Hay Festival 2011: pericolul vulcanic

Vorbind la Hay vulcanologul Cambridge, Clive Oppenheimer, avertizeaza de amenintare vulcanilor

Expertul vulcanolog, Clive Oppenheimer, a avertizat ca exista o sansa de 1:500 ca pamantul sa fie lovit de un “super-vulcan” in acest secol.

Cine a crezut ca norul de cenusa islandez parea ingrijorator a suferit un adevarat soc atunci cand expertul vulcanolog a adaugat ca aceasta statistica este mai rea decat suna: “Este mult mai probabil decat un impact al unui asteroid.”

Vorbind la Hay , Oppenheimer a continuat sa evidentieze dezastrele naturale din ultimii ani, inclusiv eruptia din 2010 a vulcanului Eyjafjallajokull in Islanda si, mai recent, eruptia de la Grímsvötn, ambele alertand lumea cu amenintari reprezentate de nori de cenusa pe scara larga.

“Evenimentele din Japonia, ne reamintesc ca puteti avea un tsunami si un cutremur si o centrala nucleara acolo, precum si ca aceste evenimente sunt  o reactie în lant, care sunt de fapt destul de dezastruoase si nu sunt de neimaginat.”

El a adaugat ca exista dovezi care arata cutremure mari (categoria opt sau in jurul acesteia) care pot declansa vulcani cu efecte pana la 1000 km distanta, si ca din acest an cutremurul devastator de pe coasta Japoniei ar putea declansa un alt vulcan din apropiere.

“Statistic, am putea spune ca in urmatoarele sase luni, nu este probabil sa fie o eruptie in Japonia din cauza evenimentelor din acest an.”

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.