Top 5 continuari dupa Game of Thrones: Urzeala Tronurilor – Casa Dragonului, Cavalerul celor Sapte Regate si alte surprize

HBO baga acum ca spartu’ bani in adaptari dupa operele lui George Martin in incercarea nebuneasca de a reproduce Ghemotronul: prequel, sequel, spin-off sau continuari ale serialului celebru. Asadar, au lansat in aer o gramada de continuari, iar de unele dintre ele s-a ales praful inainte sa apuce sa vada lumina. Altele deabia au turnat episodul pilot. Pana acum au mai ramas doar 5 in picioare. Noi vorbim astazi despre toate proiectele aflate in productie legate de Urzeala Tronurilor si de George Martin.

Nu va faceti griji, stiti ca am grija de voi, aia care au distrus ultimul sezon din GoT au fost scosi din lista de scenaristi. Ba mai mult, avem confirmare ca insusi George Martin va fi co-producator la vreo doua din aceste continuari. Unele se vor desfasura cu multe generatii dupa actiunea din Urzeala Tronurilor, iar altele cu secole inainte de asta.

Ce stim sigur este ca pe 29 octombrie 2019, HBO a declarat oficial ca lanseaza Casa Dragonului – House of the Dragon.

 

Ce spune insusi George R.R. Martin despre spin-off-urile Game of Thrones?

 

Câte astfel de seriale sunt în lucru si cum îi place autorului sa le numeasca?

Game of Thrones s-a terminat, însa fanii au primit de ceva vreme asigurarea realizatorilor ca vor ramâne în acelasi univers prin alte câteva seriale ce urmeaza sa fie dezvoltate. CNN.com a preluat o afirmatie recenta de pe blogul personal al lui George R.R. Martin, iar potrivit acestuia trei spin-off-uri ar urma sa fie realizate. Doar ca autorul nu agreeaza termenul de „spin-off” si prefera sa le numeasca „urmasele serialului”.

„Am avut în dezvoltare cinci urmase ale lui Game of Thrones (nu îmi place termenul de «spin-off») la HBO, iar trei dintre ele merg înainte binisor. Productia pe care nu ar trebui sa o numesc The Long Night va începe filmarile spre sfârsitul acestui an, iar alte doua ramân la nivelul de scenariu, dar se apropie de realizare si ele”, a spus autorul, care însa nu a intrat si în detalii legate de ce am putea vedea în acest „serial-urmas” ce se va filma în toamna-iarna.

„Poate unii dintre voi ar trebui sa puna mâna pe un volum din Fire & Blood sa sa vina cu propriile teorii, a spus autorul.

Acum doi ani însa, presedintele departamentului de programe al HBO, atragea atentia ca nu toate serialele anuntate, inspirate din Game of Thrones, vor ajunge sa fie realizate: „Lucrurile nu stau asa. […] Stacheta a fost ridicata atât de sus [de Benioff si Weiss, n. red.], ca tot ce pot eu spera este sa ajungem sa facem cel putin un serial care sa îi calce cu succes pe urme [lui GoT, n. red.]”.

 

5. Prequel-ul la Urzeala Tronurilor, Cavalerul celor sapte regate, este în productie la HBO

 

Un nou prequel plasat în lumea din Westeros se afla în dezvoltare la HBO. Se anunta ca seria lui George R.R. Martin „Cavalerul celor sapte regate” va deveni serial.

Plasat în timp cu circa 100 de ani înaintea Urzelii tronurilor, serialul urmareste „aventurile lui Dunk (sir Duncan cel înalt) si ale lui Egg (viitorul rege Aegon V Targaryen).

Serialul este inspirat din trei nuvele ale lui Martin: The Hedge Knight, The Sworn Sword si The Mystery Knight, publicate toate în 2015 într-o singura carte sub titlul Cavalerul celor sapte regate. Cartea a fost publicata si sub forma unor benzi desenate, cea mai recenta dintre ele fiind The Mystery Knight.

Cu o suta de ani înainte de Urzeala tronurilor, doi eroi neobisnuiti bântuiau prin Westeros… Înainte de Tyrion Lannister si Podrick Payne, au fost Dunk si Egg. Ser Duncan cel Înalt, un cavaler novice, dar curajos, îsi întrece rivalii cel putin prin statura, daca nu prin experienta.

Alaturi de el se afla varianta lui în miniatura, Egg, al carui nume adevarat (ascuns de toti cei pe care-i întâlnesc) este Aegon Targaryen. Desi eroi mai neverosimili nu se gasesc în tot Westerosul, cei doi au în fata lor aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, al raufacatorilor si al celor înnebuniti dupa putere. Actiunea din cele trei nuvele care alcatuiesc Cavalerul celor Sapte Regate, adunate pentru prima oara într-un singur volum, are loc cu un secol înainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor, în epoca în care dinastia Targaryenilor controleaza Tronul de Fier. Înca mai traiesc oameni care au vazut dragonii zburând deasupra oraselor distruse. Iar Westerosul e plin de urzeli regale, rivalitati, dar si de eroi.

 

Targaryenii nu vor aparea în prequel-ul lui Game of Thrones

George R.R. Martin a vorbit într-un interviu acordat EntertainmentWeekly.com despre unul dintre prequel-urile anuntate ale lui Game of Thrones – cel pe care s-au axat deocamdata producatorii si al carui titlu de lucru este The Long Night – si a oferit câteva lamuriri în legatura cu acesta.

Declaratiile sale anuleaza un zvon recent, ce sustinea ca prequel-ul îi va prezenta pe primii membri ai Casei Targaryen. O alta supozitie facea referire la timpul desfasurarii actiunii – acesta era plasat cu 10.000 de ani înainte de evenimentele din seria „Cântec de gheata si foc”.

„E vorba mai degraba de 5.000 de ani. Westeros este un loc cu totul diferit. King’s Landing nu exista. Nici Tronul de Fier. Nu au aparut Targaryenii – Valyria [oras peninsular al continentului Essos, tinutul de origine al Casei Targaryen, n. red.] abia si-a început ascensiunea cu dragonii sai si marele imperiu format. Avem de-a face cu o lume mai veche, cu totul altfel, si acesta, speram, va fi unul dintre aspectele atractive ale serialului”, a spus autorul.

Actorii Naomi Watts si Josh Whitehouse (Poldark) au fost deja alesi ca protagonisti ai lui „The Long Night”. Se va ocupa de serialul HBO Jane Goldman, care a imaginat povestea acestuia alaturi de R.R. Martin. Autorul va fi si producator executiv.

 

4. Au început filmarile la prequel-ul Game of Thrones. Naomi Watts face parte din distributie

 

Ecourile ultimului sezon al lui Game of Thrones abia s-au stins, iar producatorii au revenit la fantasticul tarâm al Westerosului. Filmarile unei noi serii inspirate din trecutul zbuciumat al acestei lumi au început în Irlanda de Nord, conform publicatiei The- Belfast Telegraph.

Actiunea prequel-ului este plasata la mii de ani de evenimentele din Game of Thrones si va prezenta „trecerea de la Era de Aur a Eroilor la una dintre cele mai sumbre perioade perioade ale istoriei Westerosului”, dând la iveala secrete terifiante, explicatia originii „umblatorilor albi”, misterele Estului si drumul spre legenda al Casei Stark.

Cel mai cunoscut nume al distributiei alese este actrita Naomi Watts, care va interpreta „o caristmatica membra a societatii înalte care ascunde un teribil secret”, potrivit descrierii creatorilor serialului, Jane Goldman si George R.R. Martin.

 

3. HBO renunta la prequel-ul GoT cu Naomi Watts si da unda verde lui House of the Dragon

 

HBO a aprobat realizarea unui prequel Game of Thrones intitulat House of the Dragon. Informatia, preluata de Variety.com, a fost oferita ieri de catre Casey Bloys, presedintele departamentului de programe al companiei, la un eveniment WarnerMedia focusat pe anuntul de lansare a viitorului serviciu de streaming HBO Max.

Serialul va avea la baza primul volum Fire & Blood al lui George R.R. Martin si exploreaza originile Casei Targaryen (casa lui Daenerys si a lui Jon Snow) si anii de început ai acesteia în Westeros – evenimente petrecute cu 300 de ani înainte de cele din Game of Thrones.

Au fost comandate 10 episoade. Serialul îi va avea drept co-creatori pe R.R. Martin si Ryan Condal (ColonyRampage). Condal si Miguel Sapochnik (regizorul celor mai populare episoade GoT, ca The Long Night si Battle of the Bastards) se vor ocupa de productie (însa Sapochnik va regiza episodul pilot si alte câteva episoade).

Anuntul lui Bloys a venit la doar câteva ore de la cel prin care era anulat prequel-ul GoT cu Naomi Watts în distributie. Un episod pilot al acestuia fusese comandat înca de anul trecut, însa productia a fost oprita în vara. Actiunea din acest prequel s-ar fi petrecut cu mii de ani înaintea celei din Got, în asa-numita Era a Eroilor.

 

2. Empire of Ash : The Doom of Valyria prequel

Pe locul 2 avem o posibila continuare pentru care exista un scenariu confirmat. Este vorba despre caderea Valyriei, iar Max Borenstein ar trebui sa fie regizor. Tineti minte ca daca pentru Cavalerul celor Sapte Regate si Casa Dragonului au inceput deja filmarile, acestea sunt doar proiecte. Deja Long Night sau Bloodmoon cum il numeau unii a picat in cap, desi se filmase episodul-pilot.

Stirea asta vine din iulie 2018 cand am aflat de pe Game of Thrones Wiki ca prequelul lui Max Borenstein este despre caderea Valyriei, tara de origine a Targaryenilor si este intitulat Empire of Ash, Imperiul de Cenusa.

Acesta este prequelul la care Martin facea aluzie si spunea la misto ca „nu este stabilit în Westeros”. Filmul ar include nu numai „Valyria”, ci si toate provinciile sale de pe continentele Essos si chiar Sothoryos (o analogie fantastica cu Africa de astazi). Martin a descris Valyria ca „la fel ca Republica Romana, cu dragoni”. Valirienii cucerisera jumatate din lumea cunoscuta, asa ca o gama larga de zone pot aparea si în ea, de la Orasele libere pâna la Golful Sclavilor . Deasemenea, s-a confirmat si faptul ca vor aparea personaje din Insulele de Vara si chiar din misteriosul Yi Ti (o zona care seamana izbitor cu China).

Acest prequel este de fapt despre evenimentele care au dus la caderea Valyriei, în timp ce regii dragonilor îsi sfâsie tarâmul în razboaie civile, culminând cu sfarsitul apocaliptic. Va fi „povestea de origine a Casei Targaryen”, care a fost una dintre cele patruzeci de familii de stapâni de dragoni care au condus Valyria, desi era relativ minora la acea vreme.

HBO nu a confirmat înca acuratetea informatiilor, dar scenariul asta se pare ca merge mai departe. Cine nu vrea sa vada adevarata putere a Dragonilor?

 

1. Cucerirea Targaryen sau Dansul Dragonilor

Se pare ca si acest film este in stadiul de proiect si exista confirmare pentru el inca din octombrie 2018. Atunci Martin a declarant ca la el lucra Bryan Cogman care a plecat intre timp la Amazon.

Înainte de lansarea lui George Martin – Fire & Blood: Volumul 1 pe 20 noiembrie 2018, Martin a recunoscut ca cel putin doua dintre ultimele scenarii ramase in cursa s-au bazat direct pe materialul din acesta. Foc si sânge este o alta carte despre lumea din The World of Ice & Fire , o carte de istorie a universului din prima jumatate a domniei dinastiei Targaryen, începând cu Aegon I si terminând cu Aegon III. Acest lucru confirma însa toate dovezile despre fatul ca va exista un film despre Cucerirea Targaryen si Dansul Dragonilor.

 

Ce ar putea urma si ce este inca in stadiul de idee? Ce lansari potentiale am putea vedea in viitor?

La sfârsitul lunii iulie 2017, Elio Garcia si Linda Antonsson, care conduc principalul site al fanilor cartiilor lui George Martin, Westeros.org, au realizat un set de videoclipuri speculând asupra identitatii celor cinci pitch-uri ale prequelului. Au co-scris The World of Ice & Fire împreuna cu Martin si au avut o relatie strânsa cu el de ani de zile si si-au bazat speculatiile pe ce idei de prequel ar putea sustine în mod plauzibil un serial TV, tinând cont de faptul ca HBO va dori probabil subiecte pe care spectatorii ocazionali ai Game of Thrones le- ar putea recunoaste. Ei cred ca cele mai probabile pitch-uri de prequel pe care HBO le-ar interesa sunt Cucerirea Targaryen si Dansul Dragonilor.

 

Parcurgând cronologia evenimentelor majore din istoria Westeros si a tinuturilor de dincolo de acesta, Elio si Linda au facut o evaluare a epocilor distincte ale prequelurilor si care ar putea fi adaptate în mod plauzibil ca un serial TV. Aceasta acopera doar povestile preexistente din universul GoT pe care HBO le- ar putea adapta si nu acopera posibilitatea ca HBO sa inventeze o noua poveste care s-ar putea integra în mod plauzibil în istoria de 12.000 de ani a Westerosului (adica razboaiele dintre cele Sapte Regate independente dupa invazia andalilor, dar înainte de cucerirea Targaryen nu ar „contrazice” nimic din romane, în timp ce inca s-ar mai putea inventa continut). Elio si Linda au împartit posibilitatile în doua grupuri: idei de prequel setate (în principal) înWesteros si ideile de prequel care se afla setate dincolo de Westeros.

 

Ce continuari Game of Thrones s-ar putea desfasura in Westeros?

Noaptea cea Lunga – în urma cu 8.000 de ani, razboiul initial împotriva Umblatorilor Albi si crearea Zidului. Sa fim seriosi, cine n-ar vrea sa vada originea White Walkers?

Targaryen Conquest, Cucerirea Targaryen– Aegon Targaryen si cele doua surori ale sale folosesc dragoni pentru a cuceri si a uni cele Sapte Regate si a prelua Tronul de Fier

Fiii Dragonilor, Sons of the Dragon – (posibil sezoane TV ulterioare ale unei serii combinate “Conquest & Rebellion”)

Dansul Dragonilor – un razboi civil masiv, care pune Targaryen împotriva Targaryen si dragon împotriva altui dragon

Era Mostenirea lui Aegon III (consecintele haotice ale Dansului Dragonilor, posibil sezoanele TV ulterioare ale unei serii combinate Dance/Regency)

Epoca „Sângele dragonilor”, fiii lui Aegon III si cucerirea Dornului – o era bine definita, când fiii lui Aegon III, Daeron I Tânarul Dragon si Baelor Binecuvântatul se lupta in  încercarile de a cuceri Dorne înca independent si de a reforma credinta in Cei Sapte. Prin toate acestea, fratele mai mic al lui Aegon III, Viserys II Targaryen, este adevarata putere din spatele tronului, servind ca Mâna a Regelui ambilor nepoti ai sai si încercând sa-si înfrâneze nebunile politice. Aceasta adaptare nu ar fi printre cele mai bune alegeri pentru un prequel, deoarece nu exista un roman de adaptat si nu exista o singura naratiune de baza.

Domnia lui Aegon IV, Nedemnul – Fiul lui Viserys II preia tronul ca Aegon IV, cel mai corupt rege din istoria Westeros. Acesta era lacom, meschin si pofticios, având nu mai putin de noua amante oficiale în timpul domniei sale.

În timp ce Martin s-a jucat întotdeauna cu ideea unor romane prequel care sa acopere intrigile acestei epoci, el a confirmat ca nu este una dintre cele cinci idei de pitch pe care HBO le-a comandat.

Prima rebeliune Blackfyre – Daemon Blackfyre, fiul bastard legitimat al lui Aegon IV, creeaza o ramura rivala a Casei Targaryen cunoscuta sub numele de Casa Blackfyre si încearca sa preia tronul de la fratele sau vitreg, regele Daeron II Targaryen.

HBO ar putea, în mod plauzibil, sa faca o serie combinata care începe cu domnia lui Aegon IV, culminând cu prima rebeliune Blackfyre într-un sezon ulterior.

The Tales of Dunk si Egg – urmareste aventurile printului Aegon “Ou” Targaryen (fratele ai mic al lui Maester Aemon), în timp ce serveste ca un scutier pentru cavalerul sarac Duncan cel Inalt. Acest lucru s-ar suprapune cu toate cele patru rebeliuni de Blackfyre ulterioare, de la a doua pâna la a cincea.

Adaptarea romanului grafic Tales of Dunk & Egg acopera prima rebeliune Blackfyre prin flashback-uri extinse, deci aceasta ar putea fi o alta modalitate de a adapta materialul respectiv (comparabil cu modul în care personajele din Razboiul celor Cinci Regi au fost influentate de Rebeliunea lui Robert cu o generatie mai devreme).

Tânarul Tywin Lannister si Rebeliunea Reyne – Conducerea House Lannister asupra Westerlands este subminata de vasalii sai, Casa Reyne, si de incompetenta propriului sau lider slab, Tytos Lannister. Cu toate acestea, tânarul fiu al lui Tytos, Tywin, se ridica pentru a reconstrui puterea si gloria familiei sale. Dupa ce s-a luptat în a cincea rebeliune Blackfyre, Tywin se întoarce acasa la Casterly Rock si smulge puterea de la Reynes, recurgând la o rebeliune scurta, dar sângeroasa. Acesta nu ar fi un serial TV complet, de cinci pâna la sapte ani, dar ar putea sustine cu usurinta o miniseries.

Martin a postat capitolul „History of the Westerlands” din cartea World of Ice and Fire care acopera Rebeliunea Reyne ca sample  gratuit pe site-ul sau personal: ( faceti clic aici pentru a citi).

Rebeliunea lui Robert – la scurt timp dupa a cincea rebeliune Blackfyre, Aerys II Targaryen preia tronul. Domnia sa începe promitator, dar coboara treptat în nebunie. Multi spera ca fiul sau, printul Rhaegar Targaryen, îl va succeda înainte sa faca prea mult rau – doar ca Rhaegar o rapeste pe Lyanna Stark, logodnica lui Robert Baratheon. Când tatal ei si fratele cel mare vin la curtea regala pentru a cere întoarcerea ei, Aerys îi pune pe amândoi sa fie executati public, dandu-le foc – provocând o rebeliune care va rasturna dinastia Targaryen dupa aproape trei secole.

Martin a confirmat ca acesta nu este unul dintre pitch-urile trimise catre HBO si se opune adaptarii sale, chiar si ca romane prequel de sine statatoare.

 

Prequeluri potentiale stabilite dincolo de Westeros:

 

Nymeria si cele 10.000 de nave ale Rhoynar – povestea razboaielor Rhoynish, în urma cu aproximativ 1.000 de ani. Cum au fost înfrânti Rhoynarii de catre valirieni si au fugit in Westeros – unde au cucerit Dorne, devenind Dornishmenii moderni.

Elio si Linda s-au îndoit ca, dupa ce HBO a gestionat gresit Dorne în serialul TV si a primit o reactie covârsitoare negativa, HBO ar fi dispusa sa faca din nou un prequel despre Dornish – chiar cu scopul de a compensa esecul anterior.

Doom of Valyria – secolul de sânge care a urmat, sub forma unor colonii supravietuitoare, Valyria autodistrugandu-se în razboaie civile

Insulele Vara sau Yi Ti (aici nu avem continut destul marca George Martin).

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 874 times, 1 visits today)

1 thought on “Top 5 continuari dupa Game of Thrones: Urzeala Tronurilor – Casa Dragonului, Cavalerul celor Sapte Regate si alte surprize”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.