Se crede despre Siddhari, sfintii Indiei, ca au multe puteri si sunt aproape zei. Prin practici secrete ei ating o alta stare. Aceste puteri provin din controlarea timpului si spatiului, transformand corpul, manipuland materia la nivel molecular. Ei ating astfel nemurirea.

Incredibila istorie a siddharilor, nemuritorii Indiei

Puterile incredibile ale anticilor siddhari, sfintii IndieiSiddharii sunt adepti ai zeului Shiva. Potrivit vechilor texte exista 18 siddhari. Invataturile lor au fost scrise sub forma de poeme in limbajul tamil. Aceasta este o limba vorbita de oamenii din sudul Indiei si parte a Sri Lanka. Poemele erau foarte dificile de interpretat. Ele au fost scrise codat.

Exista multe dezbateri despre identitatea primului siddhar. Unele legende vorbesc despre Sri Pathanjali. Acesta era reincarnarea lui Adiseshan, sarpele celest cu 5 capete asociat cu zeul Vishnu. Dar alte traditii se refera la Agasthya. El era unul dintre cei 7 intelepti Saptarshis din textele vedice. Se credea ca este fiul lui Brahma. Se spune ca el traia in secolul al VII-lea si a scris multe dintre texte. I se atribuie 96 de carti in alchimie, medicina si spiritualitate.

Inceputurile acestor legende se pierd in timp.

Puterile siddharilor

Ele sunt impartite in 8 categorii numite ashta siddhis:

 1. Sa devii mic ca atomul in atom Anima
 2. Sa devii mare in proportii de nezdruncinat Mahima
 3. A deveni usor ca vaporii in levitatie Laghima
 4. Sa devii greu ca muntii Garima
 5. Sa intri in alte corpuri in transmigratie Prapti
 6. A fii in toate lucrurile, omni-universal Prakamya
 7. Sa fii lord al creatiei in omnipotenta Isatvam
 8. Sa fii pretutindeni in omniprezenta Vasitvam

Puterile incredibile ale anticilor siddhari, sfintii IndieiPe langa aceste puteri, mai exista inca 10 secundare. Ele sunt descrise in Bhagavata Purana:

 1. Sa fii nederanjat de foame, sete si alte pofte trupesti
 2. Sa auzi lucruri de la departare
 3. A vedea lucruri in departare
 4. Sa iti misti corpul oriunde te gandesti (teleportarea sau proiectia astrala)
 5. Sa iei orice forma doresti
 6. A intra in corpul altora
 7. Sa mori cand iti doresti
 8. Sa fii martor si sa participi la ce faceau zeii in trecut
 9. A-ti indeplinesti orice doresti prin determinare
 10. Comenzile tale sa fie de nerezistat

Aceste puteri aparent incredibile puteau fi atinse cu unelte simple. Prima era controlul respiratiei, concentrarea si cresterea Kundalini. Kundalini era legata de energia sexuala.

Sistemul de vindecare pe care il practicau se credea ca le fusese dat de zeul Murugan, fiul zeului Shiva. Se credea chiar ca descoperisera un elixir al nemuririi.

Multe texte scrise pe frunze de palmier au fost traduse. Dar sensul s-a schimbat. In ultimele secole au aparut multi siddhari. Insa adevarata traditie a fost poluata.

Poate ca exista un fragment de adevar in aceste vechi scrieri. Pana la urma ele inglobau cunostintele acelor vremuri. Insa datorita naturii secrete a inregistrarilor, cunostintele originale raman enigmatice. Ramane intrebarea daca o parte din puterile lor erau reale sau nu. Si care era reteta pentru a le obtine?

 

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 659 times, 1 visits today)