Astronautii antici

Foarte multi oameni inteleg misterul vietii cum doresc. Unii si-l explica prin stiinta, altii prin supranatural. Unii sunt religiosi, iar multi tin neaparat sa introduca aici si factorul X. Mai bine zis, influenta extraterestrilor in evolutia umanitatii. Acesti adepti ai teoriilor paleoastronautice cred ca, la un  moment dat, extraterestrii ne-au vizitat si ne-au invatat ce inseamna civilizatia. Apoi au plecat inapoi in spatiu. Cat de adevarate si de verificabile sunt sursele lor? In acest articol vom vedea ca ele sunt disparate, fragmentate si nu folosesc argumente logice. Se bazeaza pe stiinta, dar o folosesc numai pe cea care o inteleg si care ii avantajeaza.

Teoria tinde sa se bazeze pe coincidente, jocuri de umbre si asemanari intre diferite civilizatii preluate din studiile de istoria religiilor sau mitologie comparata. Un fel de Zeitgeiest in care planeta e manipulata de E.T. Daniken a fost printre primii care a lansat aceasta ipoteza, iar serialul Ancient Aliens de pe History Channel e cel care a popularizat-o excesiv.

In continuare, avem parerile, observatiile si “dovezile” indirecte ale unui astfel de “credincios” alien.

Oservatorul din Mount Palomar situat la 1800 metri deasupra marii in muntii Californiei este echipat cu cel mai mare telescop reflector, iar imensa lui oglinda concava intensifica lumina celei mai departate stele de 1000 de ori. Telescopul de pe Mount Palomar poate sa vada pana la 400 milioane ani lumina. “Ochiul gigant” din Mount Palomar poate vedea miliarde de stele in ceruri, dar in ziua de azi investigatorii stintifici sant framantati de o intrebare anume: pe cate din aceste stele poate exista viata?

Stim cu siguranta ca in galaxia noastra exista 50 milioane de stele. Oare ar putea suporta o forma mai evoluata de viata? E posibil ca planeta noastra la un moment dat in trecut sa fi avut vizitatori din cele 50 milioane de stele? Expertul mondial  in rachete Wernher von Braun sustinea: cred in existenta nu numai a animalelor si vegetatiei in spatiul infinit ci si a fiintelor inteligente. Profesorul  Hermann Oberth, tatal calatoriilor interplanetare, a spus asa: cred ca fiinte inteligente ne-au vizitat in trecut planeta.

Cercetatorii s-au opus noii idei rapid la fel ca atunci cand a fost inventata sina de tren, au protestat fiindca oamenii nu puteau intelegel a acea vreme o viteza mai mare de 20 mile pe ora. Cercetatorul rus Kasantzew, membru al academiei moscovite de stiinte naturale raspunde afirmativ la intrebarea daca planeta noastra a fost vizitata de fiinte extraterestre inteligente. Doctorul Saitzew din Minsk de la academia de stiinte a declarat: personal sunt absolut convins ca extraterestrii au oprit pe planeta noastra deoarece vedem atatea dovezi ce au ramas in urma lor. Inca NU AM INVATAT cum sa citim urmele lor dar cand vom ajunge si noi la stele atunci contactul cu pamantul va fi sigur. Omul dintotdeauna a vrut sa se ridice desupra pamantului; la inceput in era stiintei a invatat sa zboare dar nu a fost de ajuns, a atins luna si a fost incantat de studiile avansate in stiinta rachetelor si a pus raiul la indemna noastra.

In cursul acestui secol omul a ajuns pe Marte. In decursul celui viitor va ajunge pe Venus. Cum vor fi oare astronautii intampinati cand vor pune piciorul pe alta stea populata? Ca inamici? Sau ca zei? Stim din istoria recenta cum oamenii primitivi au reactionat la vederea tehnologiei moderne. In cel de al doilea razboi mondial soldatii americani au fost trimisi sa cerceteze o insula retrasa din Pacificul de Sud si sa puna acolo bazele unei unitati militare. Cand razboiul s-a terminat, au venit acasa si un lucru curios – nativii acestei insule, izolati de lumea exterioara traiau ca in epoca de piatra pana cand au ajuns americanii. Curand dupa aceea au inceput sa construiasca altare din bambus si paie care infatisau avioane pe pistele de aterizare de pe insula ca sa ii aduca pe vizitatori inapoi. Strainii au adus comori fabuloase cu ei din ceruri: unelte, arme fantastice, masini din cer de care nici in vise nu stiau. Cine putea in afara de ZEI sa aiba asa o tehnologie? Ei nu vanau ori pescuiau si totusi nu le lipsea mancarea. Au venit din ceruri, trebuia sa fie ZEI!

Nativii ofereau sacrificii si scrutau cerul zi si noapte! Privind si asteptand …Totusi cei de pe insula aveau o noua religie. Un cult nou s-a nascut la intalnirea dintre niste primitivi si vizitatorii foarte dezvoltati si superiori tehnic. Cercetatorii rusi Kasantzew si Saitzew au presupus ca toate religiile au inceput in aceasta maniera in Mexic si America de Sud pana in Egipt sau India. De-a lungul pamantului oamenii aveau fabule, legende ,chiar si religi care descriu venirea astronautilor straini. Bineinteles ca nu ii numeau astronauti, ci ZEI care au venit pe pamant in vehicule miraculoase din cer. Am putea acepta aceste povesti aproape de fantezie daca nu ar fi povestite pe intreg  globul pamantesc. Scrieri despre un zeu venit din cer ca un vizitator sunt multe: in cartea tibetana Kang-gyur care contine 1000 de volume cu toate  textele sfinte ale lamaismului. Codul secret al acestor texte a fost cel mai complex creat de om. Doar 100  din ele au fost descifrate. Textele rezultate din care se poate citi sunt pline de referinte la ZEI  ce apar din cer in perle luminoase si sfere transparente. Odata ce aceste carti vor fi complet descifrate, ele ne vor oferi mult mai multe  informatii despre vizitatorii spatiali misteriosi.

Civilizatii antice si extraterestrii

In India. intelepciunea  Mahabharata se bucura de mare respect. Este poemul national cel mai iubit de oameni. Sunt circa 80 000 de versuri vechi de 6000 de ani. O parte din Mahabharata ne descrie coborarea zeului pe pamant. Poemul vorbeste repetat de VIMANAS, acestea sunt vehicule ce zburau la mare inaltime. Autorul acestui pasaj se pare ca a fost martorul unei explozii cand zeul Bhima a zburat in VIMANA sa pe o gigantica raza de lumina care egala soarele si suna ca si un tunet.

Cautarile noastre pentru mai multe dovezi despre vizitatori din alte lumi ne duc in Baghdad, capitala Iraq-ului, pamantul dintre doua rauri. Muzeul de aici ne arata multe legaturi cu trecutul incluzand si cateva tablete scrise in urma cu 5000 de ani. Sunt pagini de piatra care ne descriu creaturi misterioase care au venit pe pamant in rafale de fum si sunet. La inceputul secolului a fost gasita o tableta unde a fost inscrisa o parte din povestea epica Gilgamesh si Munawa din perioada babiloniana in caractere cuneiforme. O creatie epica sub forma de poveste care prezinta o asemanare izbitoare cu Cartea Genezei, doar ca a fost scrisa cu 2000 de ani inainte. Gilgamesh, eroul povestiri era jumatate om, jumatate ZEU. Cele 7 tablete descriu calatorii uimitoare cu prietenul Enkidu. Dupa ridicarea la cer intr-un vehicul necunoscut, i-a zis sa se uite in jos pe pamant.

La Marea Moarta s-au gasit pergamentele interzise de la QUMRAN de doi tineri pastori cautandu-si caprele pierdute. Au gasit ceva foarte diferit. In aceste pesteri, in 1974, au gasit asa numitele “MANUSCRISE DE LA MAREA MOARTA”. Erau scrise pe piele cu 2000 de ani in urma. Textele de la Qumran de asemenea vorbesc depre vehicule ciudate pe cer si fii cerului care au venit pe pamant.

Venirea lor si plecarea erau facute in nori de fum si foc. Ar fi intelept sa stim ce se ascunde in spatele legendelor din timpurile antice. Sa  le luam in serios. Un om a facut asta acum100 de ani. Pe tarmurile Asiei Mici, in 1864, un om a venit sa caute legendarul oras TROIA. Si l-a gasit.

Heinrich Schliemann s-a gandit sa ia povestea lui HOMER, Iliada si Odyseia, in serios. “O gramada de prostii” ziceau invatatii de atunci. Povestea lui Homer a fost scrisa cu opt secole inainte de Hristos. Si asa fermecatorare cum era, stim ca era doar poezie. Dar Heinrich Schliemann a avut incredere in ciuda tuturor. Si in sfarsit increderea i-a fost recompensata. Urmand versurile si indicatiile a gasit vechea cetate.  Schliemann a fost ridiculizat in timpul sau, dar azi este considerat cel mai mare arheolog din toate timpurile. Urmand exemplul lui sa luam alt document in serios – Biblia zice ca ..”atunci a pogorat peste Sodoma si Gomora ploaie de foc”. Sustinatorii teoriei paleoastranatice sustin ca cele doua orase au fost distruse folosind mijloace nucleare si radiatii. Nu au putut insa sa dovedeasca asta.

Muntele HOREB si lantul Sinai se afla la 2500 m desupra nivelului marii. Aici Moise primeste cele 10 porunci. Tot aici el primeste si schita Chivotului. In capitoul 25 din a doua carte a lui Moise primeste directive pentru construirea lui. Nu vroia sa se apropie nimeni de chivot pentru ca reprezenta un pericol mortal. Reprezentatii teoriei “ancient aliens” cred ca acel Chivot reprezenta de fapt o arma de distrugere in masa radioactiva.

La fel de surprinzatoare li se pare si inaltarea lui Ilie la cer. Evident, o tulburatoare relatare a unei rapiri SF.  Un car de foc tras de cai in flacari s-a coborat din ceruri sa il ia pe ilie. Inca o asemanare uimitoare in Cartea Cartilor. M-am uitat, si iata ca a venit de la miazanoapte un vânt napraznic, un nor gros, si un snop de foc, care raspândea de jur împrejur o lumina stralucitoare, în mijlocul careia lucea ca o arama lustruita, care iesea din mijlocul focului. Tot în mijloc, se mai vedeau patru fapturi vii, a caror înfatisare aveau o asemanare omeneasca. Fiecare din ele avea patru fete, si fiecare avea patru aripi. Cât despre chipul fetelor lor era asa: înainte, toate aveau o fata de om; la dreapta lor, toate patru aveau câte o fata de leu, la stânga lor, toate patru aveau câte o fata de bou, iar înapoi, toate patru aveau câte o fata de vultur. Oare Ezechiel a descris vizitatorii din spatiu in diferiti termeni? Ma uitam la aceste fapturi vii, si iata ca pe pamânt, afara de fapturile vii, era o roata la fiecare din cele patru fete ale lor. Înfatisarea acestor roti si materialul din care erau facute, pareau de hrisolit, si toate patru aveau aceeasi întocmire. Înfatisarea si alcatuirea lor erau de asa fel încât fiecare roata parea ca este în mijlocul unei alte roti. Erau acestea motoarele navei spatiale? Când umblau, am auzit vâjâitul aripilor lor ca vâjâitul unor ape mari, si ca glasul Celui Atotputernic. Când mergeau, era un vuiet galagios, ca al unei ostiri; iar când se opreau, îsi lasau aripile în jos. Profetul a fost martor la o imagine intortocheata. Cat de mult se aseamana cu o racheta timpurie? Pana si urletele motoarelor si explozia.

Fiecare intelege ce vrea. Un mare pustnic spunea odata: Mai degraba cred in oameni.

Aceste interpretari pseudo-stiintifice implica folosirea datelor arheologice pentru a construi teorii despre trecut ce difera radical de teoriile arheologilor.

Multe teorii ale arheologiei alternative au fost adoptate de grupuri religioase, sau de membri ai grupurilor New Age.

John R. Cole, un binecunoscut arheolog, a criticat dur pseudoarheologia,  spunand ca se bazeaza pe senzational, pe lipsa logicii si dovezilor, pe neintelegerea metodei stiintifice si cu multe contraziceri in argumente. Relatia dintre arheologi si acestia este comparata cu relatia dintre teoriile design-ului inteligent si evolutionism.

William H. Stiebing Jr a descoperit cateva caracteristici comune tuturor teoriilor arheologiei alternative: Lipsa dovezilor, tendinta de a oferi raspunsuri simple la probleme complicate si tendinta de a prezenta teoria ca fiind persecutata de arheologi, insotita de o atitudine ambivalenta fata de stiinta.

Author Details
Autor si cercetator independent specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata cu studii la Universitatea din Pennsylvania, ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 2,614 times, 1 visits today)