Calatorie in lumea legendelor: filmul saptamanii

Calatorie in lumea legendelor sau Voyage of the Unicorn este un film de aventura din 2001 cu personaje mitologice. Filmul se bazeaza pe cartea lui  James C. Christensen numita Voyage of the Basset. A aparut pe canalul TV1000 si este regizat de Philip Spink.

 

Intriga si mitologie, o calatorie de cunoastere

Dr. Alan Aisling este profesor de istorie antica care si-a pierdut sotia si incearca sa nu-si piarda si fiicele. Cea mai mica fiica, Cassie, viseaza la o lume magica pe care o descrisese mama ei, o desenatoare.

Apar si troli ucigasi, apoi o corabie vrajita numita Unicornul. Aceasta ii va duce pe un taram de poveste, o lume unde totul este posibil. Iar desenele mamei lor devin realitate. Vor porni intr-o calatorie in care trebuie sa gaseasca un dragon legendar ce condusese insulele legendare inainte sa fie distruse de troli.

Si totul o ia razna: dragoni ce scuipa foc, unicorni, elfi, pitici, spiridusi, sirene ce amagesc prin cantecul lor, un labirint cu tot cu minotaurul aferent, o meduza si multe alte surprize.

 

Un film cu monstrii comici, cu si despre monstri, cu o poveste trista pentru fiecare monstru pe care il credeam rau. Caci monstrii au si povestile lor triste. Desi este un film de familie, ne ofera un amestec interesant de mitologie si fantezie.

Cassie (Chantal Conlin) si  Miranda (Heather McEwen) inca plang moartea mamei lor, insa Sebastian Elful (Kristian Ayre) si Malachi Piticul (Colin Heath) cad din alta dimensiune si le arata o alta lume. Noile personaje le povestesc despre un portal intre lumea reala si Taramul Imaginatiei.

Acest portal e pe cale sa se inchida pentru totdeauna. Eroii vor calatori in Insula Magica a Avalonului. Aici, profesorul Aisling invata despre o profetie ciudata.

Profetia spune ca tocmai familia sa este cea care va salva lumea. Insa pentru asta vor trebui sa lupte cu trolii si sa se sacrifice. Un Minotaur jucat de Mark Gibbon si o Meduza, jucata de Kira Clavell, devin camarazii lor de lupta.

 

Vor putea cei trei sa infranga fortele intunericului? Vor putea trece fetelepeste moartea mamei lor? Profesorul va inceta sa se invinovateasca?

Film bazat pe o carte de copii: mitologie reinterpretata modern

Desi filmul este bazat pe cartea de copii,Voyage of the Basset, mini-seria incorporeaza legende binecunoscute dar cu o intorsatura interesanta. Minotaurul devine o fabula morala despre puterea credintei. Meduza este simbolul viziunii si al bunatatii. La fel, apar detalii despre Avalon, zeul Oberon si mitologia celtica. O reiterare moderna a vechilor mituri.

 

Filmul a aparut inainte de Narnia si Disney cu cativa ani. Si, desi a avut un buget mic, a incurajat creativitatea si a inspirat la randul sau. Povestea a avut mai mult caracter, iar “fisele” personajelor sunt originale.

Deasemenea, transpare si un mesaj crestinesc asemanator cu cel din povestile lui C.S. Lewis, in special in tema muzicala “Faith Proceeds the Miracle”, adica Credinta precede Miracolul.

Un film fantasy pentru familie si copii, efecte speciale interesante si metafore pe masura.

 

 

 

 

 

 

  • Author Posts
Editor-in-Chief Archaeologist Mythologica
Autor si cercetator independent, specializat in istoria religiilor, mitologie, istorie antica si religie comparata, cu studii la Universitatea din Pennsylvania, Catalin ne arata calatoria rasei umane si cum sa intelegem mitologia prin ochii stramosilor nostri.

Catalin Stanculescu Ph.D. is an independent researcher and historian specializing in mythology, ancient history, sacred sites, comparative religion, and ancient philosophy. Catalin is the author of numerous articles on sites like www.mythologica.ro or www.descopera.org based on mythology in romanian language.

 

(Visited 615 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.