Sfarsitul lumii in 2106

Astronautii rusi au gasit un nou asteroid cu un diametru de 230 de metri care se va intersecta cu Pamantul in anul 2106.

Se pare ca mai avem 93 de ani la dispozitie pana la sfarsitul lumii pentru ca impactul va fi devastator.

Numaratoarea inversa a inceput, spun experitii rusi.

Tocmai ce ne linistisem acum o luna cand NASA anuntase ca posibila coliziune cu infamul asteroid Apophis din 2036 a fost evitata si nu exista niciun risc. Sansele sunt mai mici decat una la un milion.

Cei doi rusi, Andrei Oreshko si Timur Kryachko, au observat asteroidul cu telescopul controlat de la departare “Elena” aflat in desertul Atacama din Chile, unul dintre cele mai moderne aparate folosite in prezent.

Astfel, posibilitatea de eroare este foarte scazuta. Chestiunea e cu atat mai ciudata, mai ales datorita faptului ca acest asteroid botezat YQ1 a fost gasit de un telescop finantat din fonduri private si nu de NASA. Pana in prezent ne obisnuisem ca marea agentie, cu un buget de trei miliarde de dolari, sa anunte astfel de descoperiri.

Se pare ca descoperirea a fost o sansa imensa, in caz contrar asteroidul ar fi ramas ascuns inca zece ani. Insa atentia la detalii si dedicatia celor doi au dat roade.

Cea mai veche descoperire a unui asteroid dateaza de mai bine de doua secole si apartine lui Giuseppe Piazzi.

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 255 times, 1 visits today)

1 thought on “Sfarsitul lumii in 2106”

  1. Pingback: Cum sa te pregatesti de sfarsitul lumii? Top 10 variante | Mythologica.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.