Mitologie si legende in Lineage II

Dupa cum v-am obisnuit pe voi cei pasionati de jocuri, in fiecare luna vom avea un update despre mitologia, legendele si lore-ul ce inconjoara cele mai bune jocuri fantasy MMORPG ale vremurilor noastre.

Am inceput cu World of Warcraft, jocul epic ce seteaza scenariul pentru legende si este o adevarata inspiratie pentru mituri si reinterpretarea lor.

Astazi vom continua cu franciza Lineage a celor de la NC Soft.

Universul si mitologia din Lineage

Universul din Lineage II este o lume distrusa de razboi. Doua continente unde increderea si tradarea se infrunta ca trei regate magnifice ce lupta pentru putere. Tanarul rege Raoul deabia a innabusit cu succes un razboi civil si pune bazele celui mai nou regat, numit Aden. Elmore, superputerea militara din nord, pretinde ca este descendentul direct al anticului regat Elmoreden. Gracia, localizata peste ocean, la vest, se confrunta cu un razboi nemilos intre rudele ce incearca sa puna mana pe tron. Aceste regate par a fi rupte din interior, dar fiecare revendica dreptul la conducerea suprema.

Eroul nostru este aruncat direct in lupta. Vei avea ocazia sa infrunti lumea si sa-ti creezi propriul destin. Vei scrie cu propriile maini istoria acestei lumi!

Mitologie si legende in Lineage IILegenda din Lineage II

Jocul urmareste o istorie fictiva de intrigi si episoade numite “saga”. In prezent exista trei: “Cronica Haotica”, “Tronul Haotic” si “Zeita Distrugetii”. Deasemenea, exista si legende care povestesc ce s-a intamplat inainte de aparitia eroului in joc.

Totul incepe in Aden, lumea si regatul oamenilor. Aici, preotii zeului luminii au o revelatie despre un dezastru iminent. Se decide trimiterea de emisari si incercarea de a reuni celelalte rase. In padurea magica a elfilor, Copacul Lumii incepe sa moara. Elfii intunecati stiau si ei despre aceasta nenorocita profetie ce va zdruncina lumea. Orcii se pregatesc si ei de “iarna nesfarsita” ce va veni, iar clanurile se ratacesc. Conducatorul orcilor, Paagrio, isi trimite emisarii sa unifice clanurile. Intre timp, dwarfii descopereau “Maphr Table” incercand sa afle mai multe despre puterea necunoscuta a Titanilor, civilizatie ce pierise de mii de ani. Asa incepe razboiul raselor cu ce va sa vina.

Episodul 1: Geneza si mitul creatiei in mitologia Lineage

Povestea inceputurilor este spusa de un bard la caldura focului. Intr-un timp inaintea gandurilor, a existat doar un glob in care creatia era amestecata. Globul nu era nici mare, nici mic, nici intunecat, nici stralucitor, era totul si nimic.

Pe parcursul a sute de milioane de ani, globul a inceput a straluci si doua puteri au inceput a prinde forma incet. In timp ce cresteau, puterile au inceput a dezvolta constiinta si ego si s-au separat in lumina si intuneric. Lumina a prins forma unei femei si s-a numit Einhasad. Intunericul a prins forma unui barbat si s-a numit Gran Kain. Aceste doua fiinte primordiale au fost inceputul universului in forma in care il cunoastem astazi.

Cei doi si-au adunat puterile si au spart globul. Bucatile acestuia au format Cerul, altele Pamantului. Intre Cer si pamant era Apa,

Spriitul globului a fost numit Eter. Spargerea lui in bucati a format animalele si plantele. Creaturile Genezei au aparut de aici, iar Gigantii erau cei mai buni. Erau cunoscuti ca Cei Intelepti pentru inteligenta lor. Gigantii au promos sa pastreze credinta in cei doi zei creatori. Aceasta se intampla inainte ca moarta si adevaratul paradis sa existe.

Einhasad si Gran Kain au dat nastere multor zei. Primii cinci au fost numiti cu autoritate asupra pamantului. Prima fiica, Shilen, era zeita apei. Primul Fiu, Paagrio, controla focul. A doua fiica, Maphr, controla pamantului. Al doilea fiu, Sayha, era stapanul vanturilor. Cea mai tanara, Eva, a creat poezia si muzica.

Episodul 2: Crearea raselor

Einhasad ca zeita a creatiei a creat formele folosindu-si propriul spirit. Zeii au creat viata. Shilen a pus spiritul apelor in primele forme. Asa s-a creat rasa elfilor.

Paagrio a pus spiritul focului in orci. Maphr pe cel al pamantului in dwarfi, iar Sayha pe cel al vantului in rasa artelas.

Gran Kain era un zeu al distrugerii. El a devenit curios si gelos pe munca lui Einhasad. Astfel a creat o forma imitand propria lui imagine. Apoi a mers la Shilen. Insa zeita i-a spus ca o creatura a distrugerii va aduce doar dezastru. I-a ramas sa-i dea doar spiritul apelor statute. Dar Gran Kain a mers si la Paagrio care i-a dat doar spiritul focului pe moarte. Maphr i-a putut oferi numai spiritul pamantului contaminat si sterp, iar Sayha pe cel al vantului salbatic si violent.

Gran Kain a trecut apoi la crearea fiintei si i-a avertizat ca aceasta fiinta va conduce lumea. Rezultatul a fost insa teribil: creaturi slabe, stupide si lase. Aceasta a fost rasa oamenilor. Iar Gran Kain i-a parasit si s-a ascuns.

Rasa elfilor stia magia, insa gigantii erau cei mai intelepti. Orcii erau cei mai puternici si de aceea serveau in razboi. Dwarfii se pricepeau la mestesuguri si comert. Rasa artelas inaripata era iubitoare de libertate, independenta si curioasa. Acestia vor servi ca mesageri. Oamenii nu puteau servi un scop precis, asadar au devenit sclavii gigantilor. Viata lor nu era mai buna decat a unui animal de povara.

Episodul 3: Razboiul zeilor

Gran Kain era asemeni lui Zeus din Olimp, liber si fara inhibitii. A avut o aventura cu fiica sa cea mai mare, Shilen. Einhasad, teribil de geloasa, a alungat-o pe fiica sa. Insarcinata, Shilen a fugit. In timpul unei nasteri oribile si dureroase, Shilen a dat nastere printre blesteme, demonilor. Printre ei, cele mai puternice creaturi erau numite dragoni.

Au existat in total sase dragoni nascuti cu blesteme impotriva celor sase zei. Povestea seamna cu cea a lui Lilith. Ea a format o armata pentru a-i pedepsi pe zei. Dragonii au distrus palatul zeilor. Daca razboiul n-ar fi incetat, lumea si fiintele ar fi fost anihilate. Razboiul zeilor seamna cu razboiul zeilor din Olimp impotriva titanilor din mitologia greceasca. Sau cu Ragnarok din mitologia nordica.

Dupa multi ani de lupte, balanta a inclinat spre zeii primari. In cele din urma, demonii au fost distrusi, iar dragonii au fugit. Din tristele, Shilen a creat Lumea de Dincolo si s-a retras acolo.

Episodul 4: Marele Potop

Dupa ce Shilen a fost alungata, stapanirea apelor i-a revenit lui Shilen. Dar Eva nu s-a descurcat. Apele nestapanite au format mlastini, o parte din continent s-a scufundat. Alta a devenit desert, iar ploile curgeau neincetat zi si noapte. Gigantii s-au rugat zeilor. Din cauza potopului, multe creaturi au plecat in lumea lui Shilen. Eva a restaurat ordinea apelor pana la urma, insa continentul suferise schimbari permanente.

Einhasad very envious of Shilen. Trembling with fear, Eva ended up surrendering to her mother. When Eva took over her authority to adjust the waters, the disasters gradually ceased. However, it was impossible to restore the continent that lay in ruins.

Episodul 5: Provocarea Gigantilor

Gigantii au inceput sa devina sceptici din cauza lui Gran Kain si a esecului Evei. Lumea de Apoi fusese creata si multi demoni se ridicasera. Meritau asemenea zei adorare?

Gigantii puteau calatori oriunde, puteau folosi magie si isi puteau prelungi viata. Asadar, au devenit aroganti si au vrut sa devina ei insisi zei. Au inceput sa experimenteze modificand organisme. Au numit aceasta forma de magie “stiinta”. Si-au pregatit o armata sa-i atace pe zei. Einhasad a vrut sa-i distruga pe ei si lumea intreaga. Insa Gran Kain a convins-o sa renunte. Einhasad a impumutata ciocanul lui Kain numit Ciocanul Disperarii. Nici macar Kain nu folosise imensa forta a armei. Infuriata, Einhasad prabuseste imensul ciocan in centrul orasului gigantilor.

Episodul 6: Sfarsitul vremurilor

Orasul a fost distrus. Nenumarati giganti si alte rase s-au prabusit. Cei ramasi au fugit dar au fost vanati si ucisi. Ei s-au rugat lui Kain si acesta s-a indurat de ei. A pelat la puterile apei si pamantului, insa nimic nu-i putea proteja de furia marii zeite. Doar Kain insusi i s-a putut opune. Gigantii ramasi au fost exilati departe, iar Einhasad nu s-a mai amestecat in treburile lumii. Dezamagita de creatia sa, zeita s-a retras. Timpul zeilor s-a terminat.

Episodul 7: Razboiul oamenilor

Elfii vor prelua puterea intr-o lumea distrusa. Doar puternicii orci li se vor opune. Elfii vor cere in zadar ajutorul dwarfilor pragmaticilor sau al rasei artelas neinteresata de razboaie. Insa regele oamenilor le-a oferit elfilor o noua alianta. Insa regele oamenilor le-a cerut elfilor sa-i invete magia pentru a putea lupta impotriva puternicilor orci. Liderul elfilor Veora a fost de acord.

In scurt timp, armata oamenilor devine o forta formidabila. Intre timp, dwarfii incep sa faca armuri si arme pentru oameni si nu pentru orci. Soarta razboiului se schimba. Elfii isi dau seama de puterea si magia oamenilor si realizeaza ca au gresit sa le incredinteze asemenea cunostinte.

Orcii sunt infranti, iar elfii le vor impartasi soarta foarte curand. Elfii prea slabi dupa razboi vor riposta intr-un nou razboi al magiei ce va zgudui lumea. Elfii se retrag la adapostul padurilor protectoare. Dupa un asediu de trei luni, oamenii vor invinge. Asa va incepe era oamenilor.

Aceasta este povestea oamenilor ce au calcat pe urmele Gigantilor.

Mitologie si legende in Lineage II, miturile recreate si reinterpretate vor servi ca nou format cultural altor filme, carti, benzi desenate si jocuri.

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 557 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.