Arheologii au descoperit ramasitele a peste 200 de razboinici vikingi in Danemarca. Ei au fost aruncati intr-un lac danez acum 2.000 de ani. Urmele de pe scheletele lor sugereaza ca au platit pretul suprem dupa ce au pierdut batalia cu inamicii. Armata vikingilor sacrificata si ingropata va reveni la viata si va face lumina in lumea arheologiei.

Armata vikingilor sacrificata si ingropata

Armata vikingilor sacrificata si ingropataAcum 2.000 de ani, expansiunea romana a aruncat Europa germanica in haos. Conflicte noi s-au ivit, triburile au inceput sa lupte, diverse grupuri au devenit militari. In aceasta era turbulenta, aproape de timpul nasterii lui Hristos, sute de razboinici au murit in masa in peninsula Jutland. Astazi este aici orasul danez Alken. Au fost aruncati intr-un lac, iar acesta a secat intr-o mlastina. Cercetatorii s-au intors la acest sit sa descopere ramasitele unei intregi armate sacrificate.

Mads Holst, profesor de arheologie la Universitatea Aarhus din Danemarca, spune ca ramasitele au fost scoase la iveala inca din 2009 alaturi de alti cercetatori de la muzeul Skanderborg. Timp de 100 de ani au fost descoperite urme in aceasta zona.

Se cunosc foarte putine despre acesti indivizi. Unii dintre ei aveau chiar varsta de 13 ani, iar circumstantele mortii lor sunt inca nedeslusite. De cand romanii s-au implicat pe pamanturile germanice, ei si-au oprit expansiunea la 185 de mile de Alken. Deci este improbabil sa fie mana romanilor sau ca soldatii sa fie romani. Inca nu se cunoaste daca cei ucisi erau locali sau straini. Spre exemplu, prizonierii de razboi puteau fi executati in acest mod. Intrebarile se tot aduna, iar investigatiile cercetatorilor continua. Chiar daca este o diferenta mare intre sacrificiu si uciderea unor prizonieri de razboi, cruzimea si violenta acelor timpuri ramane indiscutabila. Ranile mortale suferite din cauza armelor spun totul.

Arheologii au descoperit si alte ramasite in Europa care vorbesc despre sacrificarea razboinicilor in timpul Epocii de Fier. Aceasta s-a intamplat in nordul Frantei, datand din secolul al II-lea si al III-lea i. Hr. In Danemarca, s-au gasit pana acum numai ceramica si arme depuse ca sacrificiu. In general, acestea erau capturate de la soldatii inamici si apoi ingropate in mod ritualic.

Dupa cateva saptamani la situl din Alken, cercetatorii au gasit si alte ramasite umane. De asemenea, elemente de ceramica si sculptura in lemn. Ei incearca sa puna la loc piesele puzzle-ului si sa determine ce a dus la moartea armatei de razboinici vikingi. De-a lungul vremii au fost descoperite corabii, arme si multe alte elemente, insa niciodata o adevarata armata sacrificata.

Cititi si despre:

Ragnar Lodbrok Vikingul

Cum au schimbat vikingii istoria?

Mareti conducatori vikingi si faptele lor de arme

Odin, zeul vikingilor si mitologia nordica

 

 

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 665 times, 1 visits today)