Top 10 cele mai bune seriale HBO Go

Cele mai populare seriale HBO? Iata aici un top al celor mai bune 10 seriale vazute pe HBO Go.

Conceput pentru a satisface exigentele publicului care isi doreste selectii de continut originale, serviciul HBO Go constituie in prezent o solutie optima pentru toti cei insetati de filme si seriale mai vechi sau mai noi.

HBO a devenit cunoscut in Romania in special datorita unor seriale precum Game of Thrones – urzeala Tronurilor, True Detectives si altele. Pentru topul preferintelor fanilor de seriale, canalul avanseaza o serie intreaga de propuneri interesante, socotite printre cele mai bune productii HBO din ultimii ani, multe din acestea bucurandu-se de privilegiul de a fi vizualizate in repetate randuri gratie fascinatiei pe care o exercita in randurile telespectatorilor.

In parte, acest succes de invidiat se datoreaza insa unei distributii care a inclus actori deosebiti, de multe ori chiar debutanti sau mai putin prezenti pe micile noastre ecrane, dar care si-au castigat un loc special in inimile pasionatilor genului, dispusi sa le urmareasca in detaliu evolutiile de exceptie in straiele unora din cele mai spectaculoase personaje.

 

10. Angels in America

Inspirat din opera teatrala „Angels in America – O fantezie gay pe teme nationale”, serialul dezvaluie intr-o maniera oarecum romantata situatia homosexualilor din SUA in perioada in care fotoliul prezidential de la Casa Alba era ocupat de Ronald Regan.

Alaturi de actori celebri precum Al Pacino, Meryl Streep, Patrick Wilson sau Emma Thompson, regasim o serie intreaga de talentati artisti care contribuie la focalizarea actiunii asupra chestiunilor legate de reactiile declansate la scara generala din pricina efectelor generate de pericolul transmiterii SIDA, cu apasatoare referinte biblice, precum ingerii, vinovatia sau pedeapsa divina.

Cele sase episoade ridica multiple semne interogative asupra multor argumente de natura sociala si existentiala, fara a renunta insa la o considerabila doza de ironie.

 

9. Barry

O comedie „de o gingasa violenta”, cum a fost definita in cercul criticilor genului, serialul Barry incearca sa convinga publicul telespectator de potentialul anecdotic al productiilor HBO pe acest segment, abordand o tema hilara, cu un protagonist pe masura, interpretat de Bill Hader.

Un ucigas platit, expert in materie, decide sa lase balta activitatile criminale si sa imbratiseze cariera actoriceasca, sub indrumarea viitoarei sale victime, carismaticul Cosineau, interpretat de Henry Winkler (Fonzie din Happy Days).

Chestiunea nu este catusi de putin pe placul angajatorilor sai, nici a agentului care-i intermediaza misiunile in scop de eliminare din peisaj a anumitor indivizi si nici celor ce isi fac griji in legatura cu multimea informatiilor pe care le detine si abilitatilor demonstrate de-a lungul carierei sale de asasin.

 

8. The Good Fight

Un soi de „legal-drama”, care se bazeaza mai putin pe suspansul procedural din universul juridic, optand pentru o abordare ce implica ingrediente haioase, care au darul de a amuza spectatorul atunci cand se asteapta mai putin.

Intr-o buna masura, serialul pare sa constituie raspunsul cel mai energic si mai inventiv daruit de televiziune haosului dezlantuit pe multipli vectori de catre  Donald Trump in SUA, intr-o succesiune de patru sezoane, totalizand 40 de episoade.

La un an dupa finalul serialului The Good Wife, un enorm scandal financiar distruge reputatia tinerei avocate Maia Rindell, facand sa dispara intr-o in acelasi timp si toate economiile mentorei sale, Diane Lockhart, motiv pentru care cele doua se vad silite sa abandoneze compania pentru care lucrau si sa i se alature lui Lucca Quinn intr-unul din cele mai stralucite cabinete de avocatura din Chicago.

 

7. Girls

Serialul trateaza evenimentele din vietile a patru prietene care se straduiesc sa porneasca pe un nou drum dupa ce se muta in orasul care nu doarme niciodata – New York.

Hannah, personajul principal, este o aspiranta scriitoare ramasa fara resurse financiare dupa ce parintii decid sa i le retraga complet, indemnand-o sa se descurce singura.

Insotita de cele mai bune prietene ale sale, Marnie, Jessa si Shoshanna, descopera cu cat de multe compromisuri trebuie sa se confrunte pentru a putea supravietui intr-un New York doldora de proiecte ambitioase.

 

6. Dave

Convins ca menirea sa este sa devina cel mai tare rapper al tuturor timpurilor, Dave – un personaj nevrotic din suburbiile orasului, interpretat de Lil Dicky, incearca sa-si convinga mai intai apropiatii de talentul sau de exceptie, pentru ca intr-o faza ulterioara, cu ajutorul prietenilor, sa poata cuceri lumea intreaga.

Desi la nivelul portalelor dedicate cotei de succes inregistrate de serialele destinate micilor noastre ecrane Dave a reusit sa atinga pragul  a numai 60 de procente, publicul pare sa manifeste o simpatie aparte pentru protagonist si modul sau aiurit de a se raporta la realitatea cotidiana.

Cele 10 episoade au izbutit sa beneficieze de o critica destul de favorabila, fara focuri de artificii care sa anunte insa un nou sezon-surpriza.

 

5. Taboo

In 1814, aventurierul James Keziah Delaney se intoarce la Londra, dupa mai multi ani petrecuti in Africa, pentru a afla ca tatal sau a murit in circumstante obscure, lasandu-i drept mostenire un teritoriu aflat pe coasta occidentala canadiana, intr-o pozitie strategica pentru rutele comerciale cu Orientul, peste Oceanul Pacific.

Curand este silit sa se confrunte nu numai cu proprii sai demoni, ci si cu trecutul dubios al tatalui sau, care-i rezerva o multime de surprize, luptandu-se in paralel cu reprezentantii puternicei Companii Britanice a Indiilor Orientale si cu cei ai Coroanei Britanice – ambele decise sa puna mana cu orice pret pe proprietatea cu pricina.

 

4. Shadows (Umbre)

Inspirandu-se din scenariul australian Small Time Gangster, divizia HBO din Romania propune si un serial ancorat in realitatea locala, al carui protagonist este Relu – un taximetrist cu un job secundar, despre care nici macar sotia sa nu stie nimic, de pe urma caruia castiga bani ca recuperator pentru un mafiot lipsit de scrupule.

In ciuda faptului ca isi doreste cu ardoare sa fuga de lumea interlopa, Relu ucide accidental o persoana, devenind astfel silit sa accepte ideea ca nu va izbuti nicicand sa identifice o cale de intoarcere la viata onesta dupa care tanjeste.

Serialul s-a bucurat de un succes deosebit, luand in calcul faptul ca Romania nu beneficiaza de o istorie bogata in productii televizive importante pe aceasta tema si ca in distributie regasim artisti cu experiente limitate la matricea frontierelor noastre nationale.

 

3. Chernobyl

Un serial despre dezastrul provocat de accidentul nuclear de la Cernobil, din 1986, realizat pe portativul convingerii ca o astfel de tragedie a avut darul nu numai de a se materializa intr-o lectie aspra pentru omenirea intreaga, ci si de a declansa masuri de proportii, menite sa reduca pe cat posibil consecintele sale nefaste asupra mediului.

Evenimentele sunt focalizate pe eroismul persoanelor implicate in actiunile de curatare a extinselor zone contaminate, multe din acestea sacrificandu-se efectiv pentru a salva Batranul Continent de la un dezastru fara precedent. 

 

2. Rome

Unul din cele mai costisitoare productii originale HBO, Rome este un serial istoric grandios, pe masura anticului imperiu pe care-l descrie si in contextul caruia isi amplaseaza succesiunea evenimentelor desfasurate in cea de-a doua jumatate a secolului I i.e.n..

Desi initial William J MacDonald si John Milius propusesera o miniserie dedicata canalului HBO, emitentul solicita un serial de proportii, complex si bogat in evenimente si personaje, alocand un buget de peste 100 de milioane de dolari pentru desavarsirea unui astfel de proiect.

Astfel au luat nastere cele doua sezoane care totalizeaza 22 de episoade, de-a lungul carora se impletesc povestile unor personaje istorice ce au existat cu adevarat si care si-au pus amprenta pe soarta unei Republici Romane in agonie, cutremurata de razboaie civile si lupte pentru putere.

Filmul a fost realizat in intr-o colaborare SUA-Marea Britanie-Italia, filmarile fiind efectuate in complexul studiourilor cinematografice Cinecità din Roma, in perioada 2005-2007, dar se bucura si in prezent de un succes deosebit in randurile publicului spectator de pe toate meridianele lumii.

Multipremiat si elogiat de critici, serialul a beneficiat insa de privilegiul de a-si adapta scenariul in functie de viziunea regizorala a creatorilor sai, nerespectand in detaliu adevarurile istorice ale vremurilor de referinta.

Una din cele mai comentate astfel de schimbari, care a generat anumite critici usturatoare, se refera la momentul in care centurionul roman Lucio Voreno distruge statuia zeitei Concordia, sustinand ca el insusi ar fi fiul lui Hades, zeul Infernului in mitologia greaca, in loc sa evoce numele zeului roman corespondent – Pluton.

 

1. Game of Thrones (Urzeala Tronurilor)

Despre acest serial s-au scris mai multe pagini decat cele ce alcatuiesc impresionantul sau scenariu, dar fanii inca nu s-au saturat sa intoarca pe toate fetele evenimentele de care au avut parte pe durata tuturor celor sase sezoane ale sale, de-a lungul a 73 de episoade.

Devenit un veritabil cult, serialul a cucerit criticii si publicul deopotriva, castigand nu mai putin de 47 de Emmy Awards si devenind astfel cel mai premiat din intreaga istorie Academy of Television Arts & Sciences.

Din multimea curiozitatilor legate de aceasta productie impresionanta, am ales doar cateva, ceva mai putin cunoscute, ca pentru a adauga un plus de condiment unei retete deja extrem de gustoase:

  • Inima de cal pe o infuleca Daenerys intr-unul din episoadele primului sezon a fost de fapt mesterita cu migala dintr-un pumn de ursuleti din jeleu de zmeura, mult mai pe placul actritei Emma Clarke, desigur;
  • Si Peter Dinklage, interpretul personajului Tyrion a avut parte de un meniu simulat, de fiecare data cand a filmat scene in care ar fi trebuit sa manance carne, dar dintr-o exigenta personala, intrucat este vegetarian;
  • Vedeta pop Lily Allen ar fi putut sa interpreteze rolul Yara Greyjoy, fiind socotita initial cea mai potrivita alegere in acest context, intrucat este cu adevarat sora lui Alfie Allen (Theon Greyjoy), dar Lily a refuzat politicos rolul, din motive numai de ea cunoscute;
  • Peruca pe care o poarta Emilia Clarke pentru a desavarsi trasaturile ambitioasei Daenerys Targaryen i-a dat multa bataie de cap actritei, intrucat era grea si o facea sa se simta uneori ca si cum si-ar fi „varat capul intr-un cuptor”, dupa cum a marturisit ea insasi;
  • Scena de moarte cea mai costisitoare din intregul serial a fost cea a lui Sir Meryn Trant, interpretat de Ian Beattie – o scena brutala, cu Arya care-i scoate ochii din orbite si-i taie gatul imediat dupa asta – sumele cheltuite pentru realizarea sa fiind deosebit de piperate din pricina complexitatii simularii gestului.

 

 

 

 

Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
(Visited 1,006 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.