Masini zburatoare

Masinile vor suferi modificari serioase in anii urmatori. Dar v-ati gandit vreodata ca poate vom zbura la bordul unui Volkswagen? Desenul deja exista, ramane doar sa-l puna cineva in practica.

Volkswagen Aqua este un concept futurist creat de Yuhan Zhang, un designer de 21 de ani din China.

Este proiectat pentru a face fata tuturor tipurilor de teren din tara sa. Adica “merge” pe lacuri, rauri, drumuri, zone umede si zapada.

Conceptul a fost nominalizat la Car Design Awards in China, sub titlul “vehicul chinez off-road” de la Volkswagen. Ca majoritatea masinilor pe perna de aer, Aqua Volkswagen are mai mult de un motor. Propulsorul principal, care este alimentat cu hidrogen, pune in miscare un ventilator care umfla aceasta “punga” din jurul vehiculului si ridica Aqua chiar deasupra solului dand senzatia de zbor.

In interior au loc doua persoane si designul este minimalist, la fel ca cel de la exterior.

Venita parca din viitor, masina zburatoare e un vis implinit pentru oamenii de stiinta, dar si pentru amatorii de SF.

Deplasarea cu masina viitorului va fi mult mai usoara, fiind posibila si in zonele greu accesibile unde nu exista sosele. Construirea ei nu presupune mecanisme foarte complicate, aceasta neimplicand programe speciale de zbor. Firma care a conceput-o doreste sa proiecteze initial vehicule fara pilot, care se fie manevrate asemenea dronelor folosite de armata.

 

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 976 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.