vanatoarea mamutilor

Cum sa vanezi mamutii in zilele noastre?

Cum ar fi sa vanezi mamutii in ziua de azi? E chiar posibil in Rusia. O regiune izolata din Siberia ascunde sub pamant unele dintre cele mai mari exemplare vazute vreodata. Dar totul este infasurat in mister si protejat de o mafie neagra ce mineaza dupa coltii de fildes si ramasitele marilor mamuti lanosi. Piata neagra infloreste. Si asa incepe vanatoare noastra dupa mamuti.vanatoarea mamutilorMamutii lanosi, animale disparute in regiunea arctica, stramosii actualului elefant, au trait in Siberia acum 400.000 ani. Zona este acoperita de un strat inghetat de pamant si un altul de gheata. Asadar, este foarte greu de patruns. Tocmai asta a facut ideala zona pentru pastrarea mamutilor timp de milenii. Pentru a ajunge la comorile ingropate in acest pamant ostil, trebuie sa-ti croiesti drum cu apa pompata din raurile din apropiere. Si asta poate dura luni in sir. Este periculos, ilegal si covarsitor. Ca sa nu mai punem la socoteala investitia. Dar coltii de mamut se vand cu 35.000 dolari bucata. In special la chinezi, cei mai mari doritori. Si asa s-a construit o piata pentru saracii din zona care castiga un salariu sub 500 dolari.

Un mediu ostil, tantari, frica de politie si inchisoare, toate adauga un plus aventurii.

Asa a inceput in Siberia o noua goana dupa aur. Una ascunsa si total ilegala. Un aur mai negru decat petrolul si mai greu de scos la suprafata. Vanatoarea si piratii mamutilor.

Patru ore cu barca de cel mai apropiat sat, rauri si locuri periculoase, in adancul salbaticiei, echipe de mineri sapa dupa diamante in noroi. Asa-zisul “fildes etic”, pentru ca mamutii sunt o specie disparuta. Toti spera sa se imbogateasca peste noapte si sa dea lovitura. Si asa apar legendele despre gigantii disparuti.

Se crede ca zona a fost in trecut o mlastina in care s-au inecat animalele preistorice. Pentru dezgroparea lor sunt folosite furtune pentru pompieri. Unii mamuti sunt la suprafata, dar pentru altii trebuie sa ajungi in adancuri. Ei au sapat adevarate caverne subterane.

Coltul de mamut poate ajunge si la 520 dolari per kilogram. Intr-un sol normal, coltii ar fi putrezit intr-o decada. Dar in regiunea Yakuta solul le permite sa reziste mii de ani. Cel mai mare colt descoperit are 72 de kilograme. Vanatorii au castigat aproape 100.000 dolari in opt zile. Dar nu totul e doar fericire. Multi se pierd pe drum. Si altii pierd mai multi bani decat castiga. Doar 20-30% din colti aduc profit adevarat, estimeaza paleontologii.

Mai sunt descoperite si altele. Spre exemplu, cranii de bizon si rinocer, animale acum disparute. Ele dateaza de acum 11.000 ani. Cornul de rinocer s-a vandut pentru 14.000 dlolari. Chinezii cred ca o alifie speciala facuta din cornul unui rinocer poate vindeca cancerul. Alteori sunt folosite ca leacuri pentru impotenta.

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 500 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.