O necropola, cu morminte si schelete umane vechi de 5.000 de ani, a fost descoperita intr-o pestera in apropiere de Khemisset, la 80 de kilometri la est de Rabat (Maroc), au anuntat vineri arheologii.

“Pentru prima data, schelete umane datand din timpul civilizatiei campaniforme (mileniul al treilea inaintea erei noastre) au fost descoperite in Maroc”, a declarat Youssef Bokbot, arheolog-sef al echipei care a facut sapaturile.

“sapte schelete si patru morminte ne vor permite sa identificam cu mare precizie ritualurile funerare ale perioadei campaniforme. O premiera”, a precizat Bokbot.

Potrivit acestuia, “obiectele din cupru care au fost descoperite au confirmat evolutia cunoscuta de umanitate, adica trecerea de la piatra la metal”. “O adevarata mutatie”, a mai spus Bokbot.

Proiectul arheologic a inceput  in 2006, iar în 2009, recipiente de ceramica – cele mai vechi fabricate în zona Marocului – au fost descoperite la circa 50 de kilometri la sud de Nador (nordul tarii), de arheologi marocani si germani

Mediafax.ro

 

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 295 times, 1 visits today)