Portretul liderului nazist Adolf Hitler la sediul Interpol din Buenos Aires, Argentina. Intr-o camera ascunsa dintr-o casa de langa capitala, politia a descoperit pe 8 iunie cea mai mare colectie de artefacte naziste din istoria tarii. Autoritatile cred ca acestea sunt originalele ce au apartinut unor membrii marcanti si ofiteri de rang inalt din armata nazista in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Adolf Hitler si regimul nazistcolectii naziste

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, multi oficiali nazisti au scapat. Unii si-au gasit refugiu in Argentina. Aici si-au ascuns identitatile si au trait departe de opinia publica. Acum a fost descoperita o colectie intreaga de artefacte naziste intr-o camera secreta. Printre ele o fotografie cu Adolf Hitler si multe alte obiecte intr-o suburbie din Buenos Aires.

Artefactele au fost gasite in casa unui colectionar ilegal. Erau ascunse in spatele unui raft de carti ce ducea la un pasaj secret. 75 de artefacte naziste. Printre ele lupa lui Adolf Hitler, un negativ cu acesta, alte lupe gravate cu svastica, o clepsidra gravata cu simboluri naziste, un dispozitiv medieval pentru masurarea craniului si un bust al celui de-al Treilea Reich. Acesta era folosit pentru a determina purtitatea rasiala a unei persoane de catre nazisti.

 Investigatorii inca nu au ajuns la o concluzie in ceea ce priveste aceste artefacte si originea lor. Expertii nu stiu cum au ajuns acestea in Argentina. In timp ce al doilea razboi mondial se incheia, multi nazisti au fugit in tarile ce le-au putut oferi ajutor si azil. El foloseau asa-numitele “linii subterane ale sobolanilor” – tunele ascunse, retele secrete. Criminalii de razboi nazisti au fugit in cateva tari din America de Sud, incluzand Argentina, pentru a evita arestarea si condamnarea.

Oficiali de rang precum Josef Mengele, doctorul unui lagar de concentrare poreclit “Ingerul Mortii” si administratorul acestui complex, Adolf Eichmann, s-au stabilit in Argentina. In 1960, Eichmann a fost rapit de agenti israelieni din casa sa din Buenos Aires si adus in Israel. Aici a fost acuzat si executat.

Fuga criminalilor nazisti de razboi in Argentina

germania nazista

Argentina a fost simpatizanta nazistilor sub conducerea presedintelui Juan Domingo Perón. Nazistii au ajuns aici cu aceste bunuri. Unele dintre ele de mare pret si apartinand, cu siguranta, doar inaltilor demnitari. Printre aceste artefacte se evidentiaza paraphernalia. Anume dispozitivul ciudat de masurat cranii. Un aspect foarte important pentru ideologia regimului nazist. In plus, se crede ca exista o piata neagra pentru astfel de obiecte istorice.

Dar nu toti expertii sunt de acord. Guy Walters, autorul cartii din 2009 Vanand raul, cartea despre criminalii de razboi care au scapat justitiei, crede ca artefactele nu puteau fi aduse in Argentina de demnitari. Eichmann si Mengele au scapat cu foarte putine bagaje. In plus, cei mai multi ofiterii SS se ascundeau. Asadar, nu avea sens sa aiba asupra lor asemenea obiecte cand calatoreau. Deasemenea, numarul obiectelor ajunge pentru o colectie intreaga.

Altii doar colectionau artefacte naziste. Chiar si astazi se cauta pe e-bay. In ciuda regimului de teroare si a istoriei patate de sange, obiectele naziste sunt la mare cautare printre colectionari.

 

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 669 times, 1 visits today)