Credinta in supranatural este o nevoie esentiala umana

Credinta in supranatural este o nevoie esentiala umana
Credinta in supranatural, in magie si vrajitorie este o nevoie umana indispensabila. Un profesor universitar afirma ca supranaturalul si credinta in magie este esentiala pentru omenire.

Credinta in supranatural este o nevoie esentiala umana

Halloween, spre exeplu, este perioada copiilor. Ei se imbraca in vrajitoare, se costumeaza in spirite, goblini si altele. Dar, istoric vorbind, toate acestea au fost lucruri serioase. Chiar daca astazi nu mai credem in ele, in trecut au avut o mare influenta.

Credinta in supranatural este o nevoie esentiala umanaAstazi vrajitoria este vazuta doar ca o superstitie. Dar este evident din literatura antropologica ca aceasta practica a servit o nevoie umana clara. Pentru anumiti oameni, intr-un anumit timp, toate acestea au fost deosebit de importante, afirma Anne-Maria Makhulu, profesor de antropologie culturala. Ea studiaza practicile de vrajitorie din Africa la Universitatea Duke.

Traim intr-o lume salbatica. Nu avem prea mare control asupra ei. Ne putem imagina ca prin magie facem lucruri pe care fiintele umane obisnuite nu le pot face.

In perioada crestinimului timpuriu, Halloween a fost asociat cu sabatoarea sfintilor. In ciuda originii sale pagane, cele doua s-au interconectat. Astazi, din contra. Halloween este asociat cu fantome si monstri si alte figuri horror.

Lumea crede in magie din motive foarte diferite. Printre ele, dorinta de a acumula avere, de a avansa in viata. Dar toate astea impun si o dorinta inradacinata privind egalitatea. Cand oamenii spun ca au credinta in forte magice, ei cred in magia care poate face lumea egala. Vrajitoria este despre etica si moralitate. Avem nevoie de magie si vraja in viata noastra, caci lumea a pierdut-o. Avem nevoie de credinta care ne promite ceva mai bun si mai important.

Magia este o deprindere mintala. Magia exercita chiar si astazi o mare influenta asupra primitivilor de azi. Conceptiile magice se ating cu credintele religioase, alcatuind un tot unitar in viata acestor oameni. Asadar, Credinta in supranatural este o nevoie esentiala umana.

Cititi si despre Inceputurile magiei

 

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 671 times, 1 visits today)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mituri despre creier: mesaje subliminale, cum vedem culorile si cum influenteaza alcoolul creierul | Mythologica.ro - […] CREDINTA IN SUPRANATURAL ESTE O NEVOIE ESENTIALA UMANA […]

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole populare