Assassin’s Creed: Origins – review si mitologie

Fanii jocurilor online pot explora acum Egiptul antic fara a urma actiunea jocului. Assassin’s Creed: Origins tocmai a anuntat un nou mod educational numit “Discovery Tour”. Acesta le da voie jucatorilor sa fie reali exploratori ai oraselor antice, templelor si comorilor ascunse. Veti putea calatori in timp prin vietile faraonilor, reconstruind artefacte reale si vechi practici precum mumificarea. Detaliile si munca din spatele proiectului sunt imense si absolut convingatoare.

S-a lucrat indeaproape cu istorici si experti in Egiptul antic pentru a umple golurile si a crea un stil de viata cat mai apropiat de cel al adevaratilor egipteni antici. Pentru anumite parti unde lipseau detalii sau relatari, cei de la Ubisoft au creat si ilustrat parti noi din vechiul Egipt.

Assassin’s Creed, istorie si fictiune

Assassin’s Creed, jocul deja celebru de actiune si aventura al companiei Ubisoft, amesteca elemente fictiv-istorice cu evenimente reale si figuri istorice. Jucatorii au mers prin vechiul Ierusalim si Damasc pana la Constantinopolul ocupat de otomani, la Florenta secolului al XV-lea, Venetia, Roma. Chiar si era victoriana din Londra este reconstruita. Toate acestea ii permit jucatorului o adevarata aventura digitala in lumile disparute, cu detalii aprofundate prin Cruciade, Razboiul celor Sapte Ani din America de Nord, Revolutia Franceza, piratii secolului al XVIII-lea si viata secreta a Cavalerilor Templieri.

Pentru urmatoarea serie, Assassin’s Creed se intoarce la origini. Si unde putea incepe totul daca nu in Egiptul antic? Pe 27 octombrie va aparea Assassin’s Creed: Origins pentru Xbox One. Egiptul din era Ptolomeilor va fi reconstruit in cel mai mic detaliu.

Assassin’s Creed Origins – Egiptul antic anul 49 i.Hr.

In termeni exacti, actiunea se petrece in anul 49 i. Hr. Este un moment de rascruce in istoria Egiptului. Dupa secole de grandoare si realizari incredibile, Egiptul antic este acum in pragul colapsului. In curand, mareata si indelungata linie a faraonilor va lua sfarsit. Zeii vor muri si vechiul stil de viata al egiptenilor se va fi incheiat. O noua lume si o noua ordine se vor naste. Si totul va incepe cu regina Cleopatra ce va lupta pentru tron.

O noua calatorie in istorie, cu fantezii si misticism. Vom vedea cu adevarat cum era sa traiesti in Egiptul antic. Ce se afla sub Marile Piramide? Cine erau acei oameni cu capete de animale? Cine erau zeii si ce faceau?

Un intreg Egipt reconstruit de istorici si art-designeri

Echipa Ubisoft a folosit istorici si egiptologi pentru a recrea elementele. Acestia au lucrat cu artisti grafici de-a lungul intregului proces. Au reusit sa recreeze scene intregi ale vietii Egiptului antic.

Este prima oara cand in Assassin’s Creed se reconstruieste o intreaga tara cu toata diversitatea sa. Si asta nu inseamna doar orase si sate, ci si salbaticie. Valea Deltei Nilului este luxurianta si plina de pasari si animale precum hipopotamii si crocodilii. Regiunea Giza este uscata, iar desertul si nisipul portocaliu domina peisajul. Peste tot sunt serpi si hiene. Pietele sunt si ele diferite, de la Memphis la Alexandria, stiluri de constructie diferite si oameni diferiti.

Assassin’s Creed Discovery Tour

Ceea ce ne-a placut cel mai mult si va recomandam cu mare caldura, este modul educational Discovery Tour. Acest modul va permite sa jucati si sa explorati fara a fi angrenati in lupte. Grafica extraordinara, reala, exceland in elemente autentice, oameni aproape vii, peisaje care iti taie respiratia.

Poti retrai istoria cu adevarat, plimbandu-te ghidat de istorici si egiptologi. Daca nu ai vazut niciodata Egiptul pe viu acesta este momentul ideal. Poti calatori peste tot fara constrangeri sau amenintari, explorand o lume antica ce include Memphis, Alexandria, Marea de Nisip, platoul Giza.

Modul educational va fi liber de lupte, sange si alte grozavii. Ubisoft chiar spera ca modul educational va fi folosit de universitati ca mediu interactiv pentru a invata istoria antica.

 

 

 

Vazut, jucat si recomandat de #mythologica!

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 657 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Assassin’s Creed: Origins – review si mitologie”

  1. Pingback: Middle Earth: Shadow of War review si mitologie | Mythologica.ro

  2. Pingback: Saptamana Mitologiei Egiptene | Mythologica.ro

  3. Pingback: TOP 10 greseli istorice in Assassin’s Creed Valhalla | Mythologica.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.