Cel mai mare oras din lume

China construieste cel mai mare oras din lume: va avea 42 de milioane de locuitori!

 

Chinezi au pus la cale un plan ambitios de a realiza cea mai mare metropola din lume prin fuziunea a noua orase din sudul tarii. Noul mega-oras va avea aproape de doua ori mai multi locuitori decat Romania

Orasul va avea o suprafata de peste 40.000 km patrati. Regiunea sudica va cuprinde si o zecime din concentratia industriala a Chinei.

In urmatorii sase ani, retelele de transport, energie, apa si de comunicatie din cele noua orase vor fi conectate, costurile ajungand la peste 190 de miliarde de lire sterline. De asemenea, o linie de cale ferata va conecta regiunea cu Hong Kong.

“Ideea este ca atunci cand orasele vor fi fuzionate, locuitorii sa poata circula liberi si a poata profita de orice serviciu“, a declarat consultantul senior al proiectului, Ma Xiangming.Cu toate acestea, nu se stie inca numele regiunii.

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 308 times, 1 visits today)

1 thought on “Cel mai mare oras din lume”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.