Ultimul studiu genetic pe baza ADN, primul pe aborigenii australieni, arata evidente ale unei migratii din Africa. Anume, prima migratie. Prima pentru oamenii moderni. Deasemenea, confirma un vechi postulat care sustinea ca civilizatia aborigenilor este cea mai veche de pe planeta. Ea dateaza de acum 50.000 de ani. O cifra imensa, o istorie neobisnuita.
Cea mai veche civilizatie de pe planeta
Recent publicata lucrare este primul studiu extensiv legat de ADN-ul aborigenilor australieni. Potrivit Universitatii Cambridge, acest studiu are date clare, concise si evaluate stiintific. Membrii universitatii au lucrat indeaproape cu batranii si liderii triburilor australiene. O echipa internationala de cercetatori a obtinut permisiunea sa extraga ADN din saliva a 83 de aborigeni australieni si 25 de papuasi din Noua Guinee. Astfel, a putut fi trasata intreaga lor informatie genetica. Cea mai veche civilizatie din lume: aborigenii australieni.
Unii savanti au teoretizat ca indigenii australieni descind dintr-o migratie separata, mai timpurie decat cea a popoarelor euroasiatice. Autorii studiului arata ca informatia genetica provine in majoritate de la un singur grup ancestral care a migrat din Africa acum aproximativ 72.000 de ani. Acesta este primul grup. Ei s-au raspandit pe intregul continent. Grupurile europene si asiatice au devenit distincte deabia acum 42.000 de ani. In cazul indigenilor australieni si papuasilor asta s-a intamplat acum 58.000 de ani.
Desi opiniile erau contrare pana acum, rezultatele arata o singura migratie. Un singur val, nu mai multe. Acesta a adus populatiile australiene si cele din Papua Noua Guinee unde sunt astazi. Acest eveniment unic a adus la construirea civilizatiei asa cum o stim astazi. Acesta a dus la populatia moderna din zilele noastre. Este posibil sa se fi inregistrat si alte migratii, insa dovezile in acest moment indica un singur eveniment. Astfel, avem astazi Cea mai veche civilizatie din lume: aborigenii australieni.
Acum 50.000 de ani, valul migratiei a atins Sahul, un supercontinent preistoric compus din Australia de astazi, Tasmania si Noua Guinee. Aceasta s-a intamplat inainte de separarea lor acum 10.000 de ani. Astfel, la acea vreme, conform studiului, australienii aborigeni vor ramane genetic izolati. Asta ii va transforma in cea mai veche civilizatie din lume.
Migratia-fantoma si stramosii civilizatiei umane
Diversitatea genetica in randul aborigenilor australieni este uimitoare. Pentru ca tot continentul a fost populat o perioada atat de lunga, au fost gasite diferente genetice intre partea de sud si cea de nord. Aceste diferente sunt la fel de mari si importante precum cele dintre indienii americani si siberieni.
Cercetatorii s-au intrebat insa de ce limbajul acestor grupuri este atat de tanar? Cel putin 90% din limbaje au aproximativ 4.000 de ani vechime. Un raspuns posibil ar fi o noua migratie. Aceasta a fost o migratie-fantoma, caci membrii ei au disparut. Studiile arata ca acestia puteau fi stramosii siberienilor.
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.
Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.
(Visited 1,823 times, 1 visits today)
1 thought on “Cea mai veche civilizatie din lume: aborigenii australieni”
5