kattegat. Acest personaj va servi drept mentor pentru Signe. Iar Signe va conduce ultima rebeliune, adunand in jurul ei ultimele asezari vikinge adevarate in apararea Orasului Sfant. Este vorba despre un oras sfant viking care trebuia aparat impotriva crestinilor. Desi isi va incepe propriile cautari pentru a le gasi o noua casa, ironia sortii face ca Signe sa se indragosteasca de un alt personaj principal, un viking crestin pe nume Torsen.

 

Regele Harold Godwinson (nume de cod „Torsen“)

Personajul oficial pentru „Torsen” este urmatorul:

Daca este la fel de dur ca Vidar, Torsen se trage din sange regal viking. Aproape de scaunul puterii norvegiene el este un lider carismatic. Dupa ce tocmai a scapat de masacrul Zilei Sf. Brice, Torsen devine parte activa a unei mari forte armate de retributie fiind reunita de regele Kaden si unul dintre locotenentii sai. Relatia sa cu Vidar, construita pe câmpurile de lupta din sezonul 1 va creste pe masura ce seria progreseaza.

Cine este Regele Harold Godwinson?

Ultimul rege anglo-saxon din istoria engleza. Dupa victoria de la Stamford Bridge, regele Harold a trebuit sa înfrunte fortele invadatoare ale lui William the Conqueror (“Cuceritorul”) din Normandia. La batalia de la Hastings, viitorul Angliei a fost decis dupa ce Harold a murit în lupta.

 

Harold Harada (Numele de cod: Kaden I)

Cine este Harald Hardrada?

Regele Norvegiei, între 1046 si 1066, Harold Hardrada a condus o forta de invazie împotriva Regatului Angliei în timpul unei lupte de putere pentru tron. La debracarea în Anglia, va lupta cu regele Harold Godwinson la batalia de la Podul Stamford si, ulterior, va pierde batalia si va muri in lupta.

Descrierea oficiala a personajului pentru „Kaden” este urmatoarea:

Fiu al unui rege al Danemarcei, întelept, priceput si nemilos, Kaden este ghidat de doua voci diferite: Alienor, regina sa, bine pozitionata politic, si Earl Colby, un consilier anglo-saxon lingusitor si ambitios.

 

William Cuceritorul

Descendentul lui Rollo, William Cuceritorul a cerut tronul englez dupa moartea regelui Eduard Marturisitorul. La batalia de la Hastings, William a fost învingator devenind primul rege al Casei Normandiei. William care a cucerit Anglia cu salbaticie devine episodul care marcheaza sfârsitul epocii vikinge si începutul epocii germane a fierului în Marea Britanie.

 

 

Unde va fi filmat noul serial Vikingii: Valhalla?

Dupa cum am mentionat mai sus, pre-productia a fost deja reluata, iar locatia este un loc foarte drag si familiar pentru fanii Vikings: Ashford Studios, Wicklow, Irlanda. Acesta este locul în care cea mai mare parte a seriei originale Vikings a fost filmata timp de multi ani. Inca din 2019, dupa ce filmarile din ultimul sezon al Vikings au  fost terminate, Ashford Studios a obtinut permisiunea  pentru o extindere de 90 de milioane de euro, asta permitându-le sa construiasca cinci noi studiouri. Acest lucru se va reflecta probabil asupra calitatii productiei Vikingii: Valhalla.

 

Câte episoade va avea Vikings: Valhalla?

S-a confirmat ca pâna acum au fost comandate 24 de episoade de Vikingii: Valhalla. Desi Neflix ne-a obisnuit sa ne dea cu lingurita, este posibil ca primul sezon sa fie impartit.

 

Seria originala a Vikings va veni la Netflix?

Spre deosebire de Lucifer si Designated Survivor, Vikings: Valhalla nu este o continuare a seriei Vikings. Acest lucru este important deoarece anterior, Netflix SUA a preluat în cele din urma toate sezoanele din aceste serii anulate.

Vikings este disponibil în prezent pe Hulu si Amazon în SUA, dar acordul pentru Vikingii: Valhalla nu este va fi inclus. Acest lucru nu înseamna ca Netflix nu va urmari Vikings atunci când licenta va fi la Hulu si Amazon.

 

Esti încântat de noul serial Vikingii: Valhalla? Lasa-ne comentariile tale mai jos!

 

 

 

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 1,287 times, 1 visits today)