Vrei sa cumperi o insula? China vrea sa scape de 176 de insule nelocuite
Companii din China sau din strainatate, inclusiv firme romanesti, pot sa cumpere orice insula de pe o lista de 176 de obiective si sa le transforme in obiective turistice de larg interes sau sa construiasca super-complexuri comerciale, scriu cei de la Jingbao Xin.
Insule de o frumusete rara, izolate si aflate la capatul pamantului, un paradis si o oaza de liniste.
In plus, insulele ar putea fi folosite pentru ridicarea de fabrici si uzine, pentru pescuit sau pentru explotarea energiilor regenerabile.
Mai mult, Guvernul chinez nu a mentionat nimic cu privire la o posibila dezvoltare imobiliara, insulele fiind concesionate cumparatorilor pentru o perioada de 50 de ani.
Cel care va castiga este cel care va oferi pretul cel mai mare.
Autoritatile locale tin totusi ca insulele nelocuite sa ramana deschise publicului si sa devina o replica a Maldivelor.
China detine circa 7.000 de insule de peste 500 metri patrati si alte aproximativ 10.000 cu suprafete mai mici de 500 metri patrati, iar acesta este primul grup de insule scos la vanzare.
Aceste insule insumeaza circa 80 000 de kmp. si o lungime totala a liniei de coasta ale insulelor de circa 14 000 de km. Cea mai mare insula aeste Insula Taiwan cu o suprafata de 36 000 kmp, urmata de Insula Hainan, cu o suprafata de 34 000 kmp. Insulele Diaoyu si Chiwei, aflate la nord-est de Insula Taiwan sunt insule situate la extremitatea estica a Chinei, iar insulele, recifele si bancurile imprastiate in Marea Chinei de Sud, numite generic Insulele din Marea Chinei de Sud, formeaza extremitatea sudica a Chinei numindu-se, in functie de pozitiile geografice, Arhipelagul Dongsha, Arhipelagul Xisha, Arhipelagul Zhongsha si Arhipelagul Nansha.
- Biography
Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.