Credinte religioase in Urzeala Tronurilor

29/08/201711195

umblatorii albi


 

Zeul cu Multe Fete - Zeul Mortii, religia asasinilor 


Acesta este zeul asasinilor. Zeul Mortii. Zeul celor fara chip. Oamenii Fara Fata ii sunt preoti. Aceasta credinta era raspandita in Valyria. Apoi s-a mutat odata cu sclavii in Braavos.

"Exista un singur ze

u, iar numele lui este Moartea. Si doar un singur lucru spunem despre Moarte. "Nu astazi"!, spune Syrio Forel.

Zeul-cu-Multe-Fete este o zeitate adorata de un cult misterios de asasini. Sediul lor este in Braavos.
zeul cu multe fete

 

Credintele religioase ale Zeului-cu-Multe-Fete


Oamenii-fara-Fata venereaza Moartea. Ei cred ca acesta este singurul zeu. Cultul este o religie sincretica. Adoratorii cultului credca moartea este venerata inconstient de toti devotatii altor religii din lume. Doar sub alte nume.

Fiecare religie are un zeu al mortii. Oamenii-fara-Fata cred ca toti acesti zei sunt diferite aspecte sau "fete" ale aceluiasi zeu atotputernic.

Se crede ca zei precum "Leul Noptii" si "Tapul negru" sunt "fete" ale zeului mortii.

Nu exista simboluri pentru acesta. Decat in alte religii. Templele Oamenilor-fara-Fata din Braavos sunt cunoscute ca si Case in Negru si Alb. Datorita culorii usilor.

In aceste case-temple se gasesc statui ale tuturor zeilor religiilor cunoscute:

  • Strainul din Credinta celor Sapte

  • Un copac al inimii din credinta Vechilor Zei ai Padurii

  • Inima inflacarata a Zeului Luminii

  • Tapul Negru din Qohor

  • Bocitoarea din Lys

  • Leul Noptii

  • Bakkalon, Copilul Palid

  • Fecioara-Palida-a-Lunii

  • Regele Merling


Oamenii-fara-Fata vad moartea ca pe un dar. Asa ei pot pune capat suferintei umane printr-un fel de eutanasiere. Sau pot darui moartea altora care fac rau.

Acesti asasini se vad ca mana Mortii. Ei se pun in slujba Mortii executand contracte de asasinat. Nu isi pot folosi talentele in interese personale sau pentru razbunare.

Asasinii practica abnegatia, crezand despre sine ca sunt "Nimeni". Nu au dorinte personale.

Valar morghulis


Crezul lor este celebra fraza "valar morghulis" ("toti oamenii trebuie sa moara mai devreme sau mai tarziu") and "valar dohaeris" ("toti oamenii trebuie sa serveasca").

Templul lor are o fantana otravita folosita pentru a alina durerea suferinzilor. Fetele celor morti sunt purtate de asasini drept deghizari.

Preturile contractelor sunt foarte ciudate si au legatura cu religia. Spre exemplu, daca ai cere uciderea unui copil, Oamenii-fara-Fata ti-ar cere in schimb sa-ti ucida copilul.

 

 

 
Share:


Feedback:

Roxana Iorgulescu

Fire optimista si tenace, sensibila si puternica, osciland intre lumini si umbre, calatoresc pe drumuri nebatute de altii, cu indrazneala, dar si cu sovaiala copilareasca, ratacindu-ma si regasind drumul bun prin hatisurile vietii, nazuind mereu la mai bine si mai frumos, asemenea oricarui perfectionist constient ca perfectiunea nu se poate atinge vreodata.