Ce putem vedea in februarie la History Channel Romania?

Dragi mitologi, avem noi recomandari pentru cele mai bune serii care vor aparea pe History Channel Romania

Mistere Înghetate (Titlul original Secrets in The Ice) (6×60’)
Din 26 ianuarie, Martea la 21:00

„Mistere Înghetate” este o noua serie factuala care exploreaza cele mai îndepartate, reci si inospitaliere locuri de pe planeta pentru a dezvalui secrete înghetate în timp. Combinând reconstituiri  generate de computer, cu o tehnologie avansata de scanare si cercetari stiintifice, seria investigheaza curiozitatile care s-au pierdut de-a lungul mileniilor sau care nu au mai fost vazute niciodata pâna acum. Serialul exploreaza cum si de ce omenirea a ajuns în cele mai pustii si îndepartate colturi ale planetei si îsi imagineaza ce mistere ar mai putea fi ascunse în adâncurile înghetate.

 

Blestemul Insulei Oak | Sezonul 8 (26×60’)
Din 5 februarie, Vinerea, ora 22:00

Lânga coasta Noii Scotii se afla o mica insula învaluita în mister. În secolul al XVIII-lea, oamenii au observat acolo lumini ciudate noaptea, iar o persoana trimisa sa le investigheze a disparut. În cele din urma, niste copii care au vâslit pâna la insula au descoperit o adâncitura ciudata în pamânt. Aceasta descoperire a marcat startul unei cautari care continua si în prezent si la care au luat parte multi indivizi mai mult sau mai putini celebri, de la Franklin Delano Roosevelt la John Wayne.

Nimeni nu stie ce se afla în adâncurile insulei Oak si toti cei care au încercat sa afle s-au lovit de capcane neasteptate. Se crede ca cineva a facut eforturi deosebite pentru a ascunde ce se afla acolo.

Fratii Lagina si echipa revin pe misterioasa insula Oak înarmati cu si mai multa ambitie, dar, mai ales, cu resurse si tehnologie de ultima generatie pentru a termina treaba începuta în sezonul 7. Planul este de a sapa si mai adânc. Ei cred ca trecerea timpului si fluxul apelor subterane au dus la scufundarea comorii ascunse în maruntaiele insulei.

 

Comori Misterioase (8×60’)   
Din 17 februarie, Miercurea, ora 21:00

Fratii Rick si Marty Lagina iau o scurta pauza de la „Blestemul Insulei Oak” si joaca rolul de gazde într-o noua serie factuala care analizeaza câteva dintre cele mai misterioase comori ale istoriei.

Seria „Comori Misterioase” trece în revista comorile celebre ale piratilor Barba Neagra si Jean Lafitte, averile strânse de haiducul Jesse James sau jefuitorul de trenuri Butch Cassidy, aurul aztecilor si comorile scufundate.

Prin interviuri cu experti, istorici si vânatori de comori, vizite în punctele fierbinti de pe harta celebrelor comori, dar si cu experienta dobândita pe Insula Oak, Rick si Marty vor face propriile cercetari si vor scoate la iveala noi indicii care ne-ar putea aduce cu un pas mai aproape de descoperirea lor.

 

Roswell: Primul Martor (Titlul original Roswell: The First Witness) (6×60’)
Din 24 februarie, Miercurea la 22:00

Un jurnal criptat declanseaza o investigatie fara precedent pentru a afla daca un OZN s-a prabusit cu adevarat în Roswell, New Mexico în anul 1947. Maiorul Jesse Marcel, primul oficial guvernamental sosit la fata locului, a crezut, pâna la moartea sa, ca o nava spatiala extraterestra a cazut pe pamânt si guvernul SUA a clasat acest caz.

Acum, familia Marcel a facut public jurnalul gasit printre bunurile lui Marcel. Jurnalul poate contine indicii codificate despre adevarul din spatele evenimentului de la Roswell. Fostul agent CIA Ben Smith începe o noua investigatie care include o analiza criptografica a jurnalului, un studiu geologic de înalta fidelitate la locul accidentului si interviuri cu martori care nu au vorbit niciodata în public.

Ce s-a prabusit cu adevarat la Roswell? Guvernul SUA a sustinut ca este un balon meteo si apoi si-a schimbat declaratia. Altii au vorbit despre corpuri de extraterestri si despre intimidari guvernamentale extreme.

 

Iarna Misterelor
De luni pâna vineri, ora 21:00

În iarna asta haideti sa exploram povestile, evenimentele, legendele si miturile care au stârnit dezbateri si controverse de-a lungul veacurilor. Au ajutat extraterestrii la modelarea istoriei? Împreuna cu gazda Giorgio Tsoukalos si experti renumiti, examinati 75 de milioane de ani dintre cele mai credibile dovezi extraterestre aici, pe Pamânt, în seria de cult Extraterestri Antici (Ancient Aliens).
Aflati ce au ascuns serviciile secrete ale Americii despre OZN-uri, cu dosarele recent declasificate ale Pentagonului si CIA si experti de top în informatii în Dosarele OZN desecretizate (UFOs: Declassified) dar si în Biroul Federal de Investigatii Extraterestre (Unidentified: Inside America’s UFO Investigation) (Sezoanele 1 & 2).

Bigfoot, Monstrul Loch Ness, creaturi ucigase de pe uscat sau marine – sunt oare acestea mituri, legende, folclor sau monstri adevarati care se ascund în lumea din jurul nostru? Folosind stiinta si tehnologia, echipa de investigatii MonsterQuest cauta adevarul din spatele acestor animale terifiante „În cautarea monstrilor”( The Best of MonsterQuest).

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.